Hilelere karşı Avrupa’da Parlamento önünde ışık zinciri eylemi

Hilelere karşı Avrupa’da Parlamento önünde ışık zinciri eylemi

Hilelere karşı Avrupa’da Parlamento önünde ı... Işın Toymaz – StuttgartAlmanyalı Türkler referandumda mühürsüz oyları geçerli sayarak seçime gölge düşüren YSK'ya tepkisini göstermek amacıyla eylemlerine ara vermeden devam ediyor.Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Almanya...

Işın Toymaz – Stuttgart

Almanyalı Türkler referandumda mühürsüz oyları geçerli sayarak seçime gölge düşüren YSK'ya tepkisini göstermek amacıyla eylemlerine ara vermeden devam ediyor.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Almanya örgütlerinin 19 Nisan’dan bu yana ülkenin dört bir yanında gerçekleştirdiği eylemler kapsamındaki gösteride Türk yurttaşları Türkçe ve Almanca slogan atarak Başkanlık sistemini dayatan referandum hilelerini ve YSK'nın hukuksuz kararını protesto ettiler.

''14 GÜN ÇALIŞTIK, OYLARI ÇALDILAR’

CHP Baden Württemberg Birlik Başkan Yardımcısı Şirin Üstün, gazetemize yaptığı açıklamada

“Referandum boyunca tam 14 gün gece gündüz demeden Almanya’daki sandıklarımıza sahip çıktık. Bizim gibi 16 Nisan 2017’de hayırda birleşenler Türkiye’nin geleceğine sahip çıktılar. Ancak üzülerek görüyoruz ki bizim canla başla, elele sahip çıktığımız oylarımız göstere göstere çalınıyor. Biz hileli referandum sonuçlarını tanımıyoruz. Referandum ip-tal edilene kadar eylemlerimize devam edeceğiz'' dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in, zayıflayan Türk ekonomisini yeniden canlandırmada Al-manya’ya ihtiyaç olduğu ve Almanya’dan ekonomik yardım talep ettiği yönündeki haberlere ise Üstün’den sert tepki geldi.

Üstün “Kapalı kapılar ardından iki yüzlülükten başka birşey değil. ''Hala ekonomimiz çok güçlü. Türkiye büyüyor. Dünya Türkiye’yi kıskanıyor’ gibi sözlerle uyutmaya çalışıyorlar halkı. Uyanın diyoruz artık. Uyanın. Bir çukur var. O çukurun içine düştük düşeceğiz. Al-manya’ya ''nazi’ benzetmesi yapıp arka planda bu talepte bulunmak bizleri, Almanyalı Türkleri de zor durumda bıraktı. Avrupa kamuoyunda alay konusu olduk'' dedi.

AVRUPALI SİYASETÇİLERE ATEŞ PÜSKÜRDÜ

Avusturya’nın çifte vatandaşlığa 5 bin avro ceza uygulayacağını, bu uygulamanın tüm AB’ye yayılabileceğini öğrenen TC ve AB çifte vatandaşlarının, TC uyruğundan çıkmak için konsolosluklar önünde kuyruk oluşturmasını da sert dille eleştiren Üstün “Bir hatırla-yalım isterseniz. Avusturya’daki çifte vatandaşlar, Türkiye’deki referandum için yüzde 75 oranında ''evet’ oyu kullanmıştı. İşte bu sonuç evetçilerin bize hediyesi. Cumhurbaş-kanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hediyesi. Avrupa’nın büyütüp beslediği, AB’nin, özellikle de Almanya Başbakanı Angela Merkel’in güzel bir hediyesi oldu bütün bunlar. Kötü bir oyuna geldik. Koca bir tuzak oldu bizim için. Şimdi yaşayalım görelim bakalım.

ALMAN MEDYASI'NA ''EVETÇİ’ DESTEĞİ SUÇLAMASI

''Evet’ oyu vermek isteyenlere bir çift sözüm var: Evet oyu vermiş olabilirsiniz. Ama bu yanlıştan dönmek sizin elinizde. Hükümete de sesleniyoruz, Avrupa’da bütün bunları bü-yütüp besleyenlere de sesleniyoruz. Merkel’e de sesleniyoruz Avrupasız Türkiye, Türkiye-siz Avrupa olmaz. Burada bir evet mitingi olsaydı, Alman medyası buraya yığılmış ola-caktı. Bu da onların izledikleri politikayı gözler önüne seriyor. Biz bu ışığın Türkiye’ye varmasını diliyoruz. O yüzden burada Baden Württemberg Eyalet Parlamentosu önün-deyiz. Biz buradan demokrasi ışığını yaştık. Umarız bu kıvılcım Türkiye’ye aydınlık, barış dolu bir gelecek için ışık olur'' dedi.

MARTİN SCHULZ’UN SÖZÜNÜ SLOGAN YAPTILAR

Öte yandan yaklaşık 30 vatandaşımızın katıldığı ışık zinciri eyleminde “#hayır kazandı, ysk çaldı'', “hileli referanduma hayır'', “şeffaf seçim, i·leri demokrasi'', “referandum ip-tal'', “#hayır biz kazandık'', “Atı çalan Üsküdar’da düştü'', “Yandaş YSK'', “Hırsız YSK'',“Almanyalı Türkler Özgürlükçü Demokrasiden Yana'' (Deutschtürken sind für freie Demokratie), “Almanyalı Türkler Başkanlık Sistemine Karşı'' (Deutschtürken sind gegen Praesidialsystem), “Almanyalı Türkler Hileli Referanduma Karşı'' (Deutschtürken gegen Wahlbetrug) ve Erdoğan Hukuk Devletini Yıkıyor (Erdogan demontiert Rechtsstaat) gibi Türkçe ve Almanca sloganlar atıldı.

Sloganlar arasında Almanya Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) Almanya Başbakan Adayı Martin Schultz’un “Erdogan ist nicht die Türkei!'' (Erdoğan demek Türkiye demek değil!) sloganı ve pankartı da dikkati çekti.

CHP Baden Württemberg Birliği’nin, ülke çapındaki diğer CHP eyalet birliklerinde olduğu gibi eylemleri devam edecek.

"Hilelere karşı Avrupa’da Parlamento önünde ışık zinciri eylemi" haberi, 25 Nisan 2017 tarihinde yazılmıştır. 25 Nisan 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Hilelere karşı Avrupa’da Parlamento önünde ışık zinciri eylemi haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Hilelere karşı Avrupa’da Parlamento önünde ışık zinciri eylemi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:15 Türkiye'de ilk vaka tespit edildi! Haziran ve Temmuz aylarında vakaların artması bekleniyor
  2. 04:10 Euro 2024 hakemlerin kazançları belli oldu! FIFA kokartlı hakem Meler'in kazancı belli oldu!
  3. 02:15 Katolik Kilisesi'nden 'cinsel istismar mağdurlarına tazminat' kararı alındı
  4. 02:13 İsviçre merkezli Patiswiss'ten Ankara Merkezli Patiswiss'e dava açıldı: Marka 'çalıntı' iddiası
  5. 02:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hasan Kılıç'ın cenaze törenine katıldı
  6. 01:54 Konsere geç çıkan Madonna'ya hayranlarından toplu dava haberi geldi
  7. 01:48 Apple’ın Çin’de satışları düşüşte!
  8. 01:33 İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Değişim Dalgası: Tugay 5 Üst Yöneticinin Görevini Sonlandırdı!
  9. 01:31 Yorgandaki Sarı Lekelerin Kabusu Bitti! Bu Mucizevi Çözümle Yorganlarınız Bembeyaz Olacak
  10. 01:27 Böbrek Taşına Ne İyi Gelir? Ağrıyı Dindiren ve Taşı Düşüren Besinler ve Öneriler
  11. 01:14 Gümüşhane’de Heyelan Meydana Geldi!
  12. 01:09 Türkiye'de İlk Vaka Görüldü! Haziran ve Temmuz Ayında Vakalarda Artış Bekleniyor!
  13. 01:05 A101 ve BİM artık o ürünü satmayacak!
  14. 01:00 Resmi Gazete'de bugün: 24 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  15. 00:57 Ümit Özat'tan Ahmet Çakar'a: "İtin duası kabul olsa gökten kemik yağar"
  16. 00:56 Trafik sigortasında yeni dönem belirlendi: Primler her ay maliyet endeksine göre belirlenecek
  17. 00:54 Koç Holding'den dolandırıcılık uyarısı: İtibar etmeyin
  18. 00:49 Hyundai'nin nano soğutma teknolojisine sahip cam filmi tanıtıldı!
  19. 00:44 Opel'in yeni elektrikli SUV'u devasa menziliyle Türkiye'ye geldiğini açıkladı
  20. 00:42 Kredi borcu olanlar dikkat etsinler! BDDK yakın takibe alacak
Dünya Haberleri