Hayatı zindan eden 5 ağrı

Hayatı zindan eden 5 ağrı

Hayatı zindan eden 5 ağrı Bu yazımızda dayanılması güç 5 şiddetli ağrıyı derledik. Hemen hemen herkes hayatının belli bölümlerinde birkaç kez diş ağrısı, baş ağrısı, göğüs ağrısı, karın ağrısı gibi rahatsızlıklar yaşamıştır. Birçok...

Bu yazımızda dayanılması güç 5 şiddetli ağrıyı derledik. Hemen hemen herkes hayatının belli bölümlerinde birkaç kez diş ağrısı, baş ağrısı, göğüs ağrısı, karın ağrısı gibi rahatsızlıklar yaşamıştır. Birçok tedavisi olmayan hastalıkla mücadele eden insanları düşündüğümüzde bu ağrılar aslında çok da önemsenecek rahatsızlıklar gibi gelmeyebilir. Ancak özellikle diş ağrısı, böbrek taşı ağrısı, safra kesesinden kaynaklanan ağrı, migrenden kaynaklanan baş ağrısı ya da şiddetli öksürük nedeni ile oluşan göğüs ağrısı bazen dayanılması güç bir hal alabilmektedir.

Ağrısına katlanılması zor 5 ağrı:

unnamed-155.jpg

Diş Ağrısı

Hayatının belli bir evresinde diş ağrısı çekmeyen nerdeyse yoktur. Bu ağrıyı çekenler de diş ağrısının nasıl çekilmez bir ağrı olduğunu, özellikle geceleri şiddetlenerek nasıl çekilmez bir hal aldığını iyi bilirler. Ancak bu ağrıyı çekenler bilmelidir ki ızdırap halini alan diş ağrısını bu hale getiren kendileridir. Çünkü hiçbir diş ağrısı bir anda çok şiddetli ve ani olmaz. Diş ağrıları önceden sızı, hafif ağrı, soğuk ve sıcak hassasiyeti şeklinde uyarılar verir. Bu uyarılar ilk başlarda daha azdır. Zamanla sıklaşır, sıklaşır ve çok şiddetli ağrılar haline dönüşürler. Bundan dolayı dişlerde oluşan hafif hassasiyet, sızlama ve hafif ağrıları fazla ihmal etmeden tedavi ettirmek alınacak iyi bir önlemdir. Ayrıca diş ağrısı çekenler için evde uygulanabilecek pratik çözümleri öğrenmek için diş ağrısına ne iyi gelir linkine tıklayabilirsiniz.

unnamed-(1)-119.jpg

Baş Ağrısı

Baş ağrısı da sık karşılaşılan sağlık sorunlarından biridir. Çoğunlukla yorgunluk, stres, uykusuzluk, gürültü gibi nedenlerden kaynaklanan baş ağrısı; çok da önemsenmez ve hafif ağrı kesicilerle bertaraf edilebilir. Ancak her baş ağrısında alınan ilaçlar zamanla vücut için alışkanlık halini alır. Bir süre sonra ağrı kesici içilmediğinde baş ağrısı oluşmaya başlar ve bu durum içinden çıkılmaz bir döngüye dönüşür. Bunun dışında migren tipi baş ağrısı da gerek çözüm üretilememesi, gerekse şiddeti nedeniyle insana en çok ızdırap veren ağrılardandır. Migren tipi baş ağrısı hem hastayı, hem de hasta aile ve yakınlarının hayat kalitesini düşürür. Çok fazla ışık, ses, stres, uykusuzluk, yorgunluk gibi durumlarda kendini gösterir ve birçok hasta soluğu acilde alır. Sık sık baş ağrısı yaşayanlar ilaçsız bu durumu nasıl geçiştirebiliriz diye merak ediyorlarsa baş ağrısına ne iyi gelir linkine tıklayarak baş ağrısı makalemizi okuyabilirler.

unnamed-(2)-083.jpg

Göğüs Ağrısı

Göğüs ağrısının altında birçok ayrı neden yatabilmektedir. uzun süreli göğüs ağrısı çekenler, sık sık göğüs ağrısı hissedenler ya da bir anda çok şiddetli göğüs ağrısı söz konusu ise en kısa zamanda bir doktora başvurulmalıdır. Göğüs ağrısı ciddi sorunlara işaret edebileceği gibi bazen de gribal enfeksiyonlar, soğuk algınlığı gibi mevsimsel hastalıklarla gelen şiddetli öksürük nedeni ile de oluşmaktadır. Gribal enfeksiyonlarla gelen öksürük bazen çok şiddetli ve dirençli olabilmektedir. Uzun süre devam eden bu öksürükler çok ciddi, katlanılması zor göğüs ağrılarını da beraberinde getirir. Özellikle kış aylarında kendini gösteren öksürüğe bağlı göğüs ağrısından kurtulmanın yolu öksürüğün tedavi edilmesinden geçer. Yapılan tıbbi tedaviye destek olarak evde faydalanabileceğiniz bitkisel çözümler için öksürüğe ne iyi gelir linkine tıklayarak öksürük nasıl geçer makalemizi okuyabilirsiniz.

