Hayır ve Ötesi’nden çağrı: Hayır diyenler hayırı savunsun!

Hayır ve Ötesi’nden çağrı: Hayır diyenler hayırı savunsun!

Hayır ve Ötesi’nden çağrı: Hayır diyenler ha... Tele1 ekranlarında Ümit Zileli’nin sunduğu Pusula programının konuklarından biri de Hayır ve Ötesi'nden Doğan Ergün oldu. Doğan Ergün, referandum günü bir cep telefonu uygulaması aracılığıyla başkanlık referandumunda sandık...

Tele1 ekranlarında Ümit Zileli’nin sunduğu Pusula programının konuklarından biri de Hayır ve Ötesi'nden Doğan Ergün oldu. Doğan Ergün, referandum günü bir cep telefonu uygulaması aracılığıyla başkanlık referandumunda sandık güvenliğini sağlamaya çalışacaklarını belirtti. Ergün ayrıca, yurttaşlara referandum günü gördükleri usulsüzlükleri, kurdukları ihbar hattına aktarma çağrısı yaptı.

HAYIR’I SAVUNMA ÇAĞRISI

Başkanlık referandumu'nda Hayır oylarının yaygınlaştırılması ve korunmasını sağlamak amacıyla kurulan Hayır ve Ötesi adına Doğan Ergün, kurdukları inisiyatifin amaçlarını anlatarak insanlara “Hayır’ı savunma'' çağrısı yaptı. Doğan Ergün, “Başkanlık referandumu'nda her bir sandığa Hayır ve Ötesi gönüllüsü'nün bulunmasını sağlamak için tüm gücümüzle çalışmalar başlattık. Tüm yurtta metropoller'den tutun, ülke'nin en taşra bölgesi dahil her yerde bulunmanın önemini geçmiş birçok seçimde yapılan hukuk dışı tutumlar ve çelişkiler barındıran şaibeli sayılardan çok iyi biliyoruz. Hayır oylarının bu kadar yükselişe geçtiği bir referandum sürecinde, Hayır ve Ötesi hayır oylarının korunması ve yaygınlaştırılabilmesi için geniş bir ağ birikimi oluşturmuş ve hazır durumdadır. Hayır'a gönül vermiş, hayır'ı büyütmek isteyen her insan'ın evlerindeki insanları, kapı komşusunu, mahalle'de bulunan Hayır'ın yanında duran insanları siteye kayıt yaptırarak aktivisti ve savunucusu haline getirmeleri hayati öneme sahip. Tüm toplumu bu seçimde Hayır ve Ötesi'nin aktivisti, örgütleyicisi olmaya davet ediyoruz'' dedi.

OY VE ÖTESİ’NDE ÇALIŞANLARDAN YOĞUN İLGİ

Doğan Ergün, geçmişte benzer bir çalışma yapan Oy ve Ötesi ile aralarındaki farkın sorulması üzerine ise şu yanıtı verdi: “Kurulduğu günden itibaren binlerce olumlu dönüş aldık, almaya devam ediyoruz. Oy ve Ötesi'nde görev almış insanlarda oldukça yoğun ilgi gösteriyor. Gerek mail, gerek telefonlardan arayarak destek veren binlerce insan oldu.  Binlerce gönüllü başvurusu geldi. Oy ve Ötesi, bu seçimler'de daha önce ki seçimlerde olduğu gibi tarafsız kalacağını belirtti. Bizler ise tarafsız olamayız, bizler hayır'ın tarafında durup, hayır'ı örgütleyeceğimiz için ismin'den de anlayacağımız üzere böyle bir platform'a gittik.''

İHBAR HATTI VE CEP TELEFONU UYGULAMASI

Doğan Ergün, referandum günü bir ihbar hatlarının görev yapacağını belirterek yurttaşlardan sandıkta görülen usulsüzlüklerin bu hatlara iletilmesi çağrısı yaptı. Ergün, “Apartmanda yaşayanlar, hem kendi evlerinde oturanların seçmen kağıtlarına, hem de oturdukları apartmandaki isimleri özellikle kontrol etsinler. Olası bir kayıt dışı isim ile karşılaşmaları durumunda mutlaka 0542 234 86 58 - 0542 234 87 58 - 0533 783 77 84 Hayır ve Ötesi İhbar Hattı'nı arasınlar. Hiç beklemeden, doğrudan hukuk birimimizi yönlendirelim'' şeklinde konuştu.

