HDP’li Önder: CHP bedel ödedi, muhalif herkesin düşman olduğunu deneyimleyerek öğrendi

HDP’li Önder: CHP bedel ödedi, muhalif herkesin düşman olduğunu deneyimleyerek öğrendi

HDP’li Önder: CHP bedel ödedi, muhalif herke... TBMM’deki bütçe görüşmelerinin salı günkü oturumunda yaptığı konuşmada, Başbakan Binali Yıldırım’ın görevden alınan belediye başkanlarıyla ilgili yorumlarına da tepki gösteren Önder, "Sayın Başbakan, dün yaptığı...

TBMM’deki bütçe görüşmelerinin salı günkü oturumunda yaptığı konuşmada, Başbakan Binali Yıldırım’ın görevden alınan belediye başkanlarıyla ilgili yorumlarına da tepki gösteren Önder, "Sayın Başbakan, dün yaptığı bir belirlemede HDP'li belediyeler için dedi ki: 'Onların durumu özel.' Asrın liderinin seslenişiyle seslenmek istiyorum: Ne özeli, genel, genel. Ne özeli? Özel olan Ataşehir Belediyesi, bir tane. Siz bu memlekette 94 tane belediyeyi gasp edeceksiniz, ona da özel diyeceksiniz, sonra da milletten bir uyum, kardeşlik, kaynaşma bekleyeceksiniz'' dedi. 

Türkiye’deki seçim sonuçlarının coğrafi olarak 3’te birinin iptal ve gasp edildiğini kaydeden Önder, şöyle devam etti:

"Üstelik nasıl yapmışsınız bunu? 411 sayılı torba yasayla. 19 Ağustos’ta Meclisimiz görüşmüş. Bu "kayyum"u o zaman icat etmişsiniz, yüzyılın icadı. Coğrafi olarak memleketin üçte 1'inde -3'ü büyükşehir, 10 vilayet, 72 tane ilçe, 12 tane belde- siz, halkın "Bu beni yerelde yönetebilir, yönetmeli ve bu yönetmeli" dediği iradeyi bir ay içerisinde tarumar edeceksiniz, sonra da buna "özel" diyeceksiniz. 

“''KIVANÇTA VE TASADA BİR OLALIM’ DİYORSUNUZ; GÜNEŞ BATIDAN DOĞARSA BELKİ…"

Ya "özel" ile "genel"in tanımını bilmiyoruz biz ya da Başbakan bundan bihaber. Hikâyenin kalbi burada atıyor. Sen benim irademi yok sayıyorsun, gasp ediyorsun, sonra da bana dönüp "Kıvançta ve tasada bir olalım" diyorsun." İmtiyazsız, sınıfsız kaynaşmış bir kitleyiz; bunları da ezberleyin, Kemalizm konkurunda bunlar hep size lazım olacak. Ondan sonra, bunu bekliyorsunuz. Vallahi, Güneş batıdan doğarsa belki.''

HDP’li Önder konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı: 

 "Şimdi, bu memleketin bir hizalama aracı var. Kürt dedin mi, farklı inançlar dedin mi bu memlekette hizaya girmeyecek, sistemin içine koşar adım dâhil olmayacak pek az insan var. Bu ezber her seferinde çalışıyor, o kadar vahim ki yasama dokunulmazlıkları kaldırılırken de çalıştı. Ana muhalefet partisi bunun zincirleme, müteselsilen yarın öbür gün kendisinin de başına geleceğini bilemedi, acı bir şekilde tecrübe etti.

"BELEDİYE BAŞKANLARININ ÇOĞUNUN DAVASI BİLE AÇILMADI"

Belediyelere "terör" dediler, bütün bu belediyelere. Bu 94 belediyenin 27 kadın belediye eş başkanı da dâhil olmak üzere daha birçoğunun davasının bile açılmadığını biliyor musunuz? Davası açılmamış, ne ile suçlandığını bilmiyor. Terörle, şiddetle ya da son zamanlarda ortaya saçılan, para pul, akçeli işlerle ilgili bir tek dosya, bir tek itham ortaya konulmuş değil.

Bütün belediye eş başkanlarımızın şahsında, yoldaşımız, yol arkadaşımız, onurlu, güzel insan Sayın Gültan Kışanak'ı buradan selamlamak istiyorum. Tutuklanması için Meclis Darbe Komisyonuna ifade vermesini beklediler. Meclis Darbe Komisyonunda bilgisine başvurulan bir şahıs ve bu Parlamentonun emektar bir vekili olarak geldiğinde bir hadsiz vekil ona dedi ki Darbe Komisyonunda: "Cemaat seni ziyaret etmiş ve sana devletin ajanlarının listesini vermiş, HDP'nin içindeki ya da PKK'nin içindeki." Bunu söyleyen insanın çok değil iki hafta sonra Pensilvanya'da dest bağlamış bir şekilde fotoğrafı çıktı. "Sevgili kardeşim, verdilerse el bağlayanlara vermişlerdir" denildiğinde ağzını açıp bir şey demedi. Buradan gitti, uçağı Diyarbakır'a indi ve Gültan Kışanak gözaltına alındı. Onurumuzdur, diğer bütün belediye eş başkanlarımız gibi, hepsini buradan saygıyla selamlıyorum. 

"BUNDAN SONRA CHP’Yİ HİZALAYAMAYACAKSINIZ, ÇÜNKÜ BİR BEDEL ÖDEDİ VE FARKINA VARDI"

Savaşla alınacak hiçbir yol yok. Savaşla hizalayabilirsiniz. Bundan sonra CHP'yi hizalayamayacaksınız. Niye? Bir bedel ödedi ve farkına vardı; "Bunlar öyle bu kadar söyledikleri gibi değil, dertleri -sözde- 'terör' falan değilmiş. Bunlar, muhalif olan, başkaldıran, aykırı giden, sistemin birazcık dışında durmayı tercih eden, bize, yaptıklarımıza ayna tutan herkese düşmanmış." Bunu deneyimlediler, öğrendiler. 

En kötü çatışmasızlık bir günlük bir savaştan iyidir, isterse asırlarca sürsün. Konuşmaktan zarar gelmiş bir toplum, bir halk gösteremezsiniz, zarar görmüş ama savaşın ortaya koyduğu toplumsal maliyet ortada. Bir çelişki var, yandığımız ve itiraz ettiğimiz bu. Müsebbibi sizsiniz, faturasını bütün ülke ödüyor ve belki de en az siz ödüyorsunuz."


 

"HDP’li Önder: CHP bedel ödedi, muhalif herkesin düşman olduğunu deneyimleyerek öğrendi" haberi, 13 Aralık 2017 tarihinde yazılmıştır. 13 Aralık 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan HDP’li Önder: CHP bedel ödedi, muhalif herkesin düşman olduğunu deneyimleyerek öğrendi haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. HDP’li Önder: CHP bedel ödedi, muhalif herkesin düşman olduğunu deneyimleyerek öğrendi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  2. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  3. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  4. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  5. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  6. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  7. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  8. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  9. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  10. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  11. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  12. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  13. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  14. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  15. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  16. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  17. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  18. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  19. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  20. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
Politika Haberleri