HDP'den CHP'ye dokunulmazlık tepkisi: Saray'ın darbe planına can suyu

HDP'den CHP'ye dokunulmazlık tepkisi: Saray'ın darbe planına can suyu

HDP'den CHP'ye dokunulmazlık tepkisi: Saray'... HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar ve HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ile TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, AKP'nin dokunulmazlıklarla ilgili kanun teklifini değerlendirdi.HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, AKP'nin...

HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar ve HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ile TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, AKP'nin dokunulmazlıklarla ilgili kanun teklifini değerlendirdi.

HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, AKP'nin dokunulmazlık teklifinin, "darbe girişimi" olduğunu belirterek, "Ortada bir darbe planı var, bu darbeyi saray planlıyor, AKPuygulamaya sokmaya çalışıyor, MHP koltuk değnekliğini yapıyor, can suyunu CHP vermiş oluyor." dedi.

Teklifin, Anayasa'nın 83. Madde'sini, anayasaya geçici madde ekleyerek askıya almak anlamına geldiğini savunan Sancar, AK Parti'nin, anayasa teorisinde olmayan bir yolu zorladığını öne sürdü.

"DARBE GİRİŞİMİDİR"

Sancar, yapılmak istenilenin, dokunulmazlıkları kaldırmak, dosyası bulunan milletvekillerinin yargılanmasının önünü açmak olmadığını vurgulayarak, "Meclisi, siyaseti, bizim üzerimizden devre dışı bırakmaktır, darbe girişimidir, HDP'yi, siyaseti işlevsiz, Meclis'i muhalefetsiz, 5 milyonu temsiliyetsiz bırakmaktır. Başkanlık yolunda en kritik dönemeçtir." diye konuştu.

"CHP, SARAY'IN DARBE PLANINA CAN SUYU OLUYOR"

Bu darbe planına en hazin desteği CHP'nin sunduğunu anlatan Sancar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Erdoğan'ın, başkanlığa giden yolda oluşturduğu darbe senaryosuna CHP, en etkili, güçlü desteği sunmuştur. CHP, kendi liderinin ağzından Erdoğan'a 'seni başkan yaptıracağız, sen kaygılanma, meraklanma' mesajı vermiş oldu. Ortada bir darbe planı var, bu darbeyisaray planlıyor, AKP uygulamaya sokmaya çalışıyor, MHP koltuk değnekliğini yapıyor, şimdi ise can suyunu CHP vermiş oluyor. Kılıçdaroğlu, AKP'nin önerisi için, 'Bu anayasaya aykırıdır. Ama buna rağmen evet diyeceğiz' dedi. Evet derseniz başka anayasaya aykırılıklara nasıl itiraz edeceksiniz? CHP, bu yeni oluşan senaryoda tek demokratik muhalefet gücünün HDP olduğunu görmüştür, bunu sindirememiştir."

"ORTADA BÜYÜK BİR TEZGAH VAR"

Sancar, dokunulmazlıklar konusunda şahsi kaygılarının, korkularının olmadığını ifade ederek, kendilerinin de bu konuyla ilgili önerilerini CHP ve AKP'ye sunduklarını, ancak iki partinin de buna yanaşmadığını savundu.

Mithat Sancar, "Anlaşılıyor ki ortada büyük bir oyun, tezgah var. Bu tezgahın en son, sağlam sütununu Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları dikti." değerlendirmesinde bulundu.


BEŞTAŞ: BAŞKANLIĞA GİDEN YOLDA EN BÜYÜK DESTEK
Meral Danış Beştaş da CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun dün yaptığı açıklamayla, başkanlığa giden yolda en büyük desteği vereceklerini ilk kez bu kadar açıkça ilan ettiğini belirtti. 

Dokunulmaz bir parti ve milletvekilleri olmadığını vurgulayan Beştaş, "Halen kendilerini güvende hissetmeyen, HDP'yi baraj altı bırakamayan iktidar, ara seçimle başkanlık sistemini tek başına getirme hesapları yapıyor." dedi.

"HDP'den CHP'ye dokunulmazlık tepkisi: Saray'ın darbe planına can suyu" haberi, 14 Nisan 2016 tarihinde yazılmıştır. 14 Nisan 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan HDP'den CHP'ye dokunulmazlık tepkisi: Saray'ın darbe planına can suyu haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. HDP'den CHP'ye dokunulmazlık tepkisi: Saray'ın darbe planına can suyu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:26 Trabzonspor'dan Salih Uçan ve Oliver Torres Hakkında O Açıklama Geldi!
  2. 19:19 Fenerbahçe'nin THY Avrupa Ligi play-off'unda Monaco ile karşılaşmaları belli oldu!
  3. 18:56 Piyasalarda Dalgalı Seyir: BIST 100 Düşüşle Kapanış Yaptı, Bankacılık Endeksi Arttı
  4. 18:51 TCMB'den Piyasa Düzenlemesi: Menkul Kıymet Tesis Oranı %1'e İndiriliyor
  5. 18:44 Sağlıklı ve Lezzetli Atıştırmalık: Pratik Hurma Topları Tarifi
  6. 18:37 Rönesans Rezidans Faciası: Müteahhidin Çarpıcı Savunması 'Bina Yan Yattı, Çökme Olmadı'
  7. 18:31 Tokat'ta meydana gelen 5.6 büyüklüğünde deprem
  8. 18:26 Arsenal, Ferdi Kadıoğlu'nu Gözlemlemek İçin İstanbul'a Gözlemci Gönderdi
  9. 18:20 Web Bağlantısı Sorunlarına Hızlı Çözümler: İnternet Deneyiminizi İyileştirin!
  10. 18:14 Senatör Nelson: Çin'in Gizli Uzay Programları ABD'yi Uyandırmalı
  11. 18:09 İran Komutanı: İsrail'in Nükleer Tesise Saldırı Tehdidi, Politika Değişikliğine Neden Olabilir
  12. 17:59 Domateslerin Uzun Süre Taze Kalması İçin Pratik Yöntemler
  13. 17:52 Antalya'daki Teleferik Kazası: Tutuklu Belediye Yetkililerinin İtirazı Reddedildi
  14. 17:37 İbrahim Hacıosmanoğlu, TFF Başkanlığına adayı oldu!
  15. 17:32 Denizlispor’da sezon kapandı! Bekir Turaç Böke'den Haber!
  16. 17:28 İsrail'den İran'a karşı "diplomatik atak" geldi!
  17. 17:24 Ronald Araujo'dan İlkay Gündoğan'ın O Sözlerine Hemen Cevap Geldi!
  18. 17:20 Bursaspor Divan Kurulu Başkanı Galip Sakder açıklamalar yaptı! “Hata lüksümüz yok”
  19. 17:12 Trabzonspor'da O Futbolcuyla Yollar Ayrılacak!
  20. 17:10 Et ve Süt Kurumu'ndan Büyük Zam: Yüzde 25 Artış!
Politika Haberleri