HDP: AKP hırsızlık serüvenine kanun hırsızlığını da ekledi

HDP: AKP hırsızlık serüvenine kanun hırsızlığını da ekledi

HDP: AKP hırsızlık serüvenine kanun hırsızlı... HDP, AKP – MHP ortaklığıyla sabaha kadar görüşülerek yasalaştırılan düzenlemeye ilişkin Meclis'te basın açıklaması yaptı. HDP Grup Başkanvekilleri Filiz Kerestecioğlu ve Meral Danış Beştaş, kamuoyuna "ittifak yasa teklifi"...

HDP, AKP – MHP ortaklığıyla sabaha kadar görüşülerek yasalaştırılan düzenlemeye ilişkin Meclis'te basın açıklaması yaptı. HDP Grup Başkanvekilleri Filiz Kerestecioğlu ve Meral Danış Beştaş, kamuoyuna "ittifak yasa teklifi" olarak lanse edilen ve  AKP – MHP ortaklığıyla sabaha kadar görüşülerek yasalaştırılan düzenlemeye ilişkin TBMM'de basın açıklaması yaptı.

'AKP İKTİDARI MHP İLE BİRLİKTE HIRSIZLIK SERÜVENİNE KANUN HIRSIZLIĞINI EKLEDİ'
Düzenleme ve çalışma biçimini 'Meclis tarihinde de ender yaşanan bir olay' olarak tanımlayan Meral Danış Beştaş şunları söyledi: İyi bir güne uyanmadık biz hiç uymadık Türkiye’nin de uyumasını istemedik. Gece boyunca canlı yayınlarla Meclis’te büyük bir hızla kaçırılmak istenen yasanın görüşmesinden çıktık. Şu an yaklaşık 20 saatini doldurmuş durumda. Meclis tarihinde de ender yaşanan bir olay. Neden çünkü AKP-MHP  koalisyonu kendisine gelecek kurabilmek için, faşizmi tahkim etmek için bu yasa teklifini hızlıca getirdiler. Kötü bir güne uyandık ama bunu iyi günlere evireceğimiz günler de yakındır.
AKP iktidarı MHP  ile birlikte hırsızlık serüvenine kanun hırsızlığını ekledi. AKP - MHP koalisyonu aynı zamanda yasa hırsızlığı da yapıyorlar. Seçim yasasına ilişkin değişikliklerin hukukla siyasi teamüllerle ilgisi yoktur, yolsuzluğu meşrulaştırmak için yapılan bir çalışmadır. Tüm muhalefetimize rağmen tek bir virgül bile değişmemiştir.
Komisyon aşamasına gelmeden önce iki büyük ortak kendi aralarında uzlaştılar. 25 maddelik bir teklif ortaya çıkardılar, ''acelemiz var’ dediler  Yangından mal kaçırıyorlar. Bu hafta içinde özel önerge ile Pazartesi günü canlı yayının olmadığı güne alındı. Gece boyu çalıştırılarak canlı yayından kaçırıldı. Bu nedenle hırsızlıktır. Bu  teklifin yasallaşmış olmasının Türkiye’de karşılığı şu: Halk iradesini tanımıyoruz, halk istediği oyu atsın biz istediğimiz sonucu çıkarırız. Ama unutmasınlar halk var, HDP var, halk oyuna sahip çıkacaktır.
Bu bir seçim hilelerinin meşrulaştırılması, seçim suçlarının yasallaştırılmasıdır. AKP’nin hırsızlık siciline yeni bir aşama eklemesidir.  Dün İstanbul Milletvekilimiz Hüda Kaya’ya yönelik yönelik iç tüzük hükümlerine aykırı şekilde mikrofon kapatılmıştır. Meclis Başkanvekili taraf olduğunu bir kez daha ilan etmiştir.
'ERKEK EGEMEN VE ŞİDDETİN TEZAHÜR ETTİĞİ BİR MECLİS'
'Artık bu Meclis hiçbir vekilin can güvenliğini hissetmediği bir Meclis haline geldi' diyen Filiz Kerestecioğlu ise şunları dile getirdi: Artık bu Meclis hiçbir vekilin can güvenliğini hissetmediği bir Meclis haline geldi. Bugün Musa Çam’ın üzerine yüründü. Yapılan ne olursa olsun, söze karşı söz kullanılabilir, kınama alabilir ama artık öyle bir noktaya geldi ki kürsüde konuşan vekilin mikrofonunu kapatma, linç girişiminde bulunma yaşanıyor. Biz iki kadın grup başkanvekili olmaktan mutluyuz. birbirimizle dayanışabildiğimiz için memnunuz, ciddi olarak erkek egemen ve şiddetin tezahür ettiği bir Meclis’te yaşıyoruz. İnsanlar meşruiyetleri olmadıklarında, söze karşı söz bulamadıklarında tabi ki erkek egemen sistemin etkisiyle saldırganlaşıyorlar. Bunun kesinlikle çözülmesi gerekir. Bu hangi gün kimin başına gelecek belli değil. Üstelik sabaha kadar çalıştık. Ne uğruna diye sorduk. Bugün Meclis açılmayacak. O zaman niye sabaha kadar çalıştık? Bunun bir cevabı verilmedi. Salı günü, bugün gündüz çalışabilirdik. Niyesi belli; halktan kaçırma, sizlerden kaçırma basından kaçırma yasasıdır. Meclis TV’den kaçırma yasasıdır. Bu da acziyet göstergesidir. Bu yasanın nasıl meşru olmayan bir zeminde yasalaştığının göstergesi. Başka deyişle oylar hep bana hep bana yasasıdır. Ama halk var, biz varız. Herkesi oylara sahip çıkmaya çağırıyorum. Oyu kullanmak yetmez. Ciddi olarak örgütlenip biz kazanabiliriz umudunu taşımamız lazım. Biz bu umudu taşıyoruz. Ama herkesin oyuna sahip çıkması lazım.

"HDP: AKP hırsızlık serüvenine kanun hırsızlığını da ekledi" haberi, 13 Mart 2018 tarihinde yazılmıştır. 13 Mart 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan HDP: AKP hırsızlık serüvenine kanun hırsızlığını da ekledi haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. HDP: AKP hırsızlık serüvenine kanun hırsızlığını da ekledi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:40 Kafelerdeki Kahveler Sağlığımızı Tehdit Ediyor mu? Karatay Uyarıyor
  2. 14:35 Enerji Tasarrufunda 6 Altın Kural!
  3. 14:33 İsrail Şifa Hastanesi'ne baskın düzenledi: 50 kişi hayatını kaybetti, 200 kişi tutuklandı
  4. 14:30 Astrolojiye Göre: Paraya Düşkün ve Mütevazi Burçlar!
  5. 14:23 Erdoğan: "Felaket senaryoları yazarak ekonomi programını sabote etmek için çalışanlar var"
  6. 14:23 SpaceX’ten Yeni Starlink Fırlatması Gerçekleşti
  7. 14:18 Gökhan Gönül: Futbol Arenasından Antrenörlük Sahasına
  8. 14:10 Bankalar yarışıyor: Hangi banka emeklilere ne kadar promosyon miktarı sunuyor?
  9. 14:02 İslam Memiş’ten Çarşamba Uyarısı: Altın Yatırımcıları Hazır Olsun!
  10. 13:50 AKP'li Cumhurbaşkanı imzaladı: Atama ve görevden almalar gerçekleştirildi
  11. 13:50 CHP'den Ulaş Karasu: "Cumhurbaşkanı ve Bakanlar, Anayasa'yı çiğneyip AKP propagandası yapıyor"
  12. 13:50 Alman Perakende Devi: Galeria Karstadt Kaufhof’un Çöküşü
  13. 13:48 Kim Kardashian ve Blake Lively, Kate Middleton Hakkında Olayı Hakkında Espri!
  14. 13:45 Gaziantep’in Geleneksel Lezzetleri: El İşçiliğiyle Süslenen İftarlar
  15. 13:38 Javier Milei’nin 100 Günü: Tartışmaların Odağında
  16. 13:35 Ahmet Kural ve Çağla Gizem Şahin: Bebek Heyecanı!
  17. 13:21 Tehlike Altındaki Canlılar: İstanbul’da Skandal Müze Operasyonu
  18. 13:17 Filistinli yetkililer İsrail'in hiçbir duyuru yapmadan Refah'a saldırı başlattığını belirttiler
  19. 13:17 Elma Sirkesi: Kilo Dostu Mucize İçecek
  20. 13:16 Arat üstünü çizdi! Fernando Santos'un yerine Hollandalı hoca geliyor!
Politika Haberleri