Gökçek’in ''parsel parsel’i soruşturma dosyasında

Gökçek’in ''parsel parsel’i soruşturma dosyasında

Gökçek’in ''parsel parsel’i soruşturma dosya... Dönemin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Ankara’nın eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e yönelik “Ankara’yı cemaate parsel parsel satmak'' suçlaması bir soruşturma dosyasına şüpheli ifadesiyle...

Dönemin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Ankara’nın eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e yönelik “Ankara’yı cemaate parsel parsel satmak'' suçlaması bir soruşturma dosyasına şüpheli ifadesiyle girdi. Gazi Üniversitesi’ndeki FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan öğretim görevlisi Turgay Tekinay, etkin pişmanlıktan yararlanarak cemaate ilişkin bildiklerini anlattı. Başta FETÖ firarisi Şerif Ali Tekalan olmak üzere birçok isimle bağlantısını anlatan Tekinay, Balgat ve Bahçelievler’deki örgüt toplantılarında gündeme ilişkin yapılan konuşmaları anlattı. Tekinay, bu toplantıda konuşan ev “abisi'' Necmi Bıyıklı’nın kendilerine “Selçuk (kod) abiler Melih Gökçek’in yanına gittiklerinde makamında bir müteahit varmış. Müteahit, Melih Gökçek’ten arsasının emsal değerinin yükseltilmesini istemiş. Bizimkiler de Melih Gökçek’ten cematin bir okulu için yardım yapmasını istemişler.

CEMAAT ONUN İÇİN ÇALIŞTI
Cumhuriyet’ten Alican Uludağ’ın haberine göre, Melih Gökçek de müteahitten cemaate yardım etmesini, bunun karşılığında arsanın emsal değerini yükselteceğini söylemiş'' dediğini ileri sürdü. Tekinay, bu konuşma ile Gökçek’in cemaat ile olan irtibat ve ilişkisini övücü mahiyette anladığını belirterek “Daha sonra ise 2009 yılındaki belediye seçimlerinde cemaatin Melih Gökçek’in başkan seçilebilmesi için büyük gayret gösterdiğini toplantılarda öğrendiğini kaydetti. 2011’de Necmi Bıyıklı’nın görevi Mehmet Saltan’a devrettiğini anlatan Turgay Tekinay, cemaatin Gökçek’e ilişkisi konusunda şunları kaydetti:

''ANKARA İMAMI İLE SAMİMİ’
“Mehmet Saltan ev toplantısında; Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür içeriği taşıyan telefon marifetiyle yapmış oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür mesajı bildirmekti. Buradaki amaç Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda görevli üst düzey örgüt ile bağlantılı yöneticileri onore etmek ve orada kalabilmelerini sağlamak maksatlı bir hareketti. Hatırladığım kadarıyla Fen İşleri Daire Başkanlığı için bu tür bir arama yapılması bizden istendi. Bu talimatı bize veren Mehmet Saltan’dır. Mehmet Saltan, konuşması esnasında ''Ankara imamı olan Cemil Koca’nın Melih Gökçek ile arasının çok iyi olduğunu, Gökçek’in cemaatle bağlantılı olan şahıslardan haberdar olduğunu, Gökçek’in mahiyetinde çalışan örgüt ile bağlantılı şahıslar hakkında övücü söylemlerde bulunmanın iyi olabileceğini’ belirtti. Bu talimat bana saçma geldi ve herhangi bir arama yapmadım.''

GÜL, REKTÖRÜ ATAYINCA
Turgay Tekinay, dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından rektörlüğe Süleyman Büyükberber’in atanmasından sonra örgütün üniversite içerisinde etkinliğinin hızlı bir şekilde arttığı ve kadrolaşmanın sağlandığını vurguladı. Tekinay, tek tek üniversite yönetiminde yer alan FETÖ bağlantılı kişilerin isimlerini verdi.

abc_tele1_destek.jpg

"Gökçek’in ''parsel parsel’i soruşturma dosyasında" haberi, 21 Kasım 2017 tarihinde yazılmıştır. 21 Kasım 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Gökçek’in ''parsel parsel’i soruşturma dosyasında haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Gökçek’in ''parsel parsel’i soruşturma dosyasında 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:01 Tekstil Sektöründe Sarsıntı! Dev Firma İflas İlan Etti!
  2. 01:01 Arka Sokaklar'a Bomba Transfer! Asıl Kadro Şevket Çoruh'tan Sonra Bu Ünlüyle Tamamlanıyor!
  3. 00:52 Sarı-Lacivertlileri Çileden Çıkaran Açıklama: "Yardım Olmadan Asla Kazanabilirler mi?"
  4. 00:49 Kenya'yı Vuran Sel Felaketinde Ölü Sayısı 44'e Yükseldi!
  5. 00:30 İflas Haberleri Artıyor: Bir Giyim Şirketi Daha Kapanıyor!
  6. 00:27 Belçika Ukrayna'ya F-16 desteği verme kararı aldı
  7. 00:23 Türkiye Yollarının Kötülüğü İlk Kez Bir İşe Yarayacak: Elektrik Üreten Süspansiyon Sistemi!
  8. 00:22 Tırnak Diplerinizdeki Bu Değişiklik Vücudunuzdaki Bir Organın Çöküşünün Habercisi Olabilir!
  9. 00:22 Tansiyon Sorununuza Çözüm Bu Bitkide! Tuz Bile Kullanılsa Tansiyonunuz Yükselmiyor!
  10. 00:19 Emeklilere Müjde: 08,00 İtibari İle O İşlem Ücretsiz!
  11. 00:19 Galatasaray'ın Tarihi Zaferi: Okan Buruk'tan Efsanevi Bir Başarı!
  12. 00:16 New York Borsası günü yükselişle tamamladı
  13. 00:09 Darphane 1 TL ve 50 kuruşların gramajını azaltacak
  14. 23:55 Arda Güler Real Madrid'te ilk golünü attı
  15. 23:43 Okan Buruk'dan efsane sözler; “Büyük rekorlara imza atıyoruz”
  16. 23:34 Fernando Muslera'nın rekoru! Çok konuşulacak rekor!
  17. 23:28 Yıldız Tilbe Yepyeni Görünümüyle Hayranlarını Şaşırttı: Tanıyamayacaksınız!
  18. 23:19 Okan Buruk'tan derbi açıklaması geldi!
  19. 23:04 Safiye Soyman-Faik Öztürk çiftinden kötü haber geldi! Faik Öztürk felç geçirdi!
  20. 22:09 Galatasaray, Adana'dan 3 puanla ayrılıyor!
Gündem Haberleri