Tutuklanan Şenyaşar''ın amcası Suruç''ta yaşananları anlattı

Tutuklanan Şenyaşar''ın amcası Suruç''ta yaşananları anlattı

Tutuklanan Şenyaşar''ın amcası Suruç''ta yaş... Suruç''ta AKP''lilerin seçim çalışması için girdiği bir dükkanda ağabeyi ve iki yeğeni öldürülen Osman Şenyaşar o günü ve öncesini anlattı. Şenyaşar, "Polis ile konuşanlar tanıklıktan vazgeçiyor" dedi.

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde, 14 Haziran’da, AKP milletvekili adayı İbrahim Halil Yıldız’ın esnaf ziyareti sırasında çıkan olaylarlarda Adil ve Celal Şenyaşar kardeşler ile babaları Hacı Esvet Şenyaşar öldürülmüştü. AKP'li aday Yıldız'ın kardeşi de çıkan olayda hayatını kaybetmişti. 8 kişi ise yaralanmıştı.

Amca Osman Şenyaşar o günü ve sonrasını Artıgerçek'ten Remzi Budancır'a anlattı:

'HASTANEDE HİÇBİRİNİ SAĞ BIRAKMAYIN'
Baba Hacı Esvet Şenyaşar’ın kardeşi Osman Şenyaşar olaydan bir hafta önce Bakan Eşref Fakıbaba ve AKP’li adayın işyerlerini ziyaret ettiğini anlattı. O gün dükkanda gayet güzel karşılandıklarını ifade eden Şenyaşar, "Bakan Fakıbaba, öğretmen olan yeğenim Ferit Fakıbaba ile el sıkışmış, tebessümle. O fotoğraf sosyal medyada da var. Bayramda ikinci sefer geliyorlar. Bizimkiler de ‘biz size oy vermeyeceğiz, hizmetlerinizden memnun değiliz’ diyorlar. Kendileri de gayet sorunsuz bir şekilde gidiyorlar" diye konuştu.

AKP milletvekili adayı Yıldız’ın aynı zamanda akrabaları olan korumaları ile birlikte olay günü tekrar dükkana geldiğini anlatan Şenyaşar, olayın oluş şeklini şu sözlerle anlattı: “Celal, ‘bayram üzeri çok yoğunuz. Sizinle uğraşabilecek vaktimiz yok’ diyor. Kadınlar var, çekiniyorlar. Korumaların biri Celal'i tokatlıyor ve düşürüyor. Celal düşünce belden aşağısına iki tane mermi sıkıyor. Sıkınca o sırada orada olan Adil ve öğretmen çocuğu kendilerini korumaya çalışmışlar. Onları da linç ediyorlar. Olay zaten o sırada çığırından çıkıyor, bütün kardeşler darp ediliyor. Karşı taraftan da yaralı oluyor. Yaralananları hastaneye götürüyorlar. Hastaneye giderken vekilin kardeşi ‘hastanede hiçbirini sağ bırakmayın’ diyor. Hastanede sedye üzerinde baygın halde olan Celal'i ve Adil'i yangın tüpünü başına vura vura öldürüyorlar.

'SERUM ÇUBUĞU VE YANGIN TÜPÜ İLE ÖLDÜRDÜLER'
Biri çocukların annelerine telefon açarak, ‘senin çocuklarının hepsini öldürdüler, kimse kalmadı, yetiş’ diyor. Çocukların annesi geliyor, göl gibi akan kanı görünce dünyası yıkılıyor. O sırada ağabeyim Esvet de geliyor. O zamana kadar abimin kavgadan-dövüşten haberi yoktu. Yengem ‘çocuklarımızı öldürdüler’ diyor. İkisi de hastaneye koşuyor. Hastane girişinde vekilin kardeşi, sedyenin üzerinde bulunan serum takılan demir çubuğu sökerek ağabeyimin yüzüne vuruyor. Vurduğu gibi yüzünden kan fışkırıyor. Yangın tüpünü vura vura ağabeyimin kafatasını çatlatıyor. Yengem yapmayın, etmeyin diye feryat ediyor. Polislere ‘ayırın, bırakmayın’ diye yalvarıyor. Polis ise yengemi sert bir şekilde itip, uzaklaşıyor hastaneden. Bu sırada o şahıs belindeki silahı çıkartıp kafasına da sıkıyor. 'Dışarı çıkıp hepsini öldürdük' diye bağırarak olay yerinden ayrılıyor. Bundan sonra polis hastaneye geliyor. Her şey planlı, programlı yapılmış. Belli ki orada bulunun 8-9 polise de 'olay sırasında oradan çekilin' denilmiş. Bu şekilde büyük bir katliam oldu. Net olarak bu şekilde… Her taraf kamera dolu. Dükkanda da var, hastanede de kameralar var. İstense hemen aydınlatılabilir.

