Hayallerinizi Bırakın, Sorulara Cevap Verin Ayhan Bey!

Hayallerinizi Bırakın, Sorulara Cevap Verin Ayhan Bey!

Hayallerinizi Bırakın, Sorulara Cevap Verin ... AKP’nin eski MKYK üyesi, Sivil Dayanışma Platformu Kurucusu ve Başkanı Ayhan Ogan, dün bir televizyon ekranından yapmış olduğu ''yeni devlet kuruyoruz, kurucu lideri de Recep Tayyip Erdoğan’dır’ açıklaması ile kamuoyunun...

AKP’nin eski MKYK üyesi, Sivil Dayanışma Platformu Kurucusu ve Başkanı Ayhan Ogan, dün bir televizyon ekranından yapmış olduğu ''yeni devlet kuruyoruz, kurucu lideri de Recep Tayyip Erdoğan’dır’ açıklaması ile kamuoyunun tepkisini çekmişti. Kendisinin hayal dünyası ve hayalleri ile ilgili yorumu yazının sonuna bırakıp, kendisine bazı ''gerçek’ bilgi ve bulgularla alakalı sorular sormak istiyorum.

Ayhan Ogan’ın piyasaya çıkışı Ergenekon kumpasının başladığı yıllara tekabül ediyor ki, ilk önemli vazifesi Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı’nda 2007 yılından itibaren Genel Sekreterlik görevini yapıyor oluşu. İlk sorumu sormak isterim bu beyefendiye. Bahse konu bu vakıfta, toplam 150 kuruluş yer alıyor. Ve bu kuruluşlardan bir tanesi aynı zamanda kurucu üyesi Türkiye Gazeteci ve Yazarlar Vakfı. Yani FETÖ’nün özellikle medya alanındaki en önemli örgütlenmelerinden birisi. Acaba kendisi genel sekreterlik dönemi boyunca bahse konu örgütlenme ile nasıl bir ilişki ağına sahipti?

Ayhan Bey, 2010 yılında ise Anayasa değişikliğine destek vermek amacıyla Sivil Dayanışma Platformu’nu kurmuş. 350 sivil toplum kuruluşunu temsilen 500 aktivist ve kanaat önderinin desteğini alan  “Sivil Dayanışma Platformu'' ilk basın toplantısını, 10 Şubat 2010 Çarşamba günü Sirkeci  Legacy Ottoman  Hotel’de yaparak, platform bildirisini kamuoyuna deklare etti. Platform başkanı Ayhan Ogan tarafından okunan bildirinin arkasında 400 STK’ nın desteği bulunuyordu. Bu STK’lardan bir tanesi ise yine Türkiye Gazeteci ve Yazarlar Vakfı. Aynı zamanda ne ilginçtir ki bahse konu Fethullahçı çetenin vakfının yöneticilerinden olan Faruk Tuncer toplantıda hazır bulunan isimlerden birisi.[1] İkinci soru, acaba Ayhan Bey bu kuruluş esnasında Fethullahçı örgütten ve o örgütün militanlarından herhangi bir destek aldı mı? Kuruluş toplantısında FETÖ’nin militanlarının yer almasını nasıl açıklıyor?

7 Şubat 2012 MİT krizinden sonra FETÖ ile AKP arasındaki iktidar mücadelesi savaşının ilk kıvılcımları atılmasına müteakip, 10 Ekim 2012’de ''Balyoz Planını yapanlar kurtarılmaya, karar aşamasındaki Ergenekon davası da baskı altına alınmaya çalışılıyor’ ifadeleriyle Sivil Dayanışma Platformu adına bir duyuru yayınlandı. FETÖ’nün kumpasları olduğu mahkemelerce de tescil edilen bu asılsız soruşturmaları ne amaçla desteklediniz Ayhan Bey? 20 Ocak 2013’de ''DSİP’ ve Genç Siviller gibi FETÖ ile doğrudan organik bağı olan kuruluşlar ile ''Balyoz Darbesi Aklanamaz’ sloganı atarak Beyoğlu’nda yürüyüş yaptınız mı?[2] Bu Fethullahçı örgütlerle alakanız nedir?

Akil Adamlar Heyeti’nin Doğu Anadolu Şubesi’ne atandıktan sonra yaptığınız açıklamalar ile ilgili mesuliyet kabul ediyor musunuz? Örneğin 2013 yılında katıldığınız bir televizyon programında; “Herkes Türk olacak, herkes benim gibi düşünecek, devlet de Türk olacak, devlet de benim ideolojime göre şekillenecek demek yanlış. Devlet de Türkçü olacak, devletin politikaları da Atatürk milliyetçisi politikalara paralel olacak ve herkes o politikalara uyacak demek zulümdür, eziyettir faşizmdir'' ifadelerini kullanmışsınız.[3] Bu ifadeler ne anlama geliyor? Devletin politikalarının Atatürkçü ilkelere paralel olmasından neden rahatsızlık duyuyorsunuz? Bu paralelliği neden faşizm olarak nitelendiriyorsunuz. Yine 2013 yılında bağlı olduğunuz Akil Adamlar Heyeti’nin Doğu Anadolu grubunun sizin de olduğunuz bir toplantısında, Başkanı Can Paker’in; "Öcalan'ın özgürlüğünü istiyorsunuz. Benim şahsi fikrim, tabii ki özgür olma konusudur. Keşke bu olsa. Keşke böyle bir barış sürecini başlatan kişi, özgür bir ortamda bunu devam ettirebilse. Ama siyaset böyle birşey değil biliyorsunuz. Bu konuda da sabırlı olmanızı bir kardeşiniz olarak tavsiye ediyorum" dedi.[4] Bu ifadeleri dinlerken herhangi bir eleştiride bulundunuz mu? Bu görüşü destekliyor musunuz? PKK terör örgütü ve elebaşısı hakkında benzer görüşlere mi sahipsiniz?