Doğan Ergün ayrıca referandum günü sonuçların kontrolünün koordinasyonunu sağlamak adına bir cep telefonu uygulaması kullanacaklarını belirterek, “25 yazılımcı arkadaşımızın olduğu bir kadro oluşturuldu. Sandıklar sayıldıktan sonra uygulama üzerinden sandıktan çıkan hayır ve evet oylarının sayıları girildikten sonra bizlere geldiği an teyit yapabiliyor olacağız'' dedi.

KESİN KAYIT LİSTESİ UYARISI

Doğan Ergün son olarak yurttaşlardan kesin seçmen listelerinin doğruluğunu kontrol etmelerini istedi. Ergün, “26 Şubat sonrası ikinci bir liste çıkacak. Çıkacak olan bu ikinci liste kesin kayıtların listesi olacak. Seçmenlerin özellikle o listeye dikkat etmesi gerekiyor'' dedi.

"Hayır ve Ötesi’nden çağrı: Hayır diyenler hayırı savunsun!" haberi, 20 Şubat 2017 tarihinde yazılmıştır. 20 Şubat 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Hayır ve Ötesi’nden çağrı: Hayır diyenler hayırı savunsun! haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Hayır ve Ötesi’nden çağrı: Hayır diyenler hayırı savunsun! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:22 70 Kişinin Ölümüyle Sonuçlanan Site Faciasında Müteahhit Tahliye Edildi
  2. 10:21 Mustafa Varank ile Bilal Erdoğan arasında ıstakoz ‘goyguyu’
  3. 10:18 Ukrayna'daki Rus Saldırısında 18 Ölü, 60 Yaralı: Chernigiv Kenti Hedefte
  4. 10:17 Parti Meclisi toplanıyor: CHP’de grup başkanvekilliği yarışı
  5. 10:15 Simitte KDV Düzenlemesi: Pastane ve Kafelerde Fiyatlar Artıyor
  6. 10:10 İstanbul'da Olumsuz Hava Koşulları Deniz Ulaşımını Etkiledi: Sefer İptalleri Yaşandı
  7. 09:54 Kızılaycı müteahhide sessiz tahliye: 70 kişinin öldüğü sitenin müteahhidi tahliye oldu
  8. 09:50 Ankara Emniyeti'nde operasyon skandalı: 'Yanlışlıkla' bir hakimin evine baskın yapıldı
  9. 09:44 BUDO'nun bugünkü 8 seferi yapılamayacak
  10. 09:40 Erdoğan, Şimşek 10 ayda ekonomiyi düzeltir, hazine tekrar düzelir diye hesap yaptı ama olmadı
  11. 09:34 10 bin dolarlık nafaka krizi devam ediyor: Cem Yılmaz'dan eski eşi Ahu Yağtuğ'a gönderme
  12. 09:27 Max Verstappen 2024 'Time 100' listesinde yer aldı
  13. 09:22 Şamil Tayyar'dan çok konuşulacak 'kabine' iddiası: Genel Merkez'le sınırlı kalmayacak!
  14. 09:18 Prof. Dr. Naci Görür’den "halkı tedirgin ediyorsun" yorumlarına sert tepki
  15. 09:15 AKP'li vekilin yanlış yere park ettiği aracını ihbar eden 2 kişiye, 2'şer yıl hapis cezası verildi
  16. 08:56 Ataşehir Belediyesi'nde 30'dan fazla işçi isteği dışında emekli ediliyor
  17. 08:51 Ali Yerlikaya duyurdu: 41 ilde uyuşturucu operasyonu: 268 gözaltı
  18. 08:47 AK Parti hükümeti, kültür hizmetleri için 4, din hizmetleri için 23,5 milyar TL harcadı
  19. 08:44 AK Partililer sarayın müdavimi olmuş
  20. 08:41 Suzuki modellerinde nisan ayına özel kampanyalar
Gündem Haberleri