Hoşgeldin Fransa 2016... Defol terörizm

Hoşgeldin Fransa 2016... Defol terörizm

Hoşgeldin Fransa 2016... Defol terörizm Ali Kaya SoysalBu gece Avrupa Futbol Şampiyonası Fransa-Romanya maçıyla perdeyi açıyor, 10 Temmuz a kadar sürecek turnuvada toplam 51 maç izleyeceğiz, ama endişeyle ve korkuyla. Son on yılda hızını arttıran "global terör" bu...

Ali Kaya Soysal
Bu gece Avrupa Futbol Şampiyonası Fransa-Romanya maçıyla perdeyi açıyor, 10 Temmuz a kadar sürecek turnuvada toplam 51 maç izleyeceğiz, ama endişeyle ve korkuyla. Son on yılda hızını arttıran "global terör" bu şampiyona öncesi benim gibi milyarları tedirgin ediyor, daha önce hiçbir organizasyonda olmadığı kadar. Öyle ki Fransız yetkililer 90 bin asker ve polis ile 12 bin özel güvenlik kadrosuyla önlemini aldığını açıkladı, bu sayıya katılan ülkelerin kendi özel korumaları dahil değil.

Kaldıki, Fransa'da yaşanan son grevler ve protestolar zaten ülkede huzursuz bir ortam yaratmıştı, üstüne üstlük bir de terör kaygısı şampiyonanın gerçek gündeminin, yani sporun, önüne geçti. Her şeye rağmen, teröre teslim olmama adına bu turnuva yapılacak ve sporun "evrensel barış aracı" olduğu örümcek beyinlere ve psikopat ruhlara kazılacak, tek umudum bu.

Yukarıdaki satırları bir an erteleyelim ve sahaların içine girelim; 10 ayrı şehirde oynanacak maçları 3 milyara yakın izleyici takip edecek, ekonomisi tahminen 300 milyar Euro civarında olacak, ki bu rakam ülkemizin yıllık turizm girdilerinin 10 mislidir ve de çocukları, gençleri futbol dünyasına çekerek sosyolojik bir enerji boyutu yaratacak.
 
Biraz "kahinlik" yapmam gerekirse, ülkemizden "Yeniköy Kasabı" lakabıyla şimdiki federasyon başkanımız tarafından kovulan  Del Bosque önderliğinde 2008 Avrupa, 2010 Dünya ve yine 2012 Avrupa Şampiyonluklarını kazanan "Espania" benim favorim. Geçen Dünya Kupasına sürpriz bir şekilde çok erken veda eden Akdenizlilere rakip ancak Almanlar olur diyorum, turnuva sonunda kalemimi yeme hakkımı saklı tutarak...

Hollanda'nın olmadığı yerde Beçika ve Fransa'ya "Abdurrahman Çelebi" diyor, İtalya'yı da ihmal etmemek gerektiğini söylüyorum. İngiltere mi, kalemimi seve seve yerim onların şampiyonluğunda, çünkü gerçek "fair futbol" bir tek Britanya'da oynanıyor futbolun doğum gününden bu yana..

Gelelim "Türkiyem Türkiyem Cennetim"e ; Avrupa şampiyonasının ilk kez 24 takım katılımına çıkartılması ve grup maçlarında son 6 maçın skorlarının bizim lehimize "tecelli etmesiyle" kapağı zar zor attığımız yarışda performansını en çok merak ettiğim ülkelerin başında geliyor ay-yıldızlılar.

Öyle ya, öncelikle katılan 24 ülkenin 19'undan fazla futbola ayırdığımız bütçemiz var. Yine 24 ülkenin en çok maaş alan teknik direktör listesinin ilk üçünde olan "imparatorumuz" var. Resmen açıklanamayan derece prim vaadlerinde kesin birinciyizdir, e yetmez mi tüm bu doneler beklentilerimizin büyük olması için? 8 yıldır hiç bir uluslararası organizasyona katılamamazın yarattığı açlık da cabası. En son 2008'de üçüncülük, dördüncülük maçı oynanmamasına rağmen kendimizi Avrupa üçüncüsü olarak ilan etmemizin komleksini de eklersek umudlarımızda haklıyız demektir.

Ulusal Takımda yerli futbolcular oynar prensibinden hareket ederek yıllardır 6+2+2 ye, 6+0+4 e, hele bu sene 14+0 yabancı kuralına  tepki veren biri olarak hakikaten çok merak ediyorum neler yapacağımızı. Üstelik kamp ve hazırlık maçları sürecinde olan bir takımın en önemli oyuncularından Gökhan Gönül ve Mehmet Topal'ın transfer malzemesi yapılarak konsantrasyonlarının dağılmasına engel olamayan, süreci iyi yönetemeyen idarecilerede kızıyorum.

Nerede devlet, nerede hükümet? Teşbih bir yana, bunları engelleyecek olan Fatih Terim idi,  yani Türkiye Futbol Direktörü. Hoş kendisiyle ilgili bir aydır medyada dönen Galatasaray teknik direktörlüğü söylentilerine dahi kesin bir yanıt vermedi, tavır koyamadı ya, boşverin gerisini.

Sevgili  ABC okuyucuları, analiz ve görüşlerimle şampiyona boyunca sizlerle beraber olacağım. Özellikle Türkiye'nin maçlarını daha geniş yorumlayacağım. Bu satırlarımdan anladığınız gibi ülke takımımıza  biraz farklı, hatta eleştirel bakıyorum. Ama futbol bu, her türlü sürprize açık bir oyun, 2008'de olduğu gibi tersi olur da sürpriz bir derece yakalarsak, kalemimi yemeyeceğim. Çünkü gerçeklerin üstü birkaç 90 dakikanın sonuçlarıyla örtülemez, tıpkı ