Hasan Balıkçı Onur Ödülü Can Dündar ve Erdem Gül'e verildi

Hasan Balıkçı Onur Ödülü Can Dündar ve Erdem Gül'e verildi

Hasan Balıkçı Onur Ödülü Can Dündar ve Erdem... Elektrik Mühendisleri Odası tarafından 2 yılda bir verilen Hasan Balıkçı Onur Ödülü'ne Seçici Kurul tarafından değer görülen Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'e ödülleri...

Elektrik Mühendisleri Odası tarafından 2 yılda bir verilen Hasan Balıkçı Onur Ödülü'ne Seçici Kurul tarafından değer görülen Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'e ödülleri EMO 45. Olağan Genel Kurulu kapsamında 2 Nisan Cumartesi günü sunuldu.

Ödülünü alan Erdem Gül, "Ödül almayı düşünmemiştim, ama hapse girmeyi hiç düşünmemiştim" derken, halen istenen cezaların çok yüksek olduğuna dikkat çekti. Düşünce ve basın alanında geriye gidişleri anımsatarak, elimizden alınmak istenen özgürlükler konusunda "kıskanç" olunmasını isteyen Gül, "özgürlüklerin teslim edilmemesi" gerektiğini belirtti. Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar adına da ödülü Cumhuriyet Gazetesi Ankara Haber Müdürü Ayşe Sayın'a teslim edildi.

Kayıp ve kaçak elektrik kullanımına karşı verdiği mesleki mücadelesinde tutulan kiralık katiller tarafından 18 Ekim 2002 tarihinde katledilen Elektrik Mühendisleri Odası Üyesi ve TEDAŞ çalışanı Hasan Balıkçı anısına EMO tarafından 2 yılda bir verilen Onur Ödülü EMO 45. Olağan Genel Kurulu'nda sahiplerini buldu. Hasan Balıkçı Onur Ödülü'nün üçüncüsüne Seçici Kurul tarafından yaptıkları haberler nedeniyle daha yargılama yapılmaksızın tutuklanan ve 3 ay haksız olarak içerde tutuldukları Anayasa Mahkemesi kararıyla belgelenen Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ü değer buldu. Seçici Kurul'un ödülün verilmesi gerekçesini ise "mesleklerini, gazeteciliği, halkın haber alma hakkını, kamuoyunun gerçekleri bilme hakkını savundukları ve tutuklanmaya varan baskılara karşı mesleki değerlerinden ödün vermemeleri" oluşturdu.

099ddd3c3c93daf_ek.jpg

Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklu oldukları Silivri Cezaevi Önü'nde 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'de EMO şube yöneticileri ve üyeleriyle birlikte kitlesel basın açıklaması yapılarak, Hasan Balıkçı Onur Ödülü'ne değer görüldükleri ilan edilmişti. EMO 45. Olağan Genel Kurulu kapsamında 2 Nisan Cumartesi günü, EMO 44. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yeşil tarafından Hasan Balıkçı Onur Ödülü Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül'e ve Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar adına da Ankara Haber Müdürü Ayşe Sayın'a verildi. EMO 44. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yeşil, Seçici Kurul üyeleri ve EMO Genel Kurul Divan Başkanı Nedim Bülent Damar'ın katılımıyla gerçekleştirilen ödül töreninde EMO delegeleri Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ü "Özgür basın susturulamaz" sloganlarıyla karşıladı.

beee94223221739_ek.jpg

 EMO 44. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yeşil, Erdem Gül'ü "Hoş geldiler, sefalar getirdiler. Türkiye'deki açık hapishaneye geldiler, hep birlikte bu açık hapishanede yaşıyoruz" diyerek selamladı. Yeşil, Hasan Balıkçı Onur Ödülü'nün ilkinin Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu'na, ikincisinin Gazeteci İsmail Saymaz'a verildiğini anımsatırken, "Bu dönemde de gazetecilere yapılan baskıya karşı duruşlarıyla yine gazeteci arkadaşlarımıza verdik" dedi.

Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül, ilk kez mahkemede savunma yapabildiklerini, savunması sırasında heyecanlanmadığını, ama şu anda heyecanlı olduğunu söyledi. "Gerçekten onur verici bir ödül. Biz aslında işimizi yaptık" diyen Gül, yaptıkları haberin halka uyarı görevini yerine getirme anlamına sahip olduğunu kaydetti. Erdem Gül, "Türkiye çok uzun zamandır çatışma ve şimdi yaşamımızda hissettiğimiz katliamlar ülkesi olma durumuyla karşı karşıya. Halka yönelik bu silahlar tehlike taşıyor olabilir anlamında, halka uyarı görevini yerine getirme anlamında iyi bir haber olabilir diye düşündük" diye konuştu.

a10edee28ec795b_ek.jpg

''SİLİVRİ'DE BİZE OKSİJEN OLDUNUZ'

Gül, gazetecilik alanında en büyük ödül Plutzer ise kendilerinin böyle bir ödül almayı düşünmeden haber yaptıklarını, normal yaptıkları haberlerden biri olduğunu anlatırken, "Ödül almayı düşünmemiştim, ama hapse girmeyi hiç düşünmemiştim" dedi. Erdem Gül, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Halen istenen cezalar çok yüksek. Bu tehdit edici bir şey. Bu işimizi yapmak açısından da çok sıkıntı verici bir şey. Bu aslında bütün basına yönelik otosansür girişimi. Yazmayın talimatı bize yönelik tehditler. Türkiye'de sadece işini yapmak, EMO açısından da böyle, işini yapmak bile bedel ödemeyi gerektirebiliyor. Halbuki yaptığımız; işimizi iyi yapma çabası. Türkiye'de daha çok yapılacak iş var. Hem EMO'nun hem bizim önümüzde çok iş var. Hepimizin önünde ortak bir iş var. Halkın ve elimizden alınmak istenen özgürlükler konusunda kıskanç olmamız gerekir. Teslim etmememiz gerekir. Düşünce alanı, basın alanında geriye gidişler, geriye götürme çabaları var. Bunlara karşı elbirliğiyle net olarak tavır almamız gerekiyor. Bir cinayetle hayatını kaybetmiş bir elektrik mühendisi adına bu ödülü almak da çok onur verici. Silivri'ye geldiniz, bizim için oksijen, hava, su gibi çok önemliydi, yalnız kalmamamız açısından. Haberlerde buluşmayı düşünüyorum. Sizin adınıza kendi işimi haberlerle sürdürmeyi düşünüyorum."

"Hasan Balıkçı Onur Ödülü Can Dündar ve Erdem Gül'e verildi" haberi, 03 Nisan 2016 tarihinde yazılmıştır. 03 Nisan 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Hasan Balıkçı Onur Ödülü Can Dündar ve Erdem Gül'e verildi haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Hasan Balıkçı Onur Ödülü Can Dündar ve Erdem Gül'e verildi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:15 Gazze'deki Çatışmalar Çevre ve Sağlık Felaketine Yol Açıyor: BM Uyarısı
  2. 22:11 Beşiktaş, MKE Ankaragücü'nü 2-0 Mağlup Ederek Galibiyet Hasretine Son Verdi
  3. 22:06 İstenmeyen tüylerden acısız nasıl kurtulunur?
  4. 22:05 Teknik direktör değişikliklerinin Beşiktaş'a fayda sağladığı görülüyor
  5. 22:02 Evde uygulayacağınız bu yöntemle herkes dişlerinizin beyazlık sırrını soracak!
  6. 21:56 Hamas, Blinken'ı İsrail'in yanında olmakla suçladı
  7. 21:44 Kızartma yapmadan önce yağa bir parça ekmek koyun
  8. 21:43 Koç Holding, Romanya'daki Ford Otosan Fabrikasında Seri Üretime Geçti!
  9. 21:37 Bakan İbrahim Yumaklı duyurdu: Ödemeler hesaplara yatırılıyor
  10. 21:36 ABD Dışişleri Bakanı Blinken açıkladı: “Refah’ta askeri operasyonlar desteklemediğimiz bir şey”
  11. 21:33 Pamuklu nevresimler nasıl düzgün şekilde yıkanır?
  12. 21:13 Galatasaray'ın hedefi 60 milyon avro
  13. 20:53 Hızlı Uyumanın Sırları: Sadece Birkaç Dakikada Uykuya Dalmanın Yolları!
  14. 20:49 ECB Başkanı Lagarde açıkladı: "Dezenflasyon sürecinin devam etmesi bekleniyor"
  15. 20:49 Tarım Bakanlığı, çiftçilere yönelik yeni destekler açıkladı!
  16. 20:49 İstanbul'da toprak kayması yaşandı: 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi!
  17. 20:45 Biden Yönetimi İsrail'e 1,3 Milyar Dolarlık Silah Satışı İçin Hazırlık Yapıyor
  18. 20:42 Gaziosmanpaşa'da Toprak Kayması: 14 Gecekondu Etkilendi, 70 Kişi Tahliye Edildi
  19. 20:38 Görsel Zeka Testi: Hızlı Düşünme ve Algılama Becerilerinizi Ölçün!
  20. 20:37 Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Randevu alıp gitmeyenler dikkat!
Otomotiv Haberleri