Hak-İş, Türk-İş ve Memur-Sen 1 Mayıs'ta uzaklarda

Hak-İş, Türk-İş ve Memur-Sen 1 Mayıs'ta uzaklarda

Hak-İş, Türk-İş ve Memur-Sen 1 Mayıs'ta uzak... 1 Mayıs Türkiye'nin dört bir yanında kutlandı. İstanbul'da Bakırköy'de yapılan kutlamaların yanı sıra Taksim'e çıkmak isteyen gruplar oldu. Polis Taksim'e çıkmak isteyen gruplara sert müdahale etti. İstanbul'daki 1 Mayıs...

1 Mayıs Türkiye'nin dört bir yanında kutlandı. İstanbul'da Bakırköy'de yapılan kutlamaların yanı sıra Taksim'e çıkmak isteyen gruplar oldu. Polis Taksim'e çıkmak isteyen gruplara sert müdahale etti. 

İstanbul'daki 1 Mayıs kutlamaları böyle geçerken iktidar yandaşı sendikalar halktan kopuk 1 Mayıs kutlaması tercih etti. Hak-İş Sakarya'da, Türk-İş Çanakkale'de 1 Mayıs kutlaması yaptı. Memur Sen ise 1 Mayıs için Kahramanmaraş'ı tercih etti.

Hak-İş Konfederasyonu'nun bu yıl Sakarya'da kutladığı 1 Mayıs’a 32 ilden yaklaşık 15 bin kişi katıldı.

1 Mayıs kutlamaları için 32 ilden gelen sendika üyeleri Adapazarı Kent Meydanı'nda toplandı. Hak- İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan ve sendika üyeleri, Yeni Cami önünden etkinliklerin yapılacağı meydana kadar yürüdüler. Arslan, sendika üyeleri ve işçiler yol boyunca vatandaşlara ve polis memurlarına karanfil vererek, herkesin bayramını kutladı. İşçiler, 'Teröre hayır', 'Yaşasın 1 Mayıs', 'İlkeli, onurlu, kararlı sendikacılık', 'Taşerona hayır', '5620 sayılı kanun kaldırılsın', 'İnsanca üretim, insanca yaşam' yazılı dövizler taşırken, mitingin yapılacağı Kent Meydanı'na gelindiğinde halaylar çekildi. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı da alanda konser verdi. 

TÜRK-İŞ ÇANAKKALE'DE

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu, 1 Mayıs'ı Çanakkale'de kutladı.

Çanakkale Savaşları'nın 101. Yıldönümü nedeniyle bu yıl Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu tarafından Çanakkale'de gerçekleştirilen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinlikleri, sabah saatlerinde yoğun güvenlik önlemleri altında başladı. Piri Reis Müzesi önüne büyük bir platform kuruldu. Türk-İş Konfederasyonu'na bağlı üye sendikaların yer aldığı kutlamalara katılanlar, salı pazarında toplandı. Ardından buradan miting alanına kortej düzenlendi. Kortejin alana ulaşmasının ardından Türk-İş Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Eyüp Alemdar açılış konuşmasını yaptı.

MEMUR-SEN KAHRAMANMARAŞ'I TERCİH ETTİ
Memur Sendikaları Konfederasyonu’nun (Memur-Sen) Kahramanmaraş Müftülük Meydanı’nda 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla düzenlediği kutlama programı Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Memur çalışanların giydikleri üniforma, ellerinde bayraklarla katıldığı programda açılış konuşmasını yapan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Günay Kaya, birlik beraberlik vurgusu ile programa katılan memur çalışanları selamladı, şehitlere rahmet diledi. 

Ardından konuşan Memur-Sen Kahramanmaraş İl Temsilcisi Abdülaziz Aydın da memur çalışanları selamladı, “Hoşgeldiniz'' dedi. Programa katılan ''Mehteran’ ekibi de mehter marşlarından örnekler sergiledi. Programa katılan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Memur-Sen’in erdemli sendikacılık yaptığını, emperyalist oyunlara karşı örnek bir 1 Mayıs kutlama programı gerçekleştirdiğini ifade ederek, teşekkür etti. 

Memur-Sen Genel Başkanı AIi Yalçın ise yaptığı konuşmada, şunları ifade etti: “Emeğin kahramanları olarak alın terimizin hakkı haykırma gününde, kurtuluşumuzun sembol şehrinde Kahramanmaraş’tayız. Birliğin kahramanları olarak helal ekmek mücadelemizin dayanışma şöleninde, bağımsızlığımızın sembolü Kahramanmaraş’tayız. Sütçü İmam’ın torunları olarak sömürüye, emperyalizme, kapitalizme başkaldırı bayramında Maraş’tayız, biriz, beraberiz. 

Toplu sözleşmenin kahramanları olarak Türkiye’deki, dünyadaki bütün çalışanlar için hakkı haykırma gününde özgürlükleri korumanın, emeği yüceltmenin derdindeyiz. Memur-Sen’li dava arkadaşlarım, hepinizi Memur-Sen ailesi adına sevgiyle,saygıyla, muhabbetle selamlıyorum.'' Kürtçe, İngilizce, Arapça, Türkçe 1 Mayıs Bildirgesi okunması ardından program sona erdi.

"Hak-İş, Türk-İş ve Memur-Sen 1 Mayıs'ta uzaklarda" haberi, 01 Mayıs 2016 tarihinde yazılmıştır. 01 Mayıs 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Hak-İş, Türk-İş ve Memur-Sen 1 Mayıs'ta uzaklarda haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Hak-İş, Türk-İş ve Memur-Sen 1 Mayıs'ta uzaklarda 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:17 Işın Karaca’nın Eski Eşi Sedat Doğan'dan Şok Haber! Tanzanya’da Mahsur!
  2. 18:10 İnci taneleri yine bomba gibi! Azem ters köşe yapacak gibi!
  3. 18:00 Icardi, gol sıralamasında tarihi bir geri sayıma mı gidiyor?
  4. 17:52 Amerikalı Tüketicilerin Güveni Endeksi Mart Ayında Yükseldi
  5. 17:48 İzmir'de Zeki Müren'e Özel Heykel: Sanatın Mirası Sonsuza Kadar Yaşayacak
  6. 17:44 Zelyut Yorumuyla: Türkiye'de Dolar ve Sermaye Girişi Tartışmaları
  7. 17:41 İsrail'in Batı Şeria'da Filistin Topraklarına El Koyması: Raporun Şok Edici Bulguları
  8. 17:36 Oyuncu Kadir İnanır İyileşme Sürecinde: Türkan Şoray'dan Destek Mesajı Geldi
  9. 17:32 Fransa'da Milli Takımda Oruç Yasak Tartışması: Diawara Kamptan Ayrıldı
  10. 17:29 Peygamber Efendimiz’in Mukaddes Emanetlerinin Restorasyonu: Şişli’de Bir Mirasın Geleceğe Taşınışı
  11. 17:14 YEO Teknoloji ve Robo Otomasyon İş Birliğiyle Türkiye'nin Enerji Geleceğine Yön Veriyor
  12. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
  13. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
  14. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  15. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  16. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  17. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  18. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  19. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  20. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
Gündem Haberleri