'HDP yol ayrımında' diyen Altan Tan'a Demirtaş'tan cevap

'HDP yol ayrımında' diyen Altan Tan'a Demirtaş'tan cevap

'HDP yol ayrımında' diyen Altan Tan'a Demirt... HDP İstanbul İl Teşkilatı tarafından düzenlenen iftar programına katılan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bir gazeteye "Kürt siyasetinde bir yol ayrımındayız" şeklinde açıklama yapan HDP Milletvekili Altan Tan'ı...

HDP İstanbul İl Teşkilatı tarafından düzenlenen iftar programına katılan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bir gazeteye "Kürt siyasetinde bir yol ayrımındayız" şeklinde açıklama yapan HDP Milletvekili Altan Tan'ı isim vermeden eleştirerek, "Yol ayrımına gelen biz değiliz. Çizgimiz olduğu yerde. 7 Haziran’da 1 Kasım’da halka ne söylediysek aynı noktadayız. Yolunu şaşıranlar kendileri bulacaktır" dedi.

"HDP'DEKİ MÜSLÜMAN KÜRTLERİN EN ÜST DÜZEYDEKİ TEMSİLİYETİ BENİM"
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP Milletvekili Hüda Kaya ile birlikte İstanbul İl Teşkilatı tarafından Kartal'da bir düğün salonunda düzenlenen iftar programına katıldı. Demirtaş konuşmasında isim vermeden, bir gazeteye "Kürt siyasetinde bir yol ayrımındayız" şeklinde açıklama yapan HDP Milletvekili Altan Tan'ı eleştirdi. 

Demirtaş yaptığı konuşmada, "HDP’de Müslüman Kürtlerin temsiliyeti yok demek vicdansızlıktır. HDP’deki Müslüman Kürtlerin en üst düzeydeki temsiliyeti benim. Bizler bütün farklılıklarla birlikte olabildiğimiz için güçlüyüz. Biz dinci bir parti değiliz olmayacağız da. Ha dinci partiler yok mu? Var. Arzu eden orada siyaset yapar. Irkçı partiler yok mu? Var. Arzu eden orada siyaset yapar. Ama biz bütün farklılıkları temsil edeceğiz. Her kesimin temsiliyetini, hakkını hukukunu aynı oranda savunduğumuz için biz HDP’yiz. Faşizan bir anlayışla topluma kendi mezhebini, dinini dayatan tekbirci anlayışla mücadele ettiğimiz için biz HDP’yiz. Farklılığımız budur. Bunu yitirdiğimiz anda biz HDP olmaktan çıkarız. Ve bugün Müslümanların en büyük garantisi de budur. Diğer inançlarla eşit ve özgür bir şekilde yaşayabilmektir. Laikliği bir tehdit olarak görmek yerine kendi inancımızın bir güvencesi olarak görebildiğimiz ve bunu özgürce hayata geçirdiğimiz zaman biz inançlarımızı koruyabiliriz" dedi.

"BU PARTİ KİŞİLERLE VAR OLMADI KİŞİLERLE DE VAR OLMAZ"
HDP’nin anlayışın hakkını savunarak 6 milyon oy aldığını belirten Demirtaş, "Yol ayrımına gelen biz değiliz. Çizgimiz olduğu yerde. 7 Haziran’da 1 Kasım’da halka ne söylediysek aynı noktadayız. Yolunu şaşıranlar kendileri bulacaktır. Parti programı ortada, partinin belgeleri ortada. Hele bu zor dönemlerde, partimize saldırının bu kadar yoğun olduğu dönemde bizim birliğe, bütünlüğe ihtiyacımız var. Biz dört dörtlük bir parti değiliz, eleştirilmeyecek parti de değiliz. Ama partimizin eleştiri karar mekanizmaları vardır. Bunun dışında davranmak ne partinin programına ne siyasi ahlaka ne de disipline uyar. Herkes bunu gözeterek davranmak zorundadır. Bu parti kişilerle var olmadı kişilerle de var olmaz. Halkın alınteriyle, emeğiyle, binlerce evladının canıyla, özverisiyle var oldu" diye konuştu.

