''Suriyeli sığınmacılar mevcut iktidarın devam etmesini istiyor''

''Suriyeli sığınmacılar mevcut iktidarın devam etmesini istiyor''

''Suriyeli sığınmacılar mevcut iktidarın dev... 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimlerine odaklanan Türkiye''deki sığınmacı ve yabancılar, bazı siyasilerin kendilerini "sınır dışı etme" söylemlerinden endişe duyuyor.

Suriyeli sığınmacılar ile Orta Doğu, Afrika ve dünyanın pek çok bölgesinden gelip Türkiye'de yaşayan yabancılar, 24 Haziran'da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin uygulanmaya başlanacağı seçimler öncesi, beklenti ve endişelerini açıkladı. İstanbul Suriyeliler Toplum Birliği Başkanı Dr. Mustafa Hamitoğlu, Türkiye'da bulunan Suriyeli seçmenlerin AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden aynı göreve seçilmesi için dua ettiklerini söyledi ve "Muhalefet adaylarının, 'Suriyelileri göndereceğiz'’ açıklamaları onları korkutuyor" dedi.

'BİZİM İÇİN MEVCUT İKTİDARIN DEVAM ETMESİ LAZIM'
İstanbul Suriyeliler Toplum Birliği Başkanı Dr. Mustafa Hamitoğlu, yaklaşık 4 milyon Suriyelinin kendi istekleri doğrultusunda burada bulunmadıklarını, zorunlu bir şekilde Türkiye'ye sığındıklarını söylerken şu ifadeleri kullandı:

"Suriyeli sığınmacıların çoğu seçimi korku ve endişe ile takip ediyor. Muhalefetin gösterdiği adayların, seçim meydanlarında 'Suriyelileri göndereceğiz' şeklindeki açıklamaları doğal olarak bu insanları korkutuyor. Dolayısıyla herkes şu andaki iktidarın ve istikrarın devamını istiyor. 4 milyon Suriyeli, Türkiye'de seçmen olsaydı büyük ihtimalle AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için oy kullanırdı. Tabii ki farklı düşünenler de vardır. Ancak çoğunluğu kaderlerini Cumhurbaşkanın kaderine bağlamış durumda. O nedenle herkes Erdoğan'ın yeniden seçilmesi için dua ediyor." 

Başbakan Binali Yıldırım, dün yaptığı açıklamada vatandaşlık verilen 30.000 Suriyelinin oy kullanacağını söylemişti.
Filistin Dostluk Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hazem Antar da şu açıklamayı yaptı: "Her zaman Türk halkına saygı duyduk ve bunu da her zaman göstermeye çalışıyoruz. Türkiye'de, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'one minute' çıkışından itibaren Filistin'e ve Filistinlilere daha fazla ilgi başladı. Bu demek değil ki 1960'larda 70'lerde, 80'lerde ilgi yoktu. Elbette vardı ama bu kadar halk tabanına inmiş bir ilgi yoktu. Umarız kartopu gibi büyüyen bu ilgi devam eder. Cumhurbaşkanın İslam İşbirliği Teşkilatı'nı toplantıya çağırdıktan sonra birtakım kararlar alındı. İnşallah 24 Haziran'da yapılacak seçimlerden sonra var olan hükümet devam eder. Türk halkının ve burada yaşayan biz Filistinlilerin istikrarı için mevcut iktidarın devam etmesi lazım."

'ARTIK MÜLTECİ DEĞİLİZ'
Antar, Türkiye'de artık mülteci konumunda olmadıklarını vurgulayarak, "Uzun yıllardır burada yaşıyoruz. Çoğumuz doktor, mühendis veya iş adamı olarak hayatını sürdürüyor. Seçim vaatleri arasında yer alan yabancıların Türkiye'den gönderileceği ile ilgili birtakım söylentiler duyuyoruz ve doğal olarak bu bizi de rahatsız ediyor. Bu öyle 'Ben gelince göndereceğim' demekle olmaz. Bir çözüm yolu bulunmadan olmaz. Umarım mültecilerin korktukları başlarına gelmez" diye konuştu.

