HKP: Emperyalist haydut Küba’yı kirletti

HKP: Emperyalist haydut Küba’yı kirletti

HKP: Emperyalist haydut Küba’yı kirletti Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), ABD Başkanı Obama'nın, Küba ziyareti hakkında açıklama yaptı. Yapılan açıklamada emperyalistlerin Küba'yı da sosyalizmden vazgeçirmek istediklerini ve bu durumun onların gerçek niyetleri olduğu...

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), ABD Başkanı Obama'nın, Küba ziyareti hakkında açıklama yaptı. Yapılan açıklamada emperyalistlerin Küba'yı da sosyalizmden vazgeçirmek istediklerini ve bu durumun onların gerçek niyetleri olduğu belirtildi.

Açıklamanın devamında, ABD Emperyalistlerin Küba'yı ölüm yolculuğuna çıkardıklarını ve Küba'nın bu gaflet uykusundan uyanması gerektiğini, eğer uyanmazlarsa Küba Halkı ve dünya halkları için bir felaket olacağı belirtildi.

İşte HKP'den yapılan o açıklama:

Emperyalist Haydut Küba’yı Kirletti

Bilindiği gibi, ABD Başkanı Obama, emperyalist ekibi ve ailesiyle birlikte Küba ziyaretindeydi geçen üç gün boyunca. Küba’ya iner inmez bütün emperyalist şımarıklık ve küstahlığını sergileyerek“Küba’ya değişim gelecek ve sanıyorum Raul Castro bunu anlıyor'', dedi, ziyaretinin ilk gününde.

Emperyalist çakalın “değişim''den ne kastettiği bilinmektedir. O demek istiyor ki Küba da artık sosyalizmde direnemeyecek. O da diz çökecek. Bizim ekonomik sistemimizi onlar da kabul edecek.

Sovyetler Birliği ve diğer Sosyalist Kamp ülkelerinin, Çin Halk Cumhuriyeti’nin yolunu izleyecekler. Böylece de saflarımıza katmış olacağız onları da. En tehlikeli düşmanlarımızdan birini daha bertaraf etmiş olacağız. O umut, heyecan, beklenti ve onun verdiği sevinç içinde emperyalist çakal.

İşin burası pek o kadar da önemli değildir. Bu onun niyeti. Tabiî başhaydut devletin başı olarak başka bir niyet taşıması da zaten beklenmemeli.

Fakat, ziyaretin ikinci gününde görüşmelerin bitip birlikte yaptıkları basın toplantsında tarafların yani Obama ve Raul Castro’nun söylediklerinin tam metnini okuyunca time.com’da, üzüntümüz çok daha arttı.

Açık olmak gerekir; olanı olduğu gibi görmek ve göstermek devrimci diyalektik metot ve mantığımızın ve ahlâkımızın vazgeçilmez kuralıdır. O metinlerden anlaşıldığına göre, yapılan anlaşmalar ABD Emperyalistlerinin Küba’yı oyunun da ötesinde kündeye getirdiklerini ve bir ölüm yolculuğuna çıkardıklarını göstermektedir.

Eğer Kübalı yoldaşlar uyanmazlar ve bu gaflet uykusundan, yolundan geri dönmezlerse ne yazık ki sonuç tam bir felaket olacaktır, biz devrimciler, Küba Halkı ve dünya halkları için.

Aşağıda bölümler aktaracağız, tarafların konuşmalarından ve yapılan anlaşma metinlerinden.

O metinlerden anlaşılmaktadır ki, artık milyonların toplandığı kalabalıkların karşısında kurulan kürsülerde müthiş hatipliğini ve beden dilini kullanarak “Dinle Yankee!'' diye haykırarak meydan okuyan Fidel’den ve onun yolundaki Raul’dan eser yoktur.

Gelelim söylenenlere ve varılan mutabakatlara, yapılan anlaşmalara:

Emperyalist çakal, konuşmasının girişinde tüm dünyanın sahibiymiş gibi dayılanıyor. Şöyle diyor:

“Bugün iki ülke için yeni bir gün. Müsadenizle Başkan, konudan biraz uzaklaşmak istiyorum; çünkü bu hafta içinde seçkin bir Birleşik Devletler askeri servis elemanının, California eyaletinin Temecula bölgesinden Denizci Çavuş Louis F. Cardin’in Kuzey Irak’ta, terörist örgüt IŞİD ile mücadelesinde Irak Hükümetine yardım ederken öldürüldüğünü öğrendim. Oradaki ailemize, yaralananlara saygılarımı ve dualarımı göndermek istiyorum. Bu durum bize şunu hatırlatmaktadır: Şu anda bizler bu tarihi ziyareti gerçekleştirirken bile, bizim özgürlüğümüz ve güvenliğimiz için her gün kendilerini feda eden Birleşik Devletler askeri servis elemanları vardır. Bu yüzden onlara minnettarım.''(

"HKP: Emperyalist haydut Küba’yı kirletti" haberi, 26 Mart 2016 tarihinde yazılmıştır. 26 Mart 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan HKP: Emperyalist haydut Küba’yı kirletti haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. HKP: Emperyalist haydut Küba’yı kirletti 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:38 Moda Devi Krizde! Firma İflas Etti ve 100'den Fazla Mağazasını Kapatmayı Planlıyor!
  2. 20:33 ASELSAN'ın Yeni Silahı "Ejderha"! Uzaktan Durma Yeteneğiyle Herkesi Şaşırtıyor!
  3. 20:28 Sigortadan ödeme alabilmek için gerçekleştirdikleri yöntemler tüyler ürpertici!
  4. 20:26 Boğaziçi Üniversitesi'nde Tarihi Bir Durum: İlk Seçilmiş Rektör Okula Alınmadı!
  5. 20:23 Bakan Güler'den Irak İşbirliği ve Savunma Güncellemeleri: Ortak Harekat Merkezi ve F-16 Süreci
  6. 20:21 Apple, Çin Pazarında Zorlu Bir Döneme Giriyor!
  7. 20:20 Uzayda o tehlikelerden koruyor: Akrep derisinden üretiliyor ve Türk yapımı!
  8. 20:14 Trafik sigortasında yeni bir dönem başlıyor!
  9. 20:06 Milli Eğitim Bakanı, öğretmen atamalarıyla ilgili kesin bir rakam verdi
  10. 19:59 Yıllar sonra altın fiyatlarında bir ilk yaşandı!
  11. 19:55 Bademli Magnum dondurmalarının iki ülkede de geri çağrılmasına karar verildi
  12. 19:47 Türk firmasının çığır açan buluşu: Eski aracınızı elektrikli hale getirin!
  13. 19:41 Özgür Özel, eski cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i ziyaret etti
  14. 19:30 Rusya, Türk Hava Yolları'nın Rus Vatandaşlarına Meksika ve Arjantin Seyahatlerinde Uyarı Yaptı
  15. 19:27 EPA'nın Yeni Standartları: Ağır Yük Araçlarında Emisyon Kısıtlamaları ve Elektrikli Araç Endişeler
  16. 19:24 İsmailağa Cemaati'nde Lider Değişimi: Fikri Doğan Yeni Şeyh Olarak İlan Edildi
  17. 19:21 Patiswiss AG: Türkiye'deki 'Küflü Çikolata' Krizi Hakkında Önemli Açıklama!
  18. 19:16 24 Nisan hava durumu tahminleri
  19. 19:14 Önceki ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi, Netanyahu'nun istifasını talep etti
  20. 19:09 Borsa günü gerileyerek kapattı
Politika Haberleri