İl Milli Eğitim Müdürü''nden skandal paylaşım

 İl Milli Eğitim Müdürü''nden skandal paylaşım

İl Milli Eğitim Müdürü''nden skandal paylaşım Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, şahsi Twitter hesabında skandal bir paylaşıma yer verdi. Ekinci, 24 Haziran seçimlerine dair AKP''liler tarafından açılan #DavanaSahipÇık hashtagiyle paylaşımlarda bulundu.

24 Haziran seçimlerine 3 gün kala birlikte kamuda yaşanan skandallar sürmeye devam ediyor. AKP bir yandan seçim çalışmalarını sürdürürken bir yandan da kamudaki AKP'liler 'seçim çalışmasına' devam ediyor.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Ekinci, Twiiter hesabından #DavanaSahipÇık hashtagiyle "Sahipsiz olan memleketin batması haktır. Biz sahipsiz olursak bu vatan batmayacaktır", "Bir sabah uyandığında pişman olmamak için" ifadelerini kullanarak paylaşımda bulundu.

Konuyla ilgili Eğitim Sen Muğla Şubesi açıklama yaptı.

İlgili açıklama şöyle:

20/06/2018 Çarşamba günü Twitter'da açılan DavanaSahipCık adlı hashtag üzerinden Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci'nin şahsi hesabından arka arkaya tweetler atıldığı görülmüştür. Bu tweetler ve bu hesap İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci'ye mi aittir? Eğer bu hesap Ekinci'ye ait gerçek bir hesap ise; bu durum MEB'in ve özelinde Muğla'da eğitim alanında en yetkili şahsının iktidar çizgisinde nedenli ciddi bir şekilde siyasallaştığının ve eğitimdeki tarafsızlık ilkesinden ne kadar uzaklaştığının somut bir göstergesidir.

Eğer bu hesap ve tweetler İl Milli Eğitim Müdürüne ait ise Ekinci'ye ve tüm yetkililere kamuoyu önünde açıkça soruyoruz. İl Milli Eğitim Müdürü 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, 2. Kısım, Ödevler ve Sorumluluklar Bölümündeki 7. ve 8. maddelerini unutmuş mudur? Ki bu maddeler;
7. Madde; Devlet memurları siyasi partiye üye olamazlar, herhangi bir siyasi parti, kişi veya zümrenin yararını veya zararını hedef tutan bir davranışta bulunamazlar; görevlerini yerine getirirlerken dil, ırk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din ve mezhep gibi ayırım yapamazlar; hiçbir şekilde siyasi ve ideolojik amaçlı beyanda ve eylemde bulunamazlar ve bu eylemlere katılamazlar.
8. Madde; Devlet memurları, resmi sıfatlarının gerektirdiği itibar ve güvene layık olduklarını hizmet içindeki ve dışındaki davranışlarıyla göstermek zorundadırlar. Şeklindedir.

Hal böyleyken söz konusu hesap ve tweetler İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci'ye ait ise İl Milli Müdürü, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 7. ve 8. maddelerini ihlal etmemiş midir? Seçimlere çok az bir zaman kala siyasal tercihini ifade etmek suretiyle iktidardan yana siyasal taraf almamış mıdır? 
OHAL sürecinde yüzlerce üyesi sosyal medya hesaplarında yapmış oldukları paylaşımlar üzerinden açığa alınan, soruşturma geçiren bir sendika olarak soruyoruz: Yetkililer İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci ile ilgili ne tür bir tasarrufta bulunmayı planlamaktadırlar? Ekinci'nin bu paylaşımı Milli Eğitimdeki idari personel ve bazı eğitimcilerin üzerinde bir baskı oluşturmayacak mıdır?

Bu soruları çoğaltmak mümkündür. Sonuç olarak eğer bu tweetler ve hesap Celalettin Ekinci'ye ait ise seçim yasaklarının başladığı bir dönemde Muğla İl Milli Müdürü büyük bir suç işlemiştir. Bu işlemiş olduğu suçun kanunen yasal müeyyidesi neyse derhal uygulanmalıdır. 
Ayrıca DavanaSahipCık adlı hashtag üzerinden Bodrum İlçe Milli Eğitimin Resmi Twitter hesabından arka arkaya tweetler atıldığı da görülmüştür. Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü resmi devlet kurumu olarak bu paylaşımları yapmak için kimden onay almıştır. Kurum hesabı üzerinden siyaset yapılması kabul edilemez. Yetkililerin konu ile ilgili gerekli soruşturmayı en kısa sürede başlatmalarını bekliyoruz.
24 Haziran seçimlerine az bir süre kala Muğla ve Türkiye için sağlıklı bir seçim süreci diliyoruz. Herkesin iradesini özgürce sandığa yansıttığı, tek bir kişinin burnu dahi kanamadan bitmesini arzuladığımız bir seçim dileğiyle...
Saygılarımızla.

" İl Milli Eğitim Müdürü''nden skandal paylaşım" haberi, 21 Haziran 2018 tarihinde yazılmıştır. 21 Haziran 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan İl Milli Eğitim Müdürü''nden skandal paylaşım haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İl Milli Eğitim Müdürü''nden skandal paylaşım 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  2. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  3. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  4. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  5. 11:19 Evrenin gizemleri birer birer çözülüyor! Kara deliğin manyetik alanları görüntülendi
  6. 11:18 Çakarlı konvoyla gündem olan muhtardan açıklama: "Araçlar bana ait değil, kiralık"
  7. 11:18 TÜİK verileri ortaya koydu: Emeklilere maaşları artık yetmiyor!
  8. 11:18 Vladimir Putin: Diğer silahlar gibi F-16’ları da yok edeceğiz
  9. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
  10. 10:48 Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı
  11. 10:42 Çocuklar Duymasın'ın yıldızı Hayal Garip'ten şiddet itirafı: Hakaret, iftira, dayak
  12. 10:35 Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa'ya yanıt: Mürit müridi nasıl ihraç edecek
  13. 10:32 Türkiye İstatistik Kurumu: Ekonomiye güven martta arttı
  14. 10:27 Prof. Ahmet Ercan, İstanbul'da riskli 5 ilçeyi açıkladı: İşte en riskli 5 ilçe
  15. 10:24 Eşitsizlik artıyor: Türkiye'de yüzde 1’lik kesim servetin yüzde 40’ını alıyor
  16. 10:20 İspanyol basını: Fenerbahçe'nin La Liga'da yer almasına hukuki engel
  17. 10:07 Orkun Kökçü, Beşiktaş Teklifini Geri Çevirerek Avrupa Macerasına Devam Ediyor
  18. 10:01 Japonya'da Sağlık Skandalı: Kobayashi Pharmaceutical Co.'nun Ürünü Ölümlere Neden Oluyor
  19. 09:57 2024 Ramazan Bayramı Öncesi Bayram Şekeri Fiyatlarında Yüzde 50 Artış: Pazarı Nasıl Etkiliyor?
  20. 09:56 Özgür Özel: 11 büyükşehire 3, 4, 5 büyükşehir eklememiz mümkün
Gündem Haberleri