'TÜRKİYE'NİN İSTİKRAR TEMELİNİ KİMSE YIKAMAZ'
Tercümanlık bürosu sahibi 36 yaşındaki İranlı Behzad H. Şheikhha Ortadoğu'nun sorunlu bir coğrafyaya dönüştüğünü belirterek, "Türkiye, Orta Doğu halklarının sığınmak zorunda kaldığı bir ülke haline geldi. Bu insanlar 'kendi toprakları'na geliyor çünkü Türkiye, hem Müslüman bir ülke hem de bu coğrafyada bir geçmişi var. Ayrıca bu insanların Türkiye'den başka gidecek yerleri de yok. Türkiye'de milyonları aşan yabancılar, 24 Haziran'da istikrardan yana. Çünkü Türkiye istikrar temelini kurdu. Bunu da kimse yıkamaz. Türkiye'ye sığınan insanlar bu nedenle Türkiye'ye sığınıyor" ifadelerini kullandı.

'ÖZGÜRLÜĞÜN TADINI TÜRKİYE'DE ALDIK'
Mısırlı fitoterapi uzmanı 54 yaşındaki Halit Müşrif, 24 Haziran Erdoğan'ın zaferle çıkması için dua ettiklerini söyledi:

"Seçimlerde galibiyet inşallah Cumhurbaşkanının olacaktır. Allah'ın izniyle başarılı olmasını bekliyoruz çünkü dünyanın her yerinde yaşayan bütün Müslümanlar için Türkiye güvenli bir yer oldu. Biz Türkiye'de bulunan Arap topluluğu olarak, AK Parti'nin başarısını temenni ediyoruz çünkü biz kendi ülkemizde özlediğimiz özgürlüğün tadını Türkiye'de aldık. Bu sebeple bu seçimlerde de Erdoğan ve AK Parti'ye başarılar diliyoruz."

"''Suriyeli sığınmacılar mevcut iktidarın devam etmesini istiyor''" haberi, 20 Haziran 2018 tarihinde yazılmıştır. 20 Haziran 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan ''Suriyeli sığınmacılar mevcut iktidarın devam etmesini istiyor'' haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ''Suriyeli sığınmacılar mevcut iktidarın devam etmesini istiyor'' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:13 Fatih Terim isyan etti: Böyle bir hakem masraf edip Fransa'dan mı getirilir
  2. 09:06 İstanbul boğazındaki ünlü mekanda tecavüz skandalı
  3. 09:00 Çorlu tren kazası davası bugün
  4. 08:50 AK Parti’den Bursa’da dev enkaz: Borç 20 milyar TL
  5. 08:45 Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'nda seferler üç gün sonra normale döndü
  6. 08:40 Hyundai IONIQ 5, Türkiye'ye özel donanımıyla satışa sunuldu
  7. 08:35 Kiracısı Demet Akalın'ı çıldırttı: O evi almak için milletin ağız kokusunu çektim
  8. 08:31 Gönül Dağı dizisinin ekibinde yaşanan taciz davası sonuçlandı
  9. 08:27 CHP kurmayları anlattı: Yargı krizi konuşulacak
  10. 08:24 ABD'ye kaçan yazar Eylem Tok ve oğlu hakkında son durum: Oğuz Murat Aci'nin avukatından açıklama
  11. 08:20 İsmailağa'da liderlik kavgası kızıştı: Cübbeli Ahmet'ten tehdit açıklaması
  12. 08:16 Diyanet Tasarruf Genelgesi’ni deldi: Audi A6 tahsis edildi
  13. 08:11 Aytunç Erkin yazdı: Ziyaret iptal olabilir 2 gün içinde netleşecek
  14. 08:08 Fehmi Koru: Seçim yenilgisini yeni gündemlerle unutturma başarısı sebebiyle, AK Parti’ye tebrikler
  15. 08:04 Meteoroloji'den sağanak alarmı: Meteoroloji'den 44 il için sarı kodlu uyarı
  16. 05:03 25 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları
  17. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  18. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  19. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  20. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
Gündem Haberleri