Gürsel Tekin: İstanbul'un 5 semtinde yeşil alan kalmadı

Gürsel Tekin: İstanbul'un 5 semtinde yeşil alan kalmadı

Gürsel Tekin: İstanbul'un 5 semtinde yeşil a... CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “Şimdi size bir ihanet haritası açıklıyorum" diyerek İstanbul'un yeşil alanı kalmayan 5 semtini gösterdi. Bakırköy, Şişli, Maltepe, Başakşehir, Çekmeköy gibi birçok ilçenin imar...

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “Şimdi size bir ihanet haritası açıklıyorum" diyerek İstanbul'un yeşil alanı kalmayan 5 semtini gösterdi. Bakırköy, Şişli, Maltepe, Başakşehir, Çekmeköy gibi birçok ilçenin imar yüzünden nefes alınacak alanının olmadığını belirten Tekin, bu bölgelerde neden yeşil alanların kalmadığını anlattı. 

İSTANBUL'UN RANT HARİTASI
Sözcü'den Seda Önceler'in haberine göre, 2005 yılında CHP olarak, İstanbul’nun 1/100000’lik imar planına destek verdiklerini hatırlatan Gürsel Tekin, “100 000’lik plan biter bitmez peşine seçim oldu. İstanbul anayasası defalarca delik deşik edildi. 2011’de İstanbul’un rant haritasını arkadaşlarımızla açıkladık. Önlenemez rant yükselişi devam etti. Nihayet ne olduysa vicdanların kanadığı bir dönemde  ülkeyi yöneten Cumhurbaşkanı, Başbakan ve bakanlar dahil olmak üzere İstanbul’daki bu betonlaşmanın, imar çetesinin önlenemez yükselişine onlar da isyan etti. ''Biz İstanbul’a ihanet ettik, bu ihanette benim de payım var’ dediler. Biz de ''bundan sonra imar uygulamalarında dikkatli davranırlar’ derken ama durum hiç de öyle değil'' diye konuştu.

Yanında getirdiği İstanbul haritası üzerinden konuşmasına devam eden Gürsel Tekin, “İstanbul’un rant haritasını açıklıyorum'' diyerek şu açıklamalarda bulundu:

Bakırköy, Şişli, Maltepe, Başakşehir, Çekmeköy gibi birçok ilçenin imar yüzünden nefes alınacak alanının olmadığını belirten Tekin, “Şimdi size bir ihanet haritası açıklıyorum. Haritaya baktığınızda önce Bakırköy ilçesi yapılaşması en eski olan ilçemizdir. Bakırköy'de sahil dahil olmak üzere çeşitli bölgelerde kamuya ait yeşil alanlar ne yazık ihalelere ve satışlara çıkarıldı. Şişli'ye baktığımızda, Şişli'de neredeyse nefes alamıyorsunuz. Çünkü çok ciddi bir trafik sorunu var ve otoparka ihtiyaç var. Minicik bir otopark vardı orayı da imara açtılar.

'BİZ SADECE DOLARIN YEŞİLİNE HASSASİYETLERİ VAR SANIRDIK'
Maltepe ilçemiz de yeşil alandan mahrum bırakılmış ilçelerimiz arasında. Yeter ki yeşil alan görmesinler, yeşile karşı özel bir hassasiyetleri var. Biz sadece doların yeşiline hassasiyetleri var sanırdık, doğanın yeşiline karşı da hassasiyetleri varmış. Burada sayabileceğimiz bir sürü yer var fakat bütün bu ihanetlerin ötesinde sayın Erdoğan'a da ihanet var. Üsküdar'da kendisinin ikamet ettiği çok yakın bir bölgeyi de imara açmışlar. Bütün bunlar olurken Cumhuriyet Halk Partisi'nin, TUSİAD'ın, STK'lar kısacası herkesin bir isteği var Ohal'in kaldırılması.