Sorular daha da çoğaltılabilir elbet ama şimdilik bu kadarı kafi. Benim katıldığım bir TV programım yok veya büyük gazetelerin büyük köşelerine sahip değilim. Veyahut kartel medyanın prime time programlarına çağırdığı insanlardan da değilim. Ama Ayhan Bey bu programlara sıklıkla katılabiliyor. Yine iştirak edeceği programlardan birisinde, bahse konu gerçek bilgi ve bulgulara dayanan bu sorulara cevap verebilirse çok müteşekkir olacağım. Yeni devlet kurma hayaline gelirsek; elbette herkesin hayalleri vardır Ayhan Bey gibi, benim de en büyük hayalim ''Yetmez Ama Evet’çilerin, PKK’lıların, Fethullahçıların tamamen silineceği, hukuk devletinin tüm temel ilkelerinin uygulanacağı, Atattürk ilkelerine bağlı ve ilerici bir Cumhuriyet’in ilelebet payidar olmasıdır.

[1]

"Hayallerinizi Bırakın, Sorulara Cevap Verin Ayhan Bey!" haberi, 04 Ağustos 2017 tarihinde yazılmıştır. 04 Ağustos 2017 tarihinde de güncellenmiştir. ABC Kritik kategorisi altında bulunan Hayallerinizi Bırakın, Sorulara Cevap Verin Ayhan Bey! haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Hayallerinizi Bırakın, Sorulara Cevap Verin Ayhan Bey! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kritik konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:07 Güzellik Merkezi Kurşunlama Davasında Ara Karar: Tutukluluk Hali Devam Ediyor
  2. 19:01 Barcelona'da Xavi ve Laporta İttifakı: Takımın Geleceği İçin Birlikte Devam Kararı Aldılar
  3. 18:57 Zehra Güneş'in Fenerbahçe'ye Transfer İddiası Yalanlandı: VakıfBank ile Yoluna Devam!
  4. 18:52 Trabzonspor, Gaziantep FK Maçı Hazırlıklarına Hız Kesmeden Devam Ediyor
  5. 18:47 Carlo Ancelotti: Arda Güler Her An Hazır, Ancak Forma Şansı Bulamadı
  6. 18:44 Gazze'de İsrail Saldırıları: Açlık, Hastalık ve Ölüm Halkın Peşini Bırakmıyor
  7. 18:40 Uzayda Çarpışma Tehlikesi: Kullanım Dışı İki Uydu, 10 Metreden Az Mesafede Buluştu
  8. 18:35 Çorlu Tren Kazası Davasında Mahkeme Kararı Açıklandı
  9. 18:34 Borsa İstanbul günü negatif bir seyirle kapattı
  10. 18:31 Mart ayında ABD'de bekleyen konut satışları arttı
  11. 18:31 Macron Avrupa'ya çağrıda bulundu: 'ABD’nin tebaası olmadığını göstermeli'
  12. 18:24 Galatasaray, Transferde Son Hedefine Kilitlendi: O Yıldızla Anlaşmaya Çok Yakın!
  13. 18:24 Uzmanlar Açıkladı: Merkez Bankası Ne Zaman Faiz İndirecek?
  14. 18:24 Büyük Deprem! Yüz Binlerce Üyeli Partide 28 Milletvekili İstifa Etmeye Hazır!
  15. 18:24 Zelenski, ABD'ye Teşekkür Etti ve Putin'e Karşı Birlik Çağrısı Yaptı
  16. 18:23 SGK'dan Dev Yaptırım! Maaşları Kesiliyor, Verilen Paralar Faiziyle Geri Alınıyor
  17. 18:23 Altın Fiyatlarında Dev Düşüş ? Uzmanlar O Tarih İçin Uyarıda Bulundu!
  18. 18:20 İngiltere'den Düzensiz Göçmenler için Ruanda Planı: Yeni Anlaşma Hakları Güvence Altına Alıyor
  19. 18:16 A Milli Takımımızın UEFA Uluslar Ligi Heyecanı Başlıyor: İlk Maçlar Belli Oldu!
  20. 18:10 Isua Kayaları: Dünya'nın Manyetik Geçmişine Işık Tutuyor
ABC Kritik Haberleri