Hamilelikte bu sıvıyı içmek bebeğin sakat doğma ihtimalini ortadan kaldırıyor!

Hamilelikte bu sıvıyı içmek bebeğin sakat doğma ihtimalini ortadan kaldırıyor!

Hamilelikte bu sıvıyı içmek bebeğin sakat do... Hamileliğin ilk ayı itibarıyla bebeklerde oluşmaya başlayan "nöral tüp yapısı", beklenildiği gibi işlememesi halinde doğacak bebekte yaşamı süresince kalacak iki farklı tür sakatlığa neden olabiliyor. İşte detaylar...

Nöral tüp defektleri, gebeliğin erken dönemlerinde bebeğin omuriliğinin veya beyninin normal gelişimini tamamlamamasından kaynaklanan ciddi sağlık sorunlarıdır. Ancak, folik asit takviyesi almak, bu tür hastalıkların riskini önemli ölçüde azaltabilir. İşte folik asidin nöral tüp defektlerini önlemedeki rolü hakkında bazı önemli bilgiler:

  1. Folik asit ve gebelik: Folik asit, gebelik öncesinde ve gebelik sırasında alınması önerilen bir B vitamini türüdür. Bebeğin nöral tüpü, gebeliğin erken aşamalarında gelişir, bu yüzden folik asit alımı, nöral tüp defektlerini önlemek için gebelik öncesinde önemlidir.

  2. Folik asidin etkisi: Yapılan araştırmalar, folik asit takviyesinin düzenli olarak alınmasının nöral tüp defektlerinin riskini önemli ölçüde azaltabileceğini göstermektedir. Folik asidin, özellikle gebelik öncesi ve ilk trimesterde alınması önerilir, çünkü bu dönemlerde nöral tüpün gelişimi gerçekleşir.

  3. Önerilen doz: Hamile kalmayı planlayan veya hamile olan kadınlara günlük 400 mikrogram folik asit alımı önerilir. Bazı durumlarda, doktorlar daha yüksek dozda folik asit takviyesi önerebilirler, özellikle daha yüksek risk altında olan kadınlar için.

  4. Beslenme yoluyla alım: Folik asit, yeşil yapraklı sebzeler, kuru baklagiller, tahıllar ve turunçgiller gibi birçok gıdada doğal olarak bulunur. Ancak, gebelik döneminde önerilen günlük folik asit miktarını sağlamak için genellikle takviye alımı gereklidir.

  5. Risk faktörleri: Nöral tüp defektleri, genetik faktörlerin yanı sıra beslenme, folik asit eksikliği, obezite, diyabet gibi faktörlerle ilişkilendirilmiştir. Bu nedenle, gebelik planlayan kadınlar, folik asit takviyesi almak ve sağlıklı bir yaşam tarzını sürdürmek için önleyici önlemler almalıdır.

Folik asit takviyesi, nöral tüp defektleri gibi ciddi sağlık sorunlarının riskini azaltmada önemli bir rol oynar. Gebelik planlayan veya hamile olan kadınlar, doktorlarıyla folik asit alımı konusunda görüşmeli ve önerilen dozu almalıdır.

 

"Hamilelikte bu sıvıyı içmek bebeğin sakat doğma ihtimalini ortadan kaldırıyor!" haberi, 07 Mayıs 2024 tarihinde yazılmıştır. 07 Mayıs 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Yaşam kategorisi altında bulunan Hamilelikte bu sıvıyı içmek bebeğin sakat doğma ihtimalini ortadan kaldırıyor! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Hamilelikte bu sıvıyı içmek bebeğin sakat doğma ihtimalini ortadan kaldırıyor! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 19 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Aygül Atay Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:07 İstanbul ve Ankara'da 'Narkoçelik-17' Operasyonu
  2. 12:02 Köyde Dehşet: Diri Diri Gömülen Adam Kurtarıldı
  3. 11:58 Zeynep Farah Abdullah, açlık diyetinde!
  4. 11:58 Gantz'tan Çağrı: Gazze Planı Onaylanmazsa İstifa!
  5. 11:54 İnegöl'de Eski Eş Şiddetinde Korkunç Olay: Kadın Sokak Ortasında Bıçaklandı
  6. 11:51 Heyecan Dorukta! Transfer Bombası: 75 Milyon Euro Değerindeki Yıldız Trabzonspor'da!
  7. 11:48 Kraliçe Elizabeth'ten daha zengin oldu!
  8. 11:48 Gazze'de İsrail Saldırıları: 3 Ölü, Gazeteci Abdullah el-Neccar Hayatını Kaybetti
  9. 11:43 Hükümet Karşıtı Protestolar İsrail'de Yankı Buluyor
  10. 11:41 Fenerbahçe'den ayrılır ayrılmaz Galatasaray'da! 6 milyon euroluk yıldız!
  11. 11:38 Damacana Su Fiyatlarında İki Katlık Artış: Tüketiciler Endişeli
  12. 11:36 Ünlü Oyuncu Selen Soyder Yeni Aşkını Paylaştı, Yer Yerinden Oynadı!
  13. 11:35 Şebinkarahisar'da Otomobil Kaza Yaptı: İmam Kurtarıldı, Diğer İki Kişi Kayboldu
  14. 11:28 Gümüş Fiyatları Tarihi Rekor Kırarak 11 Yılın En Yükseğine Ulaştı
  15. 11:24 Sfaks Gösterisinde Göçmen Krizi: Yerel Halkın Talepleri ve Avrupa Birliği'nin Yardımı
  16. 11:17 Okan Bayülgen Televizyonu Bıraktı! Şok gelişme!
  17. 11:15 St. Petersburg Tahkim Mahkemesi'nden Batılı Bankalara İhtiyati Tedbir Kararı
  18. 11:14 Avrupa Konseyi Dışişleri Bakanlarından Yapay Zeka İçin Tarihi Adım
  19. 11:09 Lezzetin Sırrı: Kurabiyeli Kruvasan Tarifi!
  20. 11:05 Burdur'da Mansur Yavaş'ın Ağabeyi Kaza Geçirdi
Yaşam Haberleri