HAZİRAN: Meydanı darbe ve diktatörlük heveslilerine bırakmayacağız

HAZİRAN: Meydanı darbe ve diktatörlük heveslilerine bırakmayacağız

HAZİRAN: Meydanı darbe ve diktatörlük hevesl... AKP’nin bir karşı-darbe örgütlediğini vurgulayan duyuru, tüm devlet imkanlarıyla sokağa çıkan AKP taraftarlarının ancak cılız gösteriler yapabildiğini, demokrasi güçlerinin büyük bir miting yapma potansiyelinin olduğunu, AKP’nin...

AKP’nin bir karşı-darbe örgütlediğini vurgulayan duyuru, tüm devlet imkanlarıyla sokağa çıkan AKP taraftarlarının ancak cılız gösteriler yapabildiğini, demokrasi güçlerinin büyük bir miting yapma potansiyelinin olduğunu, AKP’nin bu nedenle Taksim mitingini bir ''milli mutabakat mitingi’ gibi gösterecek hamleler yaptığını belirten duyuru, buna izin verilmemesi çağrısı yaptı. Duyuru aynı zamanda laiklik vurgusunda bulundu. Bu koşulların sağlanması halinde Birleşik Haziran Hareketi Pazar günü tüm güçleriyle Taksim’e yürüyecek. İşte duyurunun tam metni:

BİRLEŞİK HAZİRAN HAREKETİ TÜRKİYE YÜRÜTME KURULU DUYURUSUDUR

15 Temmuz 2016 gecesi gerçekleşen darbe girişiminin ardından AKP ''demokrasi şöleni’ diyerek taraftarlarını sokağa çağırmış ve kendi karşı-darbesini örmeye girişmiştir. Emekçilere kapattığı Taksim Meydanı başta olmak üzere, ülkenin çeşitli illerindeki meydanlarda kendi gösterilerini örgütlemiştir. Bu gösterilere demokrasi sloganları değil, idam ve şeriat çağrıları damga vurmuştur. Emekçi halkımız, ''demokrasi şöleni’ adı altında düzenlenen bu şeriat çağrılarına ve AKP’nin kendi karşı-darbesini örgütleme girişimine iltifat etmemiştir. Ulaşımın bedava yapılmasına, yiyecek-içecek ikramlarına, TC Devleti ve Tayyip Erdoğan imzalı çağrılara rağmen gösterilere beklenenin çok altında bir kitle katılmıştır. Nihayet AKP ipleri tamamen eline almak üzere OHAL uygulaması kararı almıştır.

Tam bu sırada CHP 24 Temmuz’da Taksim’de bir ''Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi’ çağrısı yapmıştır. Birleşik Haziran Hareketi olarak, çağrının ilk açıklandığı andan itibaren konuya duyarlılık gösterdik. CHP ile temasa geçerek, bu önemli adımı hep birlikte örme irademizi beyan ettik. Ortaya koyduğumuz perspektif şöyledir:

AKP bir karşı-darbe örgütlüyor, toplumu kendi gerici ideolojisi çerçevesinde yeniden şekillendirmek için ortamı “Allah’ın bir lütfu'' olarak değerlendiriyor. Bu nedenle, miting içeriğinde mutlaka LAİKLİK vurgusu bulunmalıdır.
Taksim’i emekçilere kapatan, bunun için on binlerce polisle halka saldıran AKP, Taksim başta olmak üzere tüm meydanlarda demokrasi müsameresi yapıyor. AKP ve demokrasi yan yana anılamaz. AKP yöneticilerinin de katıldığı bir ''milli mutabakat mitingi’ görüntüsü kabul edilemez. Demokrasi AKP’nin karşı-darbesine karşı savunulmalıdır.
Kürsüde mutlaka bu hassasiyetlerin vurgulanacağı bir metin okunmalıdır.
Özgürlük, demokrasi ve laiklik, 2013 Haziran’ında Taksim’e damgasını vuran tüm renklerle birlikte savunulabilir. 24 Temmuz Pazar günü Taksim’de tüm bu renklerin yansıyacağı bir büyük buluşma gerçekleşmelidir.

Olumlu görüşmeler yaptığımız CHP’den bu temelde bir yanıt bekliyoruz. Beklentilerimizin karşılandığı koşullarda, HAZİRAN 24 Temmuz Pazar günü kendi kimliğiyle ve tüm kitlesiyle Taksim Meydanı’na yürüme kararlılığındadır.

Meydanı darbe ve diktatörlük heveslilerine bırakmayacağız.

Halkımıza duyururuz.

"HAZİRAN: Meydanı darbe ve diktatörlük heveslilerine bırakmayacağız" haberi, 22 Temmuz 2016 tarihinde yazılmıştır. 22 Temmuz 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan HAZİRAN: Meydanı darbe ve diktatörlük heveslilerine bırakmayacağız haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. HAZİRAN: Meydanı darbe ve diktatörlük heveslilerine bırakmayacağız 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  2. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  3. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  4. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  5. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  6. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  7. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  8. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  9. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  10. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  11. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  12. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  13. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  14. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  15. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  16. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  17. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  18. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  19. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  20. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
Politika Haberleri