'OTOPSİ RAPORLARINI VERMİYORLAR'
Ağabeyinin 5 erkek çocuğu olduğunu, ikisinin öldüğünü, üçünün ise yaralı olduğunu hatırlatan Şenyaşar, “Ferit yoğun bakımda. Hala hayati tehlikesi var. Onu da gözünü açtığı gibi cezaevine gönderecekler. Büyük bir zalimlik, adaletsizlik var. Sedye üzerindeki insanları, genç insanları, işinde gücünde olan insanları katlettiler. Avukatlarımızın uğraşlarına rağmen bize otopsi raporlarını vermediler. Avukatımız Gaziantep’te savcı ile görüştü. ‘Bakın kanun açık. Hasta veya ölü sahibi istemesi durumuna dosyada bir kısıtlama olsa dahi rapor verilir’ diyor avukatımız. Savcı ise ‘bu durum bizi aşıyor. İçişleri Bakanlığı'ndan yasak konuldu, veremeyiz’ diyor. Avukata bu ifadede bulunuyor. Durum şu anda bundan ibaret” dedi. 

'KATLEDİLEN ABİM VE ÇOCUKLARI OLDU'
Olayın ardından Suruç’ta yoğun bir baskı yaşandığını anlatan Şenyaşar, “Yaşananlara bire bir tanıklık etmiş biri vardı. Tamam, şahit olacağım diyerek içeri gitti. Polis onunla konuştuktan sonra avukatımıza ‘ben olaydan yarım saat sonra geldim, tanıklık yapmayacağım’ dedi. Bastırıldı, sindirildi. Ama tanıklığa gerek yok. Kamera görüntüleri var. Hastanenin de kameraları var. Tüm bunlar devletin elinde. Her şey açık ve net bir şekilde yaşandı. Bu saate kadar da ne soruşturma açıldı, ne yakalama kararı verildi. Sadece öldürülen, katledilen abim ve çocukları oldu. Yakalananlar ise hastaneden yaralıyken alınan abimin çocukları oldu” diye konuştu.

"Tutuklanan Şenyaşar''ın amcası Suruç''ta yaşananları anlattı" haberi, 19 Haziran 2018 tarihinde yazılmıştır. 19 Haziran 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Tutuklanan Şenyaşar''ın amcası Suruç''ta yaşananları anlattı haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Tutuklanan Şenyaşar''ın amcası Suruç''ta yaşananları anlattı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:57 Enflasyon Artıyor, Fed’in Kararı Ne Olacak?
  2. 12:52 Dünya Hava Kalitesi Raporu: Temiz Hava İçin Küresel Çağrı
  3. 12:46 FIFPRO, Trabzonspor-Fenerbahçe maçında çıkan olaylarla ilgili açıklama yaptı
  4. 12:46 Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı 31 bin 819'a ulaştı
  5. 12:46 Müge Anlı’nın Programında Şok İtiraf: Eşim Annemle Kaçtı!
  6. 12:40 Uzaylı Yumurtası mı? Oklahoma Gölü’nde Bulunan Bryozoa Keşfi
  7. 12:37 Son Dakika: Akaryakıta Zam Geliyor! Depoları Doldurun!
  8. 12:32 Bayram Tatili Rotası: Doğadan Tarihe, Kaz Dağları'ndan Roma'ya!
  9. 12:27 Mide Sağlığı İçin Kahve Tüketiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler
  10. 11:42 Akaryakıta Çifte Zam Geliyor:19 Mart Akaryakıt fiyatları!
  11. 11:39 MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın: Ya erken seçim ya da anayasa değişikliği
  12. 11:36 Gençlik Sırları: Doğal Yağlarla Ciltte Botoks Etkisi!
  13. 11:32 Kanye West’in konserinde ortalık karıştı: Trans birey önüne geçen herkesi yumrukladı
  14. 11:28 Kredi Kartı ve Nakit Avans Faizleri Yükseldi: Yeni Dönem Başlıyor
  15. 11:24 Savcı Özlem'in ölümünde yeni gelişme: Astsubayın cezası onandı
  16. 11:23 SGK’nın Geri Ödeme Listesine 47 İlaç Eklendi!
  17. 11:20 Halkın Kurtuluş Partisi Erdoğan ve bakanlar hakkında suç duyurusunda bulundu
  18. 11:17 Fenerbahçe ligden çekilirse ne olur?
  19. 11:16 Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilere beslenmeyi çok gördü
  20. 11:10 İsrail Saldırısında Hamas’ın Üst Düzey Lideri Hayatını Kaybetti
Gündem Haberleri