Grup Abdal mahkemelik oldu

Grup Abdal mahkemelik oldu

Grup Abdal mahkemelik oldu Grup Abdal ile 2011 yılında yollarını ayıran grubun solisti Haluk Tolga İlhan arasındaki isim kavgası, İlhan’ın grubun menajeri Erhan Taş’ı darp etmesi üzerine adli boyut kazandı.Halk müziği parçalarını kendi tarzıyla...

Grup Abdal ile 2011 yılında yollarını ayıran grubun solisti Haluk Tolga İlhan arasındaki isim kavgası, İlhan’ın grubun menajeri Erhan Taş’ı darp etmesi üzerine adli boyut kazandı.

Halk müziği parçalarını kendi tarzıyla yorumlayan Grup Abdal, 2011 yılında grubun solisti Haluk Tolga İlhan ile yollarını ayırdı. İlhan da bunun ardından önce grubun isminin patentini aldı, grubun diğer üyeleri hakkında dava açınca da kimlikte isminin önüne ''Abdal’ı ekletti. Açılan dava Kasım 2016’da grubun diğer üyelerinin lehine sonuçlandı ancak sorun yine bitmedi. İlhan 28 Ekim’de İzmir’de grubun menajeri Erhan Taş’a fiziksel şiddet uyguladı. Göz çukuru kırılan ve ameliyat olması gereken Taş, İlhan hakkında suç duyurusunda bulundu.

''BANA SALDIRDIKTAN SONRA KONSERE ÇIKTI’
Cumhuriyet’in haberine göre, yaşadığı saldırıyla ilgili konuşan Erhan Taş, 28 Ekim’de sanatçı İlkay Akkaya’nın konseri nedeniyle İzmir’de olduklarını belirterek, olayı şöyle anlattı:

“Otele giriş yapmıştık, lobideydik. 14.30 sıralarında Haluk Tolga İlhan geldi. Bizim ekipten birini tanıyormuş. Ekibimizden bir arkadaşımız gidip selam verdi. Beni gösterdiğini gördüm. Kapının önünde telefonla konuşuyordum. Peşimden gelmiş. Arkamdan seslendi, telefonu kapatınca dönüp yanına gittim. ''Sen benim arkamdan konuşuyormuşsun’ dedi. Gözümde güneş gözlüğü vardı. Vurabileceği aklımdan geçmedi. Ne olduğunu anlamadan yumruk attı. Kalabalık toplanınca kendini haklı çıkarmak için küfür ettiğimi söyledi. Sonra otelin karşısındaki bir mekana sığındı. Polis çağırdık ama onlar gelmeden kaçtı. Organizatörü de uyarmıştım böyle bir durum olabileceği ile ilgili. Bana böyle saldırdıktan sonra konsere çıktı.''

Taş, göz çukurunda kırık olduğunu ve önümüzdeki hafta ameliyat olacağını ifade ederek, “Görme yetimde bir sıkıntı yok ama gözümü yukarı aşağı hareket ettiremiyorum. Sağ gözüm ile sol gözüm arasında orantısızlık var'' dedi.

''PİNK FLOYD’DAN AYRILAN...'
Grubun kurucusu Ali Ekber Kayış da, 2011’de grubun bilinir olduğunu ve albüm yayınladıklarını kaydederek, şunları söyledi:

“İlk 3 şarkımızı sosyal medyada yayınladık. İlgi gördü. 2011 Ocak ayında da albüm yayınladık. 1 ay sonra tartışma sebebiyle solist olan Haluk Tolga İlhan ile yolumuzu ayırdık. O günün ertesinde grubun ismiyle ilgili patent başvurusunda bulunmuş. Biz de dava açtık kendisine. 3-4 yıl sürdü, sonunda biz kazandık. Dava devam ederken şansı olmadığını görünce ''İsmimi kullanarak konser yapıyorum’ demek için Nüfus Müdürlüğü’ne başvurarak kimlikteki isminin önüne ''Abdal’ı ekletmiş. Davayı kazandıktan sonra bu ismi kullanarak konser vermemesi için kendisine ihtar çekildi, ancak o devam etti.''

“Pink Floyd’dan ayrılan üyeler isimlerinin önüne Pink Floyd diye eklemiyor'' diyen Kayış, “İlk dönemlerde çok fazla konserimizi engelledi. Belediye etkinliklerimiz ve özel etkinliklerimiz iptal oldu. Hatta organizatörlere bile dava açtı. Sosyal medya hesaplarımızı kapattırdı. YouTube kanalımızı kapattırıp, videolarımızı sildirtti. Abdal ismini gruba koyan benim. Haluk Tolga İlhan ''Şah-ı Merdan’ gibi isimler önermişti. Bu ismi koyan olmama rağmen bana yasaklanması garip. 4-5 yıl boyunca bunu kullanamadım. Şimdi albüm sürecindeyiz, bu isimle devam edeceğiz. Karşı dava da açacağız'' diyerek sözlerini bitirdi.

"Grup Abdal mahkemelik oldu" haberi, 03 Kasım 2017 tarihinde yazılmıştır. 03 Kasım 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Kültür Sanat kategorisi altında bulunan Grup Abdal mahkemelik oldu haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Grup Abdal mahkemelik oldu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Kültür Sanat konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:48 Beşiktaş, 339 milyon euroluk dev transferiyle futbol dünyasını sarsmaya hazırlanıyor!
  2. 04:45 Haiti Başbakanı Henry istifasını verdi
  3. 03:38 Maya yok, beklemeye gerek yok! Herkes hazır aldınız zannedecek! 5 dakikalık simit poğaça tarifi
  4. 03:36 Pırlanta gibi eşlerinize zengin tarif! İşte elmas kurabiye tarifi
  5. 03:33 Çağlayı tuzlayıp yemeyi unutacaksınız! Mardin’in meşhur lezzeti Firkiye tarifi
  6. 03:31 PUBG oyununda Erangel haritası değişiyor! Yeni güncelleme yolda
  7. 03:27 Türk Hava Yolları, 2023'te tüm zamanların rekorunu kırdı
  8. 03:24 A101 şimdi Samsung Galaxy S24'ü müşterilere sunuyor! Ürünün fiyatı ne kadar?
  9. 03:24 Mehmet Şimşek açıkladı: Türkiye sahalara döndü; sıkıntılar geride kaldı
  10. 03:21 KKM'de hesabı olanlar dikkat! Faiz oranları değişti!
  11. 03:18 Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olacak! İşte puf poğaça tarifi
  12. 03:16 Pastörize sütte kuş gribi virüsü bulundu!
  13. 03:13 Cam bezlerini çöpe atın, daha iyisini bulduk!
  14. 03:11 Ütü derdine son: Bu tarifi uygulayan ütüden kurtulur!
  15. 03:08 Galatasaray, Portekiz'in kariyerinde 129 gol ve 96 asist bulunan süper yıldızıyla anlaşıyor!
  16. 01:32 Ülkemizde de popüler olan ünlü tencere firması iflas etti: İşsizlik kapıda
  17. 01:28 Uzun yıllar boyunca tatlı anılar bırakan bir marka, resmi olarak iflas ettiğini duyurdu
  18. 01:24 Fernando Muslera'dan Beklenmedik Bir Karar: Emeklilik! Şaşırtıcı Açıklama Geldi!
  19. 01:03 Türkiye'nin Otonom Sistemler Fuarı'nda Gösterdiği Performans Avrupalıları ve Asyalıları Etkiledi!
  20. 00:55 Beşiktaş'ın Yeni Teknik Direktörü Belli Oldu, İmzalar Atılıyor!
Kültür Sanat Haberleri