Gökçek her olayda sahaya sürdüğü taşeron işçileri kapıya koydu

Gökçek her olayda sahaya sürdüğü taşeron işçileri kapıya koydu

Gökçek her olayda sahaya sürdüğü taşeron işç... İki seçim döneminde de zorla seçim çalışmalarında yer alan işçiler, yaşananlar hakkında, “Seçimden sonra taşeron yasası gelecek dediler, bizi kandırdılar. Ankara’nın her ilçesine gittik kendi araçlarımızla. Gidilmezse...

İki seçim döneminde de zorla seçim çalışmalarında yer alan işçiler, yaşananlar hakkında, “Seçimden sonra taşeron yasası gelecek dediler, bizi kandırdılar. Ankara’nın her ilçesine gittik kendi araçlarımızla. Gidilmezse eğer sıkıntıya sokacaklarını söylediler'' dedi.

Ozan Çepni'nin Cumhuriyet'te yer alan haberine göre, AKP’nin 1 Kasım seçimlerinin ardından sağladığı “istikrar''ın işçi kıyımı devam ediyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ASKİ’de tesislerin güvenliğini sağlayan 1192 işçinin sözleşmesi, hiçbir gerekçe gösterilmeden feshedildi. 7 Haziran seçimleri öncesinde işe alınan, seçim çalışmalarında kullanılan, 1 Kasım seçim döneminde de kadro vaadiyle, zorla AKP çalışmalarında yer alan işçiler, tek başına iktidarın istikrarında işten atıldı. Duruma isyan eden işçiler ise yaşananları tek cümle ile özetledi: “AKP bizi kullandı.''

ASKİ (Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi) Genel Müdürlüğü ve birimlerinde çalıştırılmak üzere 4 Mayıs 2015’te sözleşme imzalanan 1192 işçi, ilk olarak 7 Haziran seçimlerinin ardından işsiz bırakıldı. Seçim sonuçlarına göre AKP tek başına iktidar olamayınca, işçiler CHP ile devam eden istikşafi görüşmeleri boyunca, 40 gün boyunca işsiz kaldı. Hükümet kurulamayınca seçimlerin yenilenmesi döneminde aynı işçiler 4 Ağustos 2015’te yeniden işe alındı. İki seçim döneminde de aktif olarak seçim çalışmalarına katılmaları zorunlu kılınan, rapor hakkı olmayan, kişisel arabalarıyla miting miting gezdirilen işçiler, kadro beklerken 1 yıllık sözleşmelerinin dolmasına 4 ay kala gerekçe gösterilmeden işten çıkarıldı.

Başbakan ''mağdur etmeyeceğiz’ demişti

İşten atılan işçilerden 100’e yakını kendilerine imzalatılmak istenen tebligatın ardından dün, Çam Güvenlik önünde haklarını aramak için toplandı. 1192 işçinin sözleşmesinin feshi ise bir çok üstü kapalı olayın ortaya çıkmasını sağladı. Bina önünde toplanarak ne yapacaklarını düşünen işçilerden biri mağduriyetlerini, “Bir ay öncesinde Başbakanımız 1 Kasım’dan önce çalışan işçileri kadroya alıcağım dedi ama ASKİ bünyesinde işe alınacağız diye sevinmişken, kimseyi magdur etmeyeceğim derken, 1192 aile işsiz kaldı'' sözleriyle anlattı. Bir diğer işçi ise, “Benim 5 arkadaşım bu işe güvenerek evlendi, şimdi biz ne yapacağız. Bunlara güvenmiştik ama şimdi kredilerimizi nasıl ödeyeceğiz'' diyerek çaresizliğin geldiği boyuta dikkat çekti.

