Güven: Çocuklarımızın, torunlarımızın gözünün içine başımız dik, alnımız ak, gururla bakacağız

Güven: Çocuklarımızın, torunlarımızın gözünün içine başımız dik, alnımız ak, gururla bakacağız

Güven: Çocuklarımızın, torunlarımızın gözünü... Silivri Cezaevi’nde 19 gündür tutuklu bulunan Cumhuriyet Gazetesi internet sitesi (cumhuriyet.com.tr) Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven, “Gerçek amaçları Cumhuriyet’i, muhalefeti susturmak. Darbe girişimi başarılı olsaydı,...

Silivri Cezaevi’nde 19 gündür tutuklu bulunan Cumhuriyet Gazetesi internet sitesi (cumhuriyet.com.tr) Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven, “Gerçek amaçları Cumhuriyet’i, muhalefeti susturmak. Darbe girişimi başarılı olsaydı, yine biz tutuklanacaktık'' dedi.

Ankara bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka, Oğuz Güven’i, tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nde ziyaret etti. Tutuklanmasına gerekçe gösterilen Twitter mesajında savcının iddia ettiği gibi bir niyetin akıllarının ucundan geçmediğini vurgulayan Güven,  “niyet okumak'' diye yeni bir suç oluşturulduğuna dikkat çekti.

Güven, Aylin Nazlıaka aracaılığıyla meslektaşlarına, dostlarına ve kamuoyuna şu mesajı gönderdi:

“Bedel ödenecekse ödensin. Ama bu iş çok tuhaf! Bizim utanacak bir şeyimiz yok. Biz çocuklarımızın, torunlarımızın gözünün içine başımız dik, alnımız ak, gururla bakacağız. Ama talimatla hukuku hiçe sayanlar, suç uyduranlar, vicdanlarını köreltenler, çocuklarının, torunlarının gözünün içine nasıl bakacaklar; merak ediyorum! Nâzım Hikmet’i suçsuz yere 27 yıl hapse mahkûm edip 13 yıl hapis yatırtanlar tarihe lanetlenerek geçti. Nâzım Hikmet bugün hâlâ onurlu bir şekilde yüreklerde, dillerde yaşıyor.

"Bugün bizler ifade özgürlüğü, düşünce özgürlüğü için mücadele ederken; hakkımızda Sedat Ergin’in adını koyduğu yeni bir suç türü oluşturuldu: Niyet okumak! Benim tutuklanmama neden olan haberde savcının iddia ettiği gibi bir niyet asla aklımızın ucundan geçmedi. Bu haberde amacımız bir suikast şüphesine dikkat çekmekti. Görüntüleri izleyen arkadaşımızın “ağabey, kamyon resmen biçmiş'' sözüyle ortaya çıkan ve trafik kazalarında çok kullanılan bir deyim olması nedeniyle anlık olarak atılmış bir başlıktı.

"Twitter’da ''aracı’ kelimesi atlanınca yanlış anlaşılmalara neden olabileceği gerekçesiyle, haberi görür görmez, 55 saniye içinde bu başlığı sildirmeme rağmen işi tutuklanmama kadar vardırdılar. Tabii gerçek amaçları Cumhuriyet’i, muhalefet edenleri susturmak; sindirmekti. FETÖ darbe girişimi başarılı olsaydı yine karşı çıktığımız; muhalif olduğumuz için biz tutuklanacaktık! Şimdi de FETÖ’yü bahane ederek FETÖ ile ilgisi olmayan tüm muhalefeti hukukta yeri olmayan garip sebeplerle tutukluyorlar. Bilinsin ki, bizim yüreğimiz çok rahat! Tek endişem torunum Aren’in beni görmediği için bana küsmesi... Onun dışında dimdik ayaktayız, her zaman doğruları söylemeye devam edeceğiz.''

