Hilal Nesin: Tutuklamalar ülkenin normali oldu

Hilal Nesin: Tutuklamalar ülkenin normali oldu

Hilal Nesin: Tutuklamalar ülkenin normali oldu Özgür Gündem Gazetesinin tutuklanan nöbetçi genel yayın yönetmeni Ahmet Nesin'i Metris Cezaevi'nde tek kişilik hücresinde ziyaret eden eşi Hilal Nesin, DİHA'ya konuştu.Tutuklamalara şaşırmadığını belirten Hilal Nesin, ülkede...

Özgür Gündem Gazetesinin tutuklanan nöbetçi genel yayın yönetmeni Ahmet Nesin'i Metris Cezaevi'nde tek kişilik hücresinde ziyaret eden eşi Hilal Nesin, DİHA'ya konuştu.

Tutuklamalara şaşırmadığını belirten Hilal Nesin, ülkede normal şeyler yaşanmadığı bu günlerde tutuklamanın da ülkenin "normali" arasına girdiğini söyledi. Nesin, cezaevlerinde suçsuz olarak yatan birçok insanın bulunduğuna dikkat çekerek, "Suçluların vezir, suçsuzların rezil edilmek istendiği bir süreçteyiz" dedi.

Metris Cezaevi'nde eşini iki kez ziyaret edebilen Hilal Nesin, eşinin tutuklanacağına dair öngörüde bulunduğunu ve bundan sonraki süreçte bu tutuklamaların devamının gelebileceğini söylediğini aktardı. Nesin, "Ahmet'in siyasi analizlerinde yanılmadığını görmenin şaşkınlığını yaşadığımı söylemeliyim" diye konuştu. 

'HER ÜÇÜ DE SEÇİLMİŞ İSMİ' 

Ahmet Nesin'in kendisiyle birlikte Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı ve Erol Önderoğlu'nun tutuklanmasının tesadüf olmadığını belirttiğini aktaran Nesin, şöyle devam etti: "Onlara 'seçilmişler' diyebiliriz. Aziz Nesin ismine gelince orada durmak lazım. Dirisinden korkanlar ölüsünden de hala korkuyorlar buna da şaşırmamak lazım. Onun düşünceleri hiç ölmedi. Kendisiyle aynı olan evlatlarının eserleri hala bazılarını korkutuyor, Ahmet yazdıkları ve söyledikleriyle babasının siyasi anlamda devamı, asla düşüncelerinden ödün vermedi. Ülkesinde yaşanan olumsuz gidişata seyirci kalmadı." 

Nesin, tutuklamaların ardından başlatılan "özgürlük nöbeti" ve Özgür Gündem gazetesi ile dayanışma kampanyalarına da değinerek, dayanışmaların büyümesi ülkenin geleceği açıcından umut verici olduğunu dile getirdi. Nesin, dayanışmayı büyütme çağrısını yineledi: "Öncelikle yalnız olmadığıma sevindim, yağmasak da gürlüyoruz umarım yağmaya devam ederiz. Sessiz kaldığımız sürece sıranın kendimize geleceğini bilerek hareket etmemiz gerektiği düşüncesindeyim. Ülkenin kötü gidişatı bakımından herkesin duyarlı olmasını diliyorum." 

Uluslararası tepkilere de değinen Nesin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Karşımızda normal bir hükümet olsa zaten onlar hiç içeride olmazdı. Bu açıdan olaya baktığımızda iki durum da yaşanabilir. Ya 'onlar bizim işimize ne karışıyor' diye düşünüp tutukluluk süreci uzayabilir ya da 'bu işi kısa keselim daha fazla uzatıp tepki toplamayalım sırada ki tutuklamalara geçelim' düşüncesine girip serbest bırakabilirler. Tabi bu iki şıktan birincisi bu hükümete daha çok yakışıyor." 

