''Hayır’ toplantılarının yapıldığı kafe boşaltıldı

''Hayır’ toplantılarının yapıldığı kafe boşaltıldı

''Hayır’ toplantılarının yapıldığı kafe boşa... İstanbul’un Üsküdar ilçesinde 2012 yılından bu yana siyaset dünyasından isimlerin ve akademisyenlerin uğrak yeri Buhurdan Kafe, ''riskli bina raporu’ gerekçe gösterilerek 12 Ekim’de boşaltıldı. Sahibi Ali Erdoğan “Referandumda...

İstanbul’un Üsküdar ilçesinde 2012 yılından bu yana siyaset dünyasından isimlerin ve akademisyenlerin uğrak yeri Buhurdan Kafe, ''riskli bina raporu’ gerekçe gösterilerek 12 Ekim’de boşaltıldı. Sahibi Ali Erdoğan “Referandumda ''Evet’ oylarının Üsküdar’da az çıkmasının faturasını bir nevi bize çıkardılar'' dedi.

Selma ve Hacı Osman Vasıp Meti Vakfı’na ait binada kiracı olarak bulunan Ali Erdoğan, mekanı 2003 yılında çocuk giyim mağazası olarak açmış, 2012 yılından itibaren kafe olarak işletmeye başlamıştı.

''AÇILIŞINDA AKP’Lİ VEKİL DE VARDI’
Diken'den Rıfat Doğan'ın haberine göre Buhurdan Kafe’yi “Çok canlı, siyasetin, edebiyatın konuşulduğu, Mehmet Bekaroğlu’ndan Prof. Dr. Cihangir İslam’a kadar her kesimden siyasetçi ve akademisyenin geldiği bir yer. MHP, BBP’li yöneticilerin sık sık uğradığı popüler bir mekan'' olarak tanımlayan Erdoğan, ''Hayır’ kampanyası toplantılarının da burada olduğunu ve ''Hayır’ oylarının ilçede yüksek çıkması nedeniyle kendisinin, “Sen ticaret yapıyorsun, işine bak, siyasete bulaşma, şunları şunları da kafene sokma'' diye uyarıldığını belirtti.

Anayasa değişikliği referandumunda Üsküdar’daki ''Hayır’ oylarının oranı yüzde 53’tü.

Belediyenin de kafeye gelen isimler konusunda kendisini uyardığını ve benzer bir uyarı alan başka bir kafe sahibinin bir daha bu isimleri kafeye almadığını dile getiren Erdoğan şöyle devam etti: “Ben onu yapmadım. Ben burayı açarken hak ve hakikatin konuşulması, herkesin kendisini özgürce ifade edebilmesini düşünerek açtım. Belediye yetkililerine ''Siz de gelin’ dedim, kafeye gelenler arasında AKP’li yöneticiler de var. Hatta açılışında AKP Milletvekili Metin Külünk de vardı. Buraya siyasi bir kılıf uydurdular. Referandumda ''Evet’ oylarının Üsküdar’da az çıkmasının faturasını bir nevi bize çıkardılar.''

Referandumdan hemen sonra çıkartılan bir riskli bina raporuyla kafelerinin 12 Ekim sabahı tebligat olmadan zorla boşaltıldığını ifade eden Erdoğan, boşaltma işlemi sırasında zabıta, özel harekat timleri ve çevik kuvvetin olduğunu, tek kelime bile etmelerine izin vermeden kafedeki bütün malzemelerin dışarıya çıkarıldığını söyledi.

Erdoğan, tahliye işlemlerinden sonra kafenin kullanılamaz hale getirildiğini de sözlerine ekledi.

