"Hiçbir devlet insan hakları savunucularını sevmez"

"Hiçbir devlet insan hakları savunucularını ... İnsan hakları savunucularının aslında hiçbir ülkede sevilmediklerini belirten Feray Salman bunun nedenini RS FM'de Yavuz Oğhan'dan Bidebunudinle'ye şöyle açıkladı: "Çünkü hukuka saygının, insandan insana saygının, eşit bölüşümün,...

İnsan hakları savunucularının aslında hiçbir ülkede sevilmediklerini belirten Feray Salman bunun nedenini RS FM'de Yavuz Oğhan'dan Bidebunudinle'ye şöyle açıkladı: "Çünkü hukuka saygının, insandan insana saygının, eşit bölüşümün, adil gelir dağılımının, adaletin tesisi için uğraşır insan hakları örgütleri. Dolayısıyla damara basarlar. Bu damara basmaktan hoşlanılmadığını biliyorum. Türkiye gibi insan hakları kültürünü yaygınlaştırmayı beceremediğimiz bir toplumda insan hakları savunucuları çok daha kolay hedef haline getirilebiliyor."

İnsan hakları örgütlerinin istihbarat örgütleriyle bir temasının, iletişiminin olamayacağını bu tür iddiaların akla aykırı olduğunu söyleyen Salman insan hakları örgütlerinin veri toplama aşamasında devletlerle ilişkisi olabileceğini anlattı:

"Biz alandan veri toplarız. Bu verilerin kaynakları resmi kurumlardır. Yani ihlali işlediği iddia edilenle mağdurun verilerini beraber toplarız, bunları bir araya getiririz ve Adalet Bakanlığı gibi, İnsan Hakları Komisyonu gibi, politikacılar gibi toplumda görüş oluşturan kişi ve kurumlara sunarız."

Yaptıkları şeyin sadece ihlali ortaya çıkarmak değil, potansiyel olarak ortaya çıkabilecek ihlalleri önlemek için gerekli yasal düzenlemelere de katkıda bulunmak olduğunu söyleyen Feray Salman, kendilerinin önerilerinden Adalet Bakanlığı'nın 2009 yılındaki Demokratikleşme Paketi kapsamında yararlanıldığını anlattı.

"İnsan haklarını savunmaktan vazgeçmek demek, insan haklarına saygılı, hukuka saygılı bir Türkiye'den vazgeçmek demektir. İnsan hakları savunucularının başına gelenler bizi tabii ki kaygılandırıyor ama bu işi yapmaktan da vazgeçecek değiliz" diyen Salman, tutuklanan insan hakları örgütü temsilcilerine dünyadan önemli bir destek geldiğini de açıklayıp, "İnsan hakları savunucularına böyle dokunmak çok problematik bir alan. Bir ülkenin nereye gittiğini ve ne yaptığını söylüyor. Aslında demokratik bir ülke kurmak için insan hakları savunucularına ihtiyaç var" dedi.

""Hiçbir devlet insan hakları savunucularını sevmez"" haberi, 20 Temmuz 2017 tarihinde yazılmıştır. 20 Temmuz 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan "Hiçbir devlet insan hakları savunucularını sevmez" haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. "Hiçbir devlet insan hakları savunucularını sevmez" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:15 Gazze'deki Çatışmalar Çevre ve Sağlık Felaketine Yol Açıyor: BM Uyarısı
  2. 22:11 Beşiktaş, MKE Ankaragücü'nü 2-0 Mağlup Ederek Galibiyet Hasretine Son Verdi
  3. 22:06 İstenmeyen tüylerden acısız nasıl kurtulunur?
  4. 22:05 Teknik direktör değişikliklerinin Beşiktaş'a fayda sağladığı görülüyor
  5. 22:02 Evde uygulayacağınız bu yöntemle herkes dişlerinizin beyazlık sırrını soracak!
  6. 21:56 Hamas, Blinken'ı İsrail'in yanında olmakla suçladı
  7. 21:44 Kızartma yapmadan önce yağa bir parça ekmek koyun
  8. 21:43 Koç Holding, Romanya'daki Ford Otosan Fabrikasında Seri Üretime Geçti!
  9. 21:37 Bakan İbrahim Yumaklı duyurdu: Ödemeler hesaplara yatırılıyor
  10. 21:36 ABD Dışişleri Bakanı Blinken açıkladı: “Refah’ta askeri operasyonlar desteklemediğimiz bir şey”
  11. 21:33 Pamuklu nevresimler nasıl düzgün şekilde yıkanır?
  12. 21:13 Galatasaray'ın hedefi 60 milyon avro
  13. 20:53 Hızlı Uyumanın Sırları: Sadece Birkaç Dakikada Uykuya Dalmanın Yolları!
  14. 20:49 ECB Başkanı Lagarde açıkladı: "Dezenflasyon sürecinin devam etmesi bekleniyor"
  15. 20:49 Tarım Bakanlığı, çiftçilere yönelik yeni destekler açıkladı!
  16. 20:49 İstanbul'da toprak kayması yaşandı: 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi!
  17. 20:45 Biden Yönetimi İsrail'e 1,3 Milyar Dolarlık Silah Satışı İçin Hazırlık Yapıyor
  18. 20:42 Gaziosmanpaşa'da Toprak Kayması: 14 Gecekondu Etkilendi, 70 Kişi Tahliye Edildi
  19. 20:38 Görsel Zeka Testi: Hızlı Düşünme ve Algılama Becerilerinizi Ölçün!
  20. 20:37 Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Randevu alıp gitmeyenler dikkat!
Dünya Haberleri