HDP: OHAL maskesi altında başkanlık sistemi dayatılıyor

HDP: OHAL maskesi altında başkanlık sistemi dayatılıyor

HDP: OHAL maskesi altında başkanlık sistemi ... TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Milli Güvenlik Kurulu'nda (MGK) OHAL'in uzatılması tavsiyesinde bulunulması kararını eleştiren HDP'li Baluken, "MGK'da bir kez daha OHAL'in uzatılması kararı alınmıştır. 'Tavsiye edilmiştir...

TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Milli Güvenlik Kurulu'nda (MGK) OHAL'in uzatılması tavsiyesinde bulunulması kararını eleştiren HDP'li Baluken, "MGK'da bir kez daha OHAL'in uzatılması kararı alınmıştır. 'Tavsiye edilmiştir falan ifadelerine gerek yok. MGK'da Türkiye'nin temel politikaları belirleniyor. Bakanlar Kurulu sadece MGK'nın emirlerini yerine getiren, emirel pozisyonuna bugüne kadar girmiş durumda. Bundan sonraki sürecin OHAL şeklinde ele alındığı rahatlıkla ifade edilebilir" dedi.

"AKP, darbe kurumlarının arkasına saklanarak OHAL üzerinden Türkiye'yi fiili olarak diktatörlük sistemine götürmek istiyor" diyen Baluken, şöyle devam etti: "Şimdi AKP'nin özellikle Erdoğan'ın bu süreçte yapmış olduğu açıklamalara dikkat çekmek istiyorum. OHAL'in 3 ayı bulmayacak bir sürede sona ereceğini söylemişlerdi. AKP iktidara gelirken OHAL'i kaldırdığıyla övünüyordu. OHAL'in uzatılmasının sebebi değiştirilen bu fiili rejimin Erdoğan tarafından hayata geçirmek istenmesidir. Filli bir Türk işi başkanlık sistemi OHAL maskesi altında Erdoğan tarafından topluma dayatılıyor. Darbenin siyasi ayağını bile açığa çıkarmadılar. HDP olarak OHAL uygulamasının derhal kaldırılması ve devreye girmiş KHK'ların hızla geri çekilmesi gerektiğini ifade ediyoruz. Erdoğan, AKP ya da MGK bu fiili rejim değişikliğinden sonra kendi iradeleriyle OHAL'i geri çekmeyeceklerdir. OHAL'i diktatörlük rejimini yasal ve anayasal güvenceye alıncaya kadar sürdürmek isteyeceklerdir. Demokrasi, özgürlük, barış ve emekten yana olan tüm toplumsal kesimlerin mevcut durumlarını gözden geçirmesi ve buna denk düşecek bir mücadele hattı ortaya koymaları son derece önemlidir."

'CHP BU DİKTA REJİMİNİN ARKASINDA OLACAK MI OLMAYACAK MI?'

Baluken, CHP'nin OHAL'in uzatılması kararına tepki vermesi gerektiğini savunarak, "Erdoğan'ın fiili rejiminin hayata geçmesi için üzerine düşen bütün görevleri layıkıyla yerine getirmiştir CHP. CHP çıkıp açık ve net şekilde Türkiye'yi bu fiili rejim değişikliğine götüren ittifakın içinde yer alıp almayacağını açıklamalıdır. Yenikapı ruhu maskesiyle Türkiye'ye dayatılan bu dikta rejiminin arkasında CHP olacak mı olmayacak mı? Tüm toplum CHP'den bu sorunun cevabını bekliyor" ifadelerini kullandı.

Dün akşam Türksat uydusu üzerinden yayın yapan ve aralarında Kürtçe çocuk kanalı Zarok (Çocuk) TV'nin de bulunduğu televizyon kanallarının kapatılmasına tepki gösteren Baluken, "Zarok TV'nin kapatılması, Erdoğan ve AKP'nin duymuş olduğu korkunun hangi boyutta olduğunu ortaya koyuyor. 15 Temmuz darbe girişimini Kürt çocukları mı yaptı? Kürtçe çizgi film izleyen çocukların darbe yaptığını iddia ediyor musunuz ki, onlarla ilgili temel hakkı, saldırıyla devreden çıkarmak istiyorsunuz" diye konuştu.
 

"HDP: OHAL maskesi altında başkanlık sistemi dayatılıyor" haberi, 29 Eylül 2016 tarihinde yazılmıştır. 29 Eylül 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan HDP: OHAL maskesi altında başkanlık sistemi dayatılıyor haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. HDP: OHAL maskesi altında başkanlık sistemi dayatılıyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:47 Sadettin Saran açıkladı: Göreve gelirsek Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız
  2. 05:35 Başkentte ucuz alışverişin adresi! Markette fiyatlar artarken orada düşüyor
  3. 05:31 Otomobillerde Nisan ayı kampanyasını başlattı! Bu listeye bakmadan karar vermeyin
  4. 05:29 Hyundai fiyatlamalarını güncelledi! Türkiye'nin en ucuz aracıydı
  5. 05:27 Bakan Şimşek para politikaları hakkında konuştu: Harcamalarda kesintiye gideceğiz
  6. 05:25 Tesla'dan Türkiye'ye özel ucuz model sunuldu: Tek motorlu Model Y satışta
  7. 05:17 Tesla'dan Türk müşterilere müjde geldi: Model Y'ye özel 1,3 milyon lira indirim sunuyorlar
  8. 05:15 AYM'den ek vergi kararı verildi: 75 bin mükellef bunu bekliyordu
  9. 05:11 Mehmet Şimşek'e 'yerel halk' tepkisi: Sömürge valisi böyle konuşur
  10. 05:08 Zamanaşımına uğrayan hesaplarda önemli değişiklik yapılacak
  11. 05:02 CHP’den Et ve Süt Kurumu'na tepki geldi: Zam geri alınmalı
  12. 04:59 Merkez Bankası'nın rezervlerinde artış gözlemlendi
  13. 04:57 Tüketici kredilerinde artış gözlemlendi
  14. 04:54 Kafe ve restoranlardaki fahiş fiyat boykotuna ticaret odasından tepki geldi
  15. 04:52 Ekvador'da son 2 günde 2 belediye başkanı suç çeteleri tarafından öldürüldü
  16. 04:48 Ünlü oyuncu sette kaza geçirdi: Chris Pratt film setinde ayağını yaraladı
  17. 04:46 AB yetkilisinden Trump’a yanıt geldi: Putin'den korkmayın
  18. 04:43 İspanyol bakan uluslararası topluma seslendi: Gazze'ye odaklanın!
  19. 04:41 MB açıklamasından sonra planlar değişti! Temmuz zamları ne kadar olacak?
  20. 04:39 Türkiye'de eğitim gören yabancı öğrenci sayısı belli oldu: işte o rakamlar
Politika Haberleri