10-001.jpg

''AKP bizi kullandı’

İki seçim döneminde de zorla seçim çalışmalarında yer alan işçiler, yaşananlar hakkında, “Seçimden sonra taşeron yasası gelecek dediler, bizi kandırdılar. Ankara’nın her ilçesine gittik kendi araçlarımızla. Gidilmezse eğer sıkıntıya sokacaklarını söylediler'' dedi. Seçim çalışmalarında işçilerin faaliyetlerini düzenleyenin Çam Güvenlik Müdürü Özlem Kaplan olduğunu iddia eden işçiler, işten çıkarılmalarının ardından Kaplan’ın kendilerine, ''Silah dayayarak mı götürdüm?’ sözlerini kullandığını söyledi. İşçiler bu duruma tepkilerini ise, “Silah dayayarak götürdün tabi, ''isim alıyoruz, hesabını sorarız’ dedi. Seçim zamanı ASKİ’nin önüne dayadılar otobüsleri, ''geleceksin’ dediler. ''Gelmezsek ne olur’ diye sorduğumuzda da, isim alıyoruz, işiniz sıkıntıya girer’ dediler'' diyerek anlattı. İşçiler, 2 seçim döneminde de katıldıkları seçim çalışmalarında, amirleri tarafından isimlerinin alındığını ve kendilerine imza attırıldığını kaydetti.

"Gökçek her olayda sahaya sürdüğü taşeron işçileri kapıya koydu" haberi, 22 Nisan 2016 tarihinde yazılmıştır. 22 Nisan 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Gökçek her olayda sahaya sürdüğü taşeron işçileri kapıya koydu haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Gökçek her olayda sahaya sürdüğü taşeron işçileri kapıya koydu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:25 Orta Akdeniz'de Düzensiz Göç: 23 Nisan Kazasıyla Ölü Sayısı 510'a Yükseldi
  2. 14:22 ABD'nin Asya'daki Stratejik Hareketi: USS George Washington Japonya'ya Yola Çıktı
  3. 14:18 Mangalın Vazgeçilmezi: Enfes Mangal Sosu Tarifi!
  4. 14:11 Süper Lig'de Heyecan Dorukta: 34. Hafta Mücadeleleri Başlıyor!
  5. 14:08 ABD Stokları Düşerken Brent Petrol Fiyatları Yükselişte
  6. 13:58 TFF, Euro 2024'ü takip etmek isteyen vatandaşlara Schengen uyarısında bulundu
  7. 13:53 İzmir'de Çöl Tozu Bulutu: Görüş Mesafesi Azalırken Hava Kalitesi Değişiyor
  8. 13:53 Getir, o ülkede faaliyetlerini durdurma kararı aldı!
  9. 13:52 BAE Başbakanı, Dubai'deki Şiddetli Yağışlar İçin 545 Milyon Dolarlık Yardım Onayladı
  10. 13:48 O Banka 15.000 TL'lik nakit emekli promosyonunu resmen açıkladı!
  11. 13:46 Emeklilerin Alım Gücü Azalıyor: TÜED'den Çağrı
  12. 13:45 Rusya, THY'nin Latin Amerika uçuşlarına kabul etmemesinde ABD baskısını iddia ediyor
  13. 13:42 Pratik ve Lezzetli: Ev Yapımı Patatesli Rulo Börek Tarifi!
  14. 13:41 Borsa İstanbul günün ilk yarısını yükselişle tamamladı
  15. 13:38 Max Kruse'un Sıra Dışı Geri Dönüşü: BSV Al-Dersimspor'un Yeni Takım Kaptanı
  16. 13:34 AB'den Çevre İçin Önemli Adım: Tek Kullanımlık Plastikler Yasaklanıyor
  17. 13:34 Gazze'de yaşam savaşı devam ediyor: Can kaybı 34 bin 305, yaralı sayısı ise 77 bin 293'e yükseldi
  18. 13:30 İş Bankası'nın 100. Yıl Bonosu Yeşil Finansman halka arzında rekor talep gördü
  19. 13:27 Kahramanmaraş'ta 4 Yaşındaki Çocuk Vahşice Katledildi
  20. 13:20 İçişleri Bakanı: DEAŞ'a Yönelik Operasyonlarda 23 Şüpheli Yakalandı
Gündem Haberleri