MORALİ VE SAĞLIĞI İYİ

İzlenimlerini Cumhuriyet gazetesiyle paylaşan Nazlıaka, Oğuz Güven’in morali ve sağlığının iyi olduğunu belirterek, “Haklılığın verdiği bir özgüven içinde, ancak OHAL bahanesiyle yapılan kısıtlamalaların işkenceye dönüştüğünü söyledi. Anlaşılan AKP iktidarı için OHAL bahane, keyfi uygulamalar şahane'' dedi. Güven’in haklı olarak iddianamenin hâlâ yazılmamış olmasını sorguladığını ifade eden Nazlıaka, bu durumun, Atatürk’e hakaret eden kişinin iddianamesinin 1 hafta içinde yazılıp tahliye edilirken, yaşanan keyfiyeti ortaya koyduğunu vurguladı. Muhalifler için tutukluluğun bir cezalandırmaya dönüştüğünü de ifade eden Nazlıaka, şunları söyledi:

"AKP’nin yargısı suç icat etmek üzerine kurulmuş. Tüm basın mensuplarına aynı tornadan çıkmış talimatlarla suç yağdırıp, medyada otosansür iklimi yaratmak istiyorlar. Birileri unutmuşa benziyor ama biz hatırlatalım: Bayrağı Uğur Mumcu’lardan, Ahmet Taner Kışlalı’lardan ve nice onurlu kalemden devralan bu gelenek susmayacak, susturulamayacak!"

"Güven: Çocuklarımızın, torunlarımızın gözünün içine başımız dik, alnımız ak, gururla bakacağız" haberi, 03 Haziran 2017 tarihinde yazılmıştır. 03 Haziran 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Güven: Çocuklarımızın, torunlarımızın gözünün içine başımız dik, alnımız ak, gururla bakacağız haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Güven: Çocuklarımızın, torunlarımızın gözünün içine başımız dik, alnımız ak, gururla bakacağız 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  2. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
  3. 15:04 Perde Arkasında Gizlenen Cinayet: 'Anneme Taciz Etti, Öldürdüm'!
  4. 15:00 Wasco'da Korkunç Olay: İnşaat İşçileri Bacak Çiğneyen Adamla Karşılaştı!
  5. 14:55 İsrail Kısıtlamalarına Rağmen Mescid-i Aksa’da Cuma Namazı Kılındı
  6. 14:51 Lamborghini'nin Yenilenen Logosu: Güçlü, Zarif, Cesur
  7. 14:43 Yapay Zeka: İş Dünyasında Devrim, Akademide Yenilik
  8. 14:39 Kosova'nın Kuzey Mitroviça Bölgesinde Türkçe Resmi Dil Oldu!
  9. 14:37 Babacan'dan Erdoğan'a maaşı çağrısı: "Milyonlarca emekliyi aldatmaktan vazgeçin!"
  10. 14:34 Osayi-Samuel Trabzonspor Fenerbahçe Maç’ı İçin "Şiddet Maçı Bıraktırmalıydı”dedi
  11. 14:30 Maryland'deki Köprü Faciası: 60 Milyon Dolarlık Kurtarma Çabaları Devam Ediyor
  12. 14:26 Bayraktar: Üretici ve Market Arasındaki Fiyat Farklarına Dikkat Çekiyor
  13. 14:18 Premier Lig'den Radikal Karar: Top Toplayıcı Çocuklar Artık Oyunculara Top Vermeyecek!
  14. 14:14 Goldman Sachs: İstanbul Seçimleri Türk Lirası Üzerinde Olumlu Etki Yaratabilir
  15. 14:06 Yeniden Refah Partisi'ne TGRT'ten Engel: İstanbul Adayları Programa Alınmadı
  16. 14:01 Tacikistan'dan Rusya'daki Konser Salonu Saldırısıyla İlgili 9 Şüpheli Gözaltına Alındı
  17. 13:57 Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri Şehitler İçin Vefa Hareketinde
  18. 13:54 Özel Okul Ücretleri Dudak Uçuklatıyor! 1 Milyon Liraya Ulaştı!
  19. 13:52 İEKKK Toplantısında Tunç Soyer'e Veda: "Yola Devam Ediyorum"
  20. 13:50 CHP'den İYİ Parti'ye Sert Tepki: "Kölelik İddialarına Karşı Duruş"
Gündem Haberleri