unnamed-(3)-060.jpg

Böbrek Taşı Ağrısı

Böbrek taşı düşürürken çekilen ağrı yaşanabilecek ağrıların en şiddetlilerindendir. Hatta böbrek taşı ağrısı çeken kadınlar böbrek taşı ağrısının doğum sancısından çok daha şiddetli olduğunu söylemektedir. Üstelik böbrek taşı oluşan kişilere uygulanan tedavilerde de izlenen yol genellikle taşın idrar yolundan atılmasıdır. Yani böbrek taşı sorunu olanların büyü çoğunluğu taş atma sürecinde bu şiddetli sancıyı çekmeye mahkum.

unnamed-(4)-046.jpg

Safra Kesesi Ağrısı

Safra kesesi ağrısı da en az diş ağrısı, baş ağrısı ya da böbrek taşı sancısı kadar şiddetli bir ağrıdır. Üstelik safra kesesi ağrısının şiddeti kadar oluşturduğu hayati risk de göz önüne alınırsa önemsenmesi gereken ağrıların başında gelir. Safra kesesi ağrısı hissedildiğinde ya da safra kesesi belirtileri görüldüğünde hemen en yakın sağlık kuruluşuna gidilmelidir.

Yukarıdaki linklere tıklayarak baş ağrısı nasıl geçer, öksürüğe ne iyi gelir, diş ağrısı nasıl geçer gibi soruların cevabını www.saglikloji.com sitesinde bulabilirsiniz. Herkese sağlıklı günler dileriz.

"Hayatı zindan eden 5 ağrı" haberi, 11 Ocak 2017 tarihinde yazılmıştır. 11 Ocak 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Sağlık kategorisi altında bulunan Hayatı zindan eden 5 ağrı haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Hayatı zindan eden 5 ağrı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:14 Ahmet Davutoğlu: "15 Mayıs soykırıma karşı Gazze ile dayanışma günü ilan edilsin"
  2. 19:54 Emeklilere Müjde! 15 Bin TL'ye Kadar Nakit Promosyon Fırsatı Son Başvuru Tarihi Yaklaşıyor!
  3. 19:54 ÇAYKUR'da İş İmkanı! İşte Başvuru Şartları ve Tarihleri
  4. 19:54 Kuş Gribi Kabusu Geri Geldi: Yumurta Fiyatları Artıyor!
  5. 19:54 Petek Dinçöz'ün Annesi Estetik Yaptırdı! Görüntüsü Sosyal Medyada Olay Yarattı!
  6. 19:41 SNP-Yeşiller Koalisyonu Çöktü: İskoçya'da Sera Gazı Anlaşmazlığı Krizi
  7. 19:37 Clara Chizoba Kronborg, YouTube'da Guinness Rekorlar Kitabı'na Giren En Uzun Röportajı Yaptı!
  8. 19:33 İstanbul'da Atatürk'e Hakaret Eden Sanığa Hapis Cezası: 3 Yıl 9 Ay
  9. 19:28 26 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları
  10. 19:25 İslam Memiş: "Piyasalarda biraz dalgalanma görebiliriz"
  11. 19:24 Altın yüzde 2,4 değer kazandı
  12. 19:24 Heyecan Dorukta: Fenerbahçe-Beşiktaş Derbisi Biletleri Satışta!
  13. 19:17 Muslera, Uruguay Milli Takımı'ndan emekli oldu
  14. 19:07 Güzellik Merkezi Kurşunlama Davasında Ara Karar: Tutukluluk Hali Devam Ediyor
  15. 19:01 Barcelona'da Xavi ve Laporta İttifakı: Takımın Geleceği İçin Birlikte Devam Kararı Aldılar
  16. 18:57 Zehra Güneş'in Fenerbahçe'ye Transfer İddiası Yalanlandı: VakıfBank ile Yoluna Devam!
  17. 18:52 Trabzonspor, Gaziantep FK Maçı Hazırlıklarına Hız Kesmeden Devam Ediyor
  18. 18:47 Carlo Ancelotti: Arda Güler Her An Hazır, Ancak Forma Şansı Bulamadı
  19. 18:44 Gazze'de İsrail Saldırıları: Açlık, Hastalık ve Ölüm Halkın Peşini Bırakmıyor
  20. 18:40 Uzayda Çarpışma Tehlikesi: Kullanım Dışı İki Uydu, 10 Metreden Az Mesafede Buluştu
Sağlık Haberleri