Biz Akp niye Ohal'i kaldırmıyor, sadece güvenlik meselesiyse polislerimiz, askerlerimiz güvenlik tedbiri sağlar diye düşünüyoruz. Bunu düşünürken gördük ki Ohal'in kalkmamasına birkaç sebep varmış. Bunlardan biri ihale, fabrika satışları ve imar uygulamaları için de çok gerekliymiş. “Heybelida 97/1 no'lu parsele ilişkin kıyı yapılarını kapsayan 5000 ölçekli koruma amaçlı bir imar planı ve 100.000 ölçekli koruma amaçlı imar planı bakanlık makamının 23.08.2017 tarihli 9992 sayılı kanun ile uygun bulunarak 644 sayılı kanun hükmünde kararnamenin 13a maddesince onaylanmıştır.'' Demek ki OHAL sadece onun bunun güvenliği için değil, rantçılar için de varmış. Fikirtepe ve Beyoğlu'nda bulunan fakir fukaraların hepsini perişan ettiler sadece bir kişi kazanacak diye. Çıkmışlar televizyonlarda İzmir’in ne kadar kötü olduğunu söylüyorlar. İstanbul’da sırf onların uygulamaları yüzünden insanlar kaçıyor. Madem bu kadar kötü bir şehir bizzat onlara oy veren 52 bin kişi neden İzmir’e gitti oturup bir düşünsünler. '' diye konuştu.

"Gürsel Tekin: İstanbul'un 5 semtinde yeşil alan kalmadı" haberi, 30 Nisan 2018 tarihinde yazılmıştır. 30 Nisan 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Yaşam kategorisi altında bulunan Gürsel Tekin: İstanbul'un 5 semtinde yeşil alan kalmadı haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Gürsel Tekin: İstanbul'un 5 semtinde yeşil alan kalmadı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:01 Tekstil Sektöründe Sarsıntı! Dev Firma İflas İlan Etti!
  2. 01:01 Arka Sokaklar'a Bomba Transfer! Asıl Kadro Şevket Çoruh'tan Sonra Bu Ünlüyle Tamamlanıyor!
  3. 00:52 Sarı-Lacivertlileri Çileden Çıkaran Açıklama: "Yardım Olmadan Asla Kazanabilirler mi?"
  4. 00:49 Kenya'yı Vuran Sel Felaketinde Ölü Sayısı 44'e Yükseldi!
  5. 00:30 İflas Haberleri Artıyor: Bir Giyim Şirketi Daha Kapanıyor!
  6. 00:27 Belçika Ukrayna'ya F-16 desteği verme kararı aldı
  7. 00:23 Türkiye Yollarının Kötülüğü İlk Kez Bir İşe Yarayacak: Elektrik Üreten Süspansiyon Sistemi!
  8. 00:22 Tırnak Diplerinizdeki Bu Değişiklik Vücudunuzdaki Bir Organın Çöküşünün Habercisi Olabilir!
  9. 00:22 Tansiyon Sorununuza Çözüm Bu Bitkide! Tuz Bile Kullanılsa Tansiyonunuz Yükselmiyor!
  10. 00:19 Emeklilere Müjde: 08,00 İtibari İle O İşlem Ücretsiz!
  11. 00:19 Galatasaray'ın Tarihi Zaferi: Okan Buruk'tan Efsanevi Bir Başarı!
  12. 00:16 New York Borsası günü yükselişle tamamladı
  13. 00:09 Darphane 1 TL ve 50 kuruşların gramajını azaltacak
  14. 23:55 Arda Güler Real Madrid'te ilk golünü attı
  15. 23:43 Okan Buruk'dan efsane sözler; “Büyük rekorlara imza atıyoruz”
  16. 23:34 Fernando Muslera'nın rekoru! Çok konuşulacak rekor!
  17. 23:28 Yıldız Tilbe Yepyeni Görünümüyle Hayranlarını Şaşırttı: Tanıyamayacaksınız!
  18. 23:19 Okan Buruk'tan derbi açıklaması geldi!
  19. 23:04 Safiye Soyman-Faik Öztürk çiftinden kötü haber geldi! Faik Öztürk felç geçirdi!
  20. 22:09 Galatasaray, Adana'dan 3 puanla ayrılıyor!
Yaşam Haberleri