Hastane acil servislerinde yeni dönem

Hastane acil servislerinde yeni dönem

Hastane acil servislerinde yeni dönem Sağlık Bakanlığı, acil servislerde yaşanan aşırı yoğunluğun ve yaşanan sorunların çözümü için genelge yayınladı. Genelgeye göre, yoğun bakımlarda yaşanan yatak sorununa çözüm olarak ara bakım üniteleri oluşturulacak. Sağlık...

Sağlık Bakanlığı, acil servislerde yaşanan aşırı yoğunluğun ve yaşanan sorunların çözümü için genelge yayınladı. Genelgeye göre, yoğun bakımlarda yaşanan yatak sorununa çözüm olarak ara bakım üniteleri oluşturulacak. 

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan imzasıyla yayınlanan genelgeyle özellikle acil servisleri dolup taşan 63 hastaneden düzenlemeleri daha hızlı yapması istendi.

Genelgede şu ayrıntılarda yer verildi:

  • Hastanelerde standart poliklinik hizmetlerinde ''Mesai Kaydırma veya Vardiya Branş Polikliniği Uygulaması’ yapılacak.
  • Acil servise başvuran hastalara sağlık personeli ile etkin triaj yapılarak, sarı alan muayenesi gerekmeyen hastalardan öncelikle acil servis yeşil alanında muayene olması gerekenlere ''Yeşil Alan 1’ kodu verilerek, acil serviste genel tabip muayene polikliniklerinde bakılması sağlanacak.
  • Öncelikle çocuk sağlığı ve hastalıkları, iç hastalıkları, kulak burun boğaz hastalıkları ve ortopedi ve travmatoloji branşları ile birlikte, hastanelerin acil servislerinde yeşil alan hasta oranı ek poliklinik açmayı gerektiren diğer branşlar için de acil servis alanı dışında ve yakın yerleşiminde olmak koşuluyla, ''Yeşil Alan 2’ kodu ile poliklinik açılacak.
  • Sarı alan muayene ve kısa müşahedeleri iki saati geçmeyecek şekilde planlanacak. İki saatten fazla acil gözlem veya takip gereken hastaların acil servis bünyesindeki acil yataklı servislerde gözlemi ve tedavisi sağlanacak. Acil servislerde uzun yatışlar ve klinik hasta takipleri engellenecek.
  • Acil serviste hastası olup 8 saatten fazla gözlemde tutan ve kliniğine almayan branşlarda Merkezi Yatış Otomasyonları üzerinden, bu hasta yatırılana kadar normal hasta yatışı yetkisi kısıtlanacak.
  • Acil servis hastalarında radyoloji ve laboratuvar süreçleri hızlandırılacak. Mümkün ise Mesai Kaydırma veya Vardiya Branş Polikliniği uygulaması için rutin laboratuvar ve görüntüleme hizmetleri için de ek mesai uygulaması yapılacak.
  • Gerektiğinde hastane idaresinin acil kabulü yüksek olan klinikler için diğer kliniklerce yoğun kullanılmayan hasta yatakları ilgili kliniğin yatağı haline dönüştürülecek.
  • Özellikle acil cerrahi endikasyonu konulan hastaların yoğun bakım yatağı ihtiyaçları bir yoğun bakım sorumlusu tarafından belirlenecek. Yoğun bakımlarda yer olmaması halinde acil hasta mağduriyetini önlemek için postop ara bakım üniteleri düzenlenecek.

Genelgele göre acil servislerde konsültasyonlar çabuklaştırılacak, hekim kaynağı yeterli olan klinikler günlük iş akışları içerisinde bir hekimini mutlaka konsültasyon amaçlı olarak görevlendirecek. Acil servis konsültasyonlarında mavi kod kapsamında olmayanlar en fazla 30 dakika içinde yaptırılacak. İlgili acil servislerde araç giriş çıkış ve otopark imkanları genişletilerek acil hastalara araç park olanakları ve kolaylıkları sağlanacak. Düzenlemelerin ivedilikle yapılarak yeşil, sarı, kırmızı ve mesai kaydırma poliklinikleri günlük hasta sayısı ve ortalama bekleme sürelerinin Bakanlık tarafından tam ve zamanında takibinin yapılabilmesini teminen il sağlık müdürlüklerine veriler günlük gönderilecek. İlgili il sağlık müdürlükleri ve sağlık tesisi yöneticileri uygulamaları yerinde bizzat takip edecek.






 

"Hastane acil servislerinde yeni dönem" haberi, 01 Şubat 2018 tarihinde yazılmıştır. 01 Şubat 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Sağlık kategorisi altında bulunan Hastane acil servislerinde yeni dönem haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Hastane acil servislerinde yeni dönem 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:22 Bu araçta uzun far kullanımı sorun olmaktan çıkıyor!
  2. 14:19 Eyüpspor'dan Manuel Lanzini hamlesi geldi!
  3. 14:11 Aşk Yeniden Mi Başladı! Lucas Torreira Devrim Özkan'la Bir Daha Dedi!
  4. 14:04 Ahu Tuğba Amerika'da trafik kazası geçirdi! Durumu nasıl?
  5. 14:00 Yusuf Güney'den şok açıklama: Kenan Işık, astral seyahatten gelmek istemiyor!
  6. 13:55 Son dakika! Korhan Berzeg muamması'nda son dakika!
  7. 13:49 Nihal Candan tahliye edildi! Son dakika!
  8. 13:47 Zafer Partisi'nde iki önemli istifa!
  9. 13:46 Korhan Berzeg'e ait yeni izleri tespit etme çabaları devam ediyor
  10. 13:36 Yılın en Etkili İsimleri Time 100 Galasında Buluştu!
  11. 13:28 TikTok Türkiye'de Yasaklanacak mı? AKP'li Vekilden Açıklama
  12. 13:27 4,4 Milyar Lira Yardım Hesaplara Yatıyor! Kimlik Numaralarınızı Kontrol Edin!
  13. 12:40 Uzman İsim Uyardı: Sıcaklıklar Rekor Kıracak! Yaz Ayları Kavurucu Geçecek
  14. 12:39 Kenya'yı Vuran Şiddetli Yağışlar ve Seller: En Az 32 Kişi Hayatını Kaybetti
  15. 12:35 Gazze Kıyısında İnsani Yardım Limanı İnşaatı Başladı
  16. 12:31 Sıvı Metal Alaşımlarıyla Hızlı Elmas Üretimi:Güney Kore'de Yeni Buluş
  17. 12:28 Türkiye Ekonomisi IMF Raporunda: Zorlu On Yılın Ardından Değerlendirme
  18. 12:23 Sosyal Medya Akrobasisi: Motosiklet Kazalarındaki Ölümcül Tehlike
  19. 12:19 23 Nisan'da Dilan Polat Gösterisi Üzerine Soruşturma Başlatıldı!
  20. 12:19 Dolandırıcılardan Korunma İpuçları: Bakanlık Uyarıyor!
Sağlık Haberleri