Hafriyat kamyonları bir yılda 141 can aldı!

Hafriyat kamyonları bir yılda 141 can aldı!

Hafriyat kamyonları bir yılda 141 can aldı! İstanbul Büyükşehir Belediyesi, son günlerde kazalarla gündeme gelen hafriyat kamyonlarının daha etkin bir şekilde denetlenmesi için Araç Takip Sistemi (ATS) kurdu. Projeyi duyuran İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, son günlerde kazalarla gündeme gelen hafriyat kamyonlarının daha etkin bir şekilde denetlenmesi için Araç Takip Sistemi (ATS) kurdu. Projeyi duyuran İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, sisteme dahil olmayan araçlara 2 Nisan itibariyle ağır cezalar verileceğini vurguladı. 

İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ve İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuh Köroğlu ile birlikte Atatürk Havalimanı’nda kameralar karşısına geçerek yeni kurulan araç takip sistemini açıkladı. 

Kamyon teröründe yargı-medya işbirliği! Neden koruyorlar?

Vali Vasip Şahin İstanbul’un sürekli büyüyen bir şehir olduğuna dikkat çekerek, “Bir taraftan da kentsel dönüşüm çalışmaları var.Bütün bunlar bir takım araç gereçle yerine getiriliyor. Bunlardan bir tanesi de kamyonlardır. Mevcut hafriyatın nakledilmesi noktasında önemli ihtiyaçları gideriyorlar. Tabii bunun bir düzen içerisinde, öncelikle can ve mal güvenliğinin sağlandığı kurallar dahilinde yapılması lazım. Zaman zaman olumsuz örneklerle karşılaşıyoruz. Bazı ilçelerimizde can kaybına varan trafik kazaları ile karşılaşılıyordu. Bunları incelediğimizde genellikle hafriyat şartlarına uyulmadığı soncu ile karşılaşıyoruz. Bunun üzerine belediyemiz ve ilgili birimlerimiz bir araya geldik. Ortak bir çaba sarf etmeye karar verdik. Belediyemizin kurduğu araç takip sistemi sayesinde bizim denetimlerimiz de daha etkili olacaktır'' dedi. 

2017 yılında yaklaşık 110 bin hafriyat kamyonu denetlendiğini vurgulayan Vali Şahin, “Kuralları ihlal edenlere 13 milyon civarında ceza yazıldı. Yaklaşık 600 araç trafikten men edildi. Maalesef ceza miktarları sevindirmiyor. Keşke çok daha düşük olsa. Bizim temennimiz bu. Bütün hafriyat şirketlerine ve hafriyat kamyonu sürücülerine çağrımız ''lütfen kurallara uyalım, belirlenmiş teknik şartlara uyalım’. Dikkat bekliyoruz. Bütün bunlara rağmen 2018 yılında denetimlerimize arttırarak devam ediyoruz'' diye konuştu. 

Bugüne kadar mevcut hafriyat kamyonlarından yüzde 75’nin sisteme dahil olduğunun altını çizen Şahin, diğer hafriyat kamyonlarının da 2 Nisan tarihine kadar sisteme dahil olmasını beklediklerini, bu tarihten sonra ise “trafikten men'' de dahil olmak üzere ağır cezalar uygulanacağını açıkladı. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal belediye tarafından hayata geçirilen ATS sistemine ilişkin bilgiler vererek, “ATS dediğimiz araç takip sistemi ile araçlar direk izlenecek. Ancak bunun başlangıcında ilçe belediyesi bu sistemi olmayan araca hafriyat izni vermeyecek. Yine büyükşehir olarak döküm sahalarında bu sisteme dahil olmayan hiçbir araca döküm yeri göstermiyoruz. Sisteme dahil olmayan hiçbir kamyon trafikte hafriyat taşıyamayacak. Bu sistemde aracın ne kadar yük aldığı belirlenebiliyor, güzergahı tespit edilebiliyor. Belediyece verilen güzergah dışına çıkmışsa bu tespit ediliyor ki bu vatandaşı mağdur eden en önemli konu. Ondan önemlisi trafikte hız sınırını geçip geçmediği tespit edilebiliyor. Bu sisteme dahil edilen araçlarda kontrol mekanizması kurulmuş oluyor'' şeklinde konuştu. 

Şule İdil Dere'nin ailesinden Topbaş'a: Sizi asla affetmeyeceğiz!

ATS sistemi ile işlerini düzgün yapan hafriyat kamyonu sürücülerini de koruduklarını anlatan Uysal, “Yaklaşık 10-12 bin hafriyat kamyonu var. Bunların içinde bekli 1-2 bin tanesi kural ihlali yapıyor. Ancak sokaktaki her vatandaş hafriyat kamyonu gördüğünde tedirgin oluyor. Biz aynı zamanda onları da korumuş oluyoruz. Şu ana kadar 8 bin civarında kamyonumuz bu sisteme dahil oldu. ATS sistemi kuruldu. Kurulmayan yaklaşık 2 bin civarında diye tahmin ediyoruz. Hafriyat kamyonu terörü meselesi inşallah halkımız adına da, bu işi düzgün yapan hafriyatlarımız açısından da çözülmüş olacak diye düşünüyorum'' ifadelerini kullandı 

Mevlüt Uysal ATS sistemi ile ormanlık alana hafriyat dökümünün de önüne geçileceğini vurgulayarak, “En büyük sıkıntımız özellikle baraj havzalarına, ıssız bölgelerde sokaklara, hatta özel mülk olan arazilere döküp kaçma hadiseleri. Bu hafriyat çalışmaları genelde gece yapıldığı için ciddi problemlerimiz vardı. Bu sistem oluşturduktan sonra bunun en önemli ayağı bire bir hafriyatın yüklendiği alandan başlıyor. Kamyona yükledikten sonra sokakta kamyon kovalamak yerine, sistemimiz direk hafriyatın alındığı noktadan başlıyor. 39 ilçemizde inşaat ruhsatı verilirken hafriyat kaldırma ruhsatı da verilecek. Bu ruhsat verilirken ATS sistemine dahil olan bir araca hafriyat verilmiş olacak. Bu konuda jandarma ve emniyetin işi de kolaylaşacak'' açıklamalarında bulundu. 

"Hafriyat kamyonları bir yılda 141 can aldı!" haberi, 19 Mart 2018 tarihinde yazılmıştır. 19 Mart 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Hafriyat kamyonları bir yılda 141 can aldı! haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Hafriyat kamyonları bir yılda 141 can aldı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  2. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  3. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  4. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  5. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  6. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  7. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  8. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  9. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  10. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  11. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
  12. 21:07 FTX'in kurucusu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı!
  13. 21:07 200'den Fazla Şubesi Olan Dev Bakliyat ve Kuruyemiş Firması İflas Etti!
  14. 21:05 Gelir İdaresi, Vergi Beyannameleri ve Elektronik Defter İşlemlerinin Süresini Uzattı
  15. 21:00 Gazze hükümeti: "İsrail, Şifa Hastanesi'nde 200 Filistinliyi infaz etti"
  16. 20:59 Sağlık Bakanı Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de Kökten Değişim Getiriyor
  17. 20:58 Kendini En Çok Beğenen 3 Burç Belli Oldu! İşte En Kibirli Burçlar!
  18. 20:57 UAD, İsrail'e karşı açılan soykırım davasında yeni önlemler aldı
  19. 20:52 ABD: "İsrail'in Refah'a saldırmasını görüşmeler olmadan beklemiyoruz"
  20. 20:52 Erbakan AKP'ye 3 koşul sundu: "Yapılırsa seçimlerden çekilmeye hazırız"
Gündem Haberleri