HDP tutuklu vekil aday gösterecek

HDP tutuklu vekil aday gösterecek

HDP tutuklu vekil aday gösterecek TBMM Başkanlığı adaylık sürecinin resmen başlamasına bir hafta gibi kısa bir süre kalırken; HDP kulislerinde partinin aday göstereceği ismin tutuklu bir milletvekili olabileceği dile getiriliyor. Parti içinde tutuklu bir milletvekilinin...

TBMM Başkanlığı adaylık sürecinin resmen başlamasına bir hafta gibi kısa bir süre kalırken; HDP kulislerinde partinin aday göstereceği ismin tutuklu bir milletvekili olabileceği dile getiriliyor. Parti içinde tutuklu bir milletvekilinin aday gösterilerek, mevcut TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın tutuklu milletvekilleri konusunda hiçbir adım atmaması ve bir yılı aşkın süredir milletvekillerinin tutukluluğuna dikkat çekilmesi amaçlanıyor.

Erken seçim olmaması halinde 2019’da yapılacak genel seçime kadar TBMM Başkanlığı’nı yürütecek isim için önümüzdeki hafta adaylık süreci başlayacak. TBMM Başkanlığı için tüm partilerde aday gösterilecek isimlere ilişkin çeşitli kulisler tartışılırken, HDP’nin aday göstereceği isim konusunda parti içinde bazı görüşler ağırlık kazandı.

Cumhuriyet’ten mahmut Lıcalı’nın edindiği bilgiye göre HDP’de, TBMM Başkanlığı için tutuklu bir milletvekilinin aday gösterilmesi eğilimi öne çıktı. HDP kulislerinde TBMM Başkanlığı için tutuklu bir milletvekilinin aday gösterilmesiyle mevcut TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın tutuklu milletvekilleri konusunda bugüne kadar hiçbir adım atmamasına dikkat çekileceği ifade ediliyor. Tutuklu bir milletvekilinin aday olmasıyla parlamentonun 9 HDP’li, 1 CHP’li olmak üzere 10 üyesinin tutuklu olduğuna da vurgu yapılması amaçlanıyor.

DEMİREL YA DA BALUKEN
HDP’nin şu an Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş’la birlikte 9 milletvekili tutuklu bulunuyor. Bu kapsamda HDP içinde TBMM Başkanlığı için aday gösterilecek isimler arasında kadın aday olması durumunda HDP Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel’in ismi dillendiriliyor. HDP’nin aday olarak HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken’i de aday gösterebileceği ifade ediliyor.

''BEKA SORUNU ERDOĞAN’IN’
HDP’nin Diyarbakır İl Kongresi dün DBP İl Başkanlığı Vedat Aydın Konferans Salonu’nda yapıldı. Kongrede tutuklu HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve milletvekilliği düşürülen Figen Yüksekdağ’ın mesajları okundu. Yüksekdağ mesajında,“Eşitlik, özgürlük ve barışı mutlaka birlikte getireceğiz. Bizler bu koyu karanlığın içinde direnerek kazanacağımızı çok iyi biliyoruz. Dimdik ayaktayız ve ayakta durmaya devam edeceğiz'' ifadelerini kullandı. Demirtaş ise mesajında, “Bu gemi limana götürülecek. Tek birimiz kalsa bile, o kişi bu partiyi başarıya götürecek kararlılığa sahiptir'' ifadelerini kullandı.

Kongrede konuşan HDP Eş Genel Bakanı Serpil Kemalbay, ekonominin çöktüğünü belirterek şunları söyledi: “Doğmamış çocukları borçlandıran bir sistem uyguluyorsunuz. Bununla ayakta kalan bir ülke inşa ettiniz. Türkiye’nin büyüdüğünden bahsediyorsunuz. Türkiye büyüyorsa o zaman bu ülkenin gençleri niye işsiz diye sormazlar mı? Açlık sınırı 2 bin lira olmuş bu nasıl ekonomik büyümedir? AKP-Saray iktidarı iflas etmiş durumda. Krizi erteleyerek ayakta duruyor. Bu tablonun görünmemesi için avazı çıktığı kadar devletin beka sorunu var diye bağırıyor. Tüm bunlar AKP’nin kendi bekası için ortaya attığı çığlıklardır. Türkiye’nin beka sorunu yok, Erdoğan’ın beka sorunu var. Kendi suçlarının hesabını vermemek için, o iktidarda kalmak için bütün bu yalanları söylüyor ve bu şiddet ortamını körüklüyor.''


 

"HDP tutuklu vekil aday gösterecek" haberi, 06 Kasım 2017 tarihinde yazılmıştır. 06 Kasım 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan HDP tutuklu vekil aday gösterecek haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. HDP tutuklu vekil aday gösterecek 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:02 Meral Akşener'in ardından Ülkü Ocakları ve MHP de Mansur Yavaş'ı hedef aldı
  2. 08:54 İmamoğlu'na ilginç sözler: 17 bakan 1 Cumhurbaşkanı tek başına hakkından geliyorsun
  3. 08:51 Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan 2 kişi İstanbul'da yakalandı
  4. 08:45 Eski bürokrat hakkında soruşturma başlatıldı
  5. 08:39 Oyunculuğu bırakıp maneviyata yönelen Yaşar Alptekin 4 katlı evini gösterdi
  6. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
  7. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
  8. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
  9. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
  10. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
  11. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
  12. 08:03 İsmail Saymaz: İmamoğlu, AK Parti’nin anketinde 5.3 puan önde
  13. 08:01 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den yağış ve toz uyarısı
  14. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
  15. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  16. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  17. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  18. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  19. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  20. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
Politika Haberleri