"ATALAY FİLİZ’LE SELFİE YAPAN POLİSLERE TEPKİ" 
Demirtaş iktidarın kendi anlayışı dışında her kesime saldırdığını belirterek, "Toplumdaki muhalefet odağı herkes artık tehdit olarak görülüyor. Sokağa çıkan liselilerden, sokağa çıkan kadınlara kadar. Sokağa çıkan HDP’lilerden, işçilere kadar. Herkes terörist ilan edildi. 3 kişi bir araya gelse copla, panzerle, gazla ezmeye çalışıyorlar. Ama bir seri katil İzmir'de yakalandı, komiserinden emniyet müdür yardımcısına kadar herkes onunla hatıra fotoğrafı çekmek için sıraya giriyor. Böyle bir utanmazlık böyle bir kepazelik olur mu? Bir basın açıklaması yapıldı diye gencecik çocukların başında cop kırıyorsun. 3 kişiyi öldürmüş bir katille hatıra fotoğrafı çektirmek için sıraya giriyorsun. Bu mudur polisliğiniz. Vatandaş size mi güvenerek huzur ve güven içinde yaşayacak. Emniyetin yarısı bunlardan oluşuyor işte. Bir seri katile hayranlık duyacak cinayet büro amiri olabilir mi? Sorumluluğu bulup yakalamak ama sarmaş dolaş hatıra fotoğrafı çekiniyor. Övüyor onu övüyor. İşte bunlar güvenlik görevlisi. Saraydakinin kafası bu güvenlikçilerin kafası da bu olacak. Bunlara mı emanet edeceksiniz toplumu" ifadesini kullandı.
 

"'HDP yol ayrımında' diyen Altan Tan'a Demirtaş'tan cevap" haberi, 13 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 13 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan 'HDP yol ayrımında' diyen Altan Tan'a Demirtaş'tan cevap haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'HDP yol ayrımında' diyen Altan Tan'a Demirtaş'tan cevap 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:28 Uzun yıllar boyunca tatlı anılar bırakan bir marka, resmi olarak iflas ettiğini duyurdu
  2. 01:24 Fernando Muslera'dan Beklenmedik Bir Karar: Emeklilik! Şaşırtıcı Açıklama Geldi!
  3. 01:03 Türkiye'nin Otonom Sistemler Fuarı'nda Gösterdiği Performans Avrupalıları ve Asyalıları Etkiledi!
  4. 00:55 Beşiktaş'ın Yeni Teknik Direktörü Belli Oldu, İmzalar Atılıyor!
  5. 00:54 Fenerbahçe'de İrfan Can Kahveci ve İsmail Yüksek'in transferi gündemde!
  6. 00:52 Resmi Gazete’de yayımlandı: Sağlık alanında 36 bin personel alınacak
  7. 00:50 TikTok resmen yasaklanıyor!
  8. 00:46 Akıllı telefon aklınıza bile gelmeyecek özellik: En az radyasyon yayan 20 telefon!
  9. 00:45 Emeklilere Sevindirici Haber: Kadir Aydar'dan 5 Bin Lira İkramiye Müjdesi!
  10. 00:40 Uyarı: Ünlü Sosis Markasında Salmonella! Hemen Toplama Kararı Alındı!
  11. 00:40 Çete Şiddeti Haiti'de Yankılanıyor: Başbakan Ariel Henry İstifa Etti!
  12. 00:39 Borsada 3,7 milyar TL'lik dev bir para girişi yaşandı! İşte en popüler hisseler ve hedefler
  13. 00:36 New York Borsası, düşüşle kapanış gerçekleştirdi
  14. 00:35 Süleyman Soylu, Kabindeki Yerine Geri Mi Dönüyor? İşte Son Durum
  15. 00:34 Beşiktaş Defans Sorununu Çözdü! 6 Milyon Euroluk İspanyol Yıldız İmzaya Yakın!
  16. 00:17 Koton ve Lila Kağıt Sanayi Halka Arz Edilecek!
  17. 00:03 Yenilenen Dev Renault Duster, Türkiye Yollarına Çıkıyor! Ne Zaman Satışa Çıkacak?
  18. 00:03 Kunduracının Tuzağına Düşen Adam: Her Şey Karısının Ayakkabılarını Götürmesiyle Başladı!
  19. 00:03 Mobilya Devleri El Değiştiriyor! İstikbal ve Bellona'nın Yeni Sahibi Belli Oldu: O Grup Alıyor!
  20. 00:02 AYM Başkanı Özkaya: Yüksek yargı organları arasında hiyerarşik bir ilişki yok
Politika Haberleri