''KAFENİN KAPATILMASI TAMAMEN POLİTİK’
Kafeye sık sık giden CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu da konunun öncelikle politik amaçlı olduğunu belirterek şunları söyledi: “''Mehmet Bekaroğlu gitti diye kafe boşalttılar’ gibi bir algı oluştu ama orası herkesin gittiği bir mekandı. Küçük samimi bir ortamdı. Biz giderdik, HDP’liler gelirdi, herkes giderdi. Rahatsız olundu. Aslında o bölgedeki bütün binalar problemli. Yıkacağız dedikleri Buhurdan Kafe’nin iki tarafında bulunan binalarda da aynı problemler vardı. O bina bir vakfın malı. Belediye yönetiyor o vakfı, yıkılıp yapıldığında kime verilecek? Bu bir soru işareti. Çünkü orası çok kıymetli bir yer. Bu ilk göze çarpan bir nokta, ikincisi muhaliflerin takıldığı bir yer olması ciddi şekilde onları rahatsız ediyordu. Orayı işleten arkadaşımızı daha önce de ''Şu isimler geliyor, başına bir iş gelebilir’ diye uyarmışlardı. Kabul edilebilir bir şey değil. Bu tamamen politik niyetle açıklanabilecek bir durum, muhalefetin göz önünde olduğu toplandığı bir mekanı yok ettiler.''

28 Ekim Cumartesi, saat 11.00’da Üsküdar’da Buhurdan Kafe önünde Bekaroğlu’nun da katılımıyla basın açıklaması yapılacak.

"''Hayır’ toplantılarının yapıldığı kafe boşaltıldı" haberi, 27 Ekim 2017 tarihinde yazılmıştır. 27 Ekim 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan ''Hayır’ toplantılarının yapıldığı kafe boşaltıldı haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ''Hayır’ toplantılarının yapıldığı kafe boşaltıldı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:32 Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: Ermenistan'ın İntikamcı Eğilimleri Endişe Verici
  2. 15:29 EURO 2024: Almanya'da Heyecan Dorukta!
  3. 15:25 Tavuk Etinde Fiyat Patlaması: Tedarik Sıkıntısı İstanbul'u Vuruyor
  4. 15:22 Gümrükte Terk Edilen Michael Jordan İmzalı Spor Ayakkabılar İhaleyle Satışa Çıktı
  5. 15:18 Mescid-i Aksa'ya Sabah Baskını: Gerilim Tırmanıyor
  6. 15:14 Sergio Oliveira'nın Galatasaray Macerası: Tartışma ve Beklentilerin Altında Performans
  7. 15:11 Merkez Bankası Faizi Sabit Tuttu: Nakit Avans ve Kredi Kartı Faizleri Ne Olacak?
  8. 15:10 Japonya'da Dolar Karşısında Yen Değer Kaybı Endişesi: Yetkililerden Uyarı ve Hazırlık Sinyali
  9. 15:07 Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Fahiş Fiyatlarla Mücadelede Kararlılık Artıyor
  10. 15:05 Gönül Dağı Setinde Taciz Skandalı: Mahkeme Kararı Açıklandı!
  11. 15:03 Dondurma Kaşığı İle Çikolatalı Kurabiye Tarifi!
  12. 14:57 Saç Derisi Sorunlarına Doğal Çözümler: Sağlıklı Saçlar İçin Yöntemler!
  13. 14:56 Bu 5 Şehir Tehlikede! Meteoroloji İki Gün Boyunca Uyardı: Tehlikeli Hava Durumu Kapıda!
  14. 14:54 Beyaz Eşya Seçimi Kabusa Dönmesin! Yeni Evlenecekler Dikkatli Olsun!
  15. 14:53 Kayıp Klimt Tablosu: Viyana'da Açık Artırmada 32 Milyon Dolara Satıldı
  16. 14:52 Fenerbahçe, Beşiktaş derbisi için hazırlıklara devam ediyor
  17. 14:49 Ekrem İmamoğlu: "Kanal İstanbul projesi ihanettir"
  18. 14:48 Martı Katliamı: Yalancı Veba Alarmı Şehri Sarsıyor! İnsan Sağlığı Tehlikede!
  19. 14:47 Unlubitlerin Yaydığı Virüs, Batı Afrika'daki Kakao Üretimini Tehdit Ediyor
  20. 14:45 Arizona Mahkemesi, 2020 Seçimine Müdahale Davası: Giuliani ve Meadows Dahil 18 Kişiye Dava Açıldı
Ekonomi Haberleri