'TEK KİŞİLİK HÜCREDE TUTULUYOR'

Eşinin cezaevi koşullarına ilişkin de bilgi veren Nesin, eşinin tansiyon hastası olduğunu ve bu hastalığına rağmen tek kişilik hücrede tutulduğunu aktardı. Nesin, "Her hangi bir rahatsızlığı olduğu taktirde yanında kimsenin olmaması kötü bir durum olur. Odasında sıcak su yok. İçerde olmaları ne kadar saçmaysa cezaevi koşulları da o kadar rezil diyebilirim" dedi. 

Özgür Gündem gazetesi önünde yapılan basın açıklamasında "Ben bu ülkede bir tek terörist tanıyorum, o da belli" diyerek tepkisini dile getiren Nesin, sözlerinin arkasında olduğunu tekrarlayarak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Teröristin sözlük anlamına uyan bir kişi tanıyorum o da O'dur. Kendisi ile aynı düşünmeyen ve saltanatına çalıp çırpmalarına, vurup kaçmalarına ses çıkartan herkes ona göre terörist. Tabii bu arada mizaha da büyük katkı sunmuş 'Teröristler kadar bizler gururlu, onurlu olmazsak onların karşısına dikilmezsek, bilesiniz ki bu ülkede büyük bir kırılma olur' demiştir. Kendisine de sizin aracılığınızla teşekkür etmeliyim eşime önce 'terörist' ardından 'onurlu gururlu' demiştir. Şu anda içeride olmalarının nedeni de budur. Onlar onurlu ve gururlu insanlardır."  

DİHA

"Hilal Nesin: Tutuklamalar ülkenin normali oldu" haberi, 28 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 28 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Hilal Nesin: Tutuklamalar ülkenin normali oldu haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Hilal Nesin: Tutuklamalar ülkenin normali oldu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:53 20 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları
  2. 19:49 Türkiye Ekonomisine IMF Değerlendirmesi: Reformlar Ön Planda
  3. 19:38 Prof. Dr. Canan Karatay'dan Sağlıklı Et Pişirme İpuçları!
  4. 19:37 Milletvekillerinin tüm zamları açıklandı!
  5. 19:33 Limonlu Bisküvili Pasta: Lezzetli ve Kolay Tarif
  6. 19:30 Kartlı ödemelerde rekor kırıldı! Geçen seneye göre yüzde 126 artış gözlemlendi
  7. 19:25 Fırında Mercimek Köftesi: Sağlıklı, Lezzetli ve Vegan Dostu Bir Protein Alternatifi!
  8. 19:24 Çiçeklerdeki Mantar Sivrisineği Sorununa Pratik Çözümler
  9. 19:18 İçişleri Bakanlığından İddialara Müfettiş Ataması: Mardin ve Diyarbakır Belediyeleri İncelemede
  10. 19:13 Samsunspor, Adana Demirspor Maçı Öncesi Eksiklerini Belirledi
  11. 19:12 CHP devraldığı belediyelerin borçlarını halka açtı: Toplam 100 milyar TL borç
  12. 19:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Artık Fenerbahçeli değilim
  13. 18:59 Erdoğan Romanya Cumhurbaşkanı lohannis ile telefonda görüşmesi yaptı
  14. 18:37 Stoltenberg açıkladı: "Ukrayna'ya daha fazla hava savunma sistemi sağlama kararı aldık"
  15. 18:33 CHP'li başkan, belediyenin borcunu billboardlarda açıkladı!
  16. 18:33 Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi
  17. 18:33 Galatasaray'da 5 önemli futbolcu ile sözleşmeler yenilendi!
  18. 18:24 Google Haritalar uygulamasına yepyeni bir özellik geldi
  19. 18:22 Tayvanlı Bisikletçi Jacky Chen, İsrail-İran Gerilimi Altında Dünya Turuna Devam Ediyor
  20. 18:19 Facebook, bu kez Tiktok'un o özelliğini kopyalıyor
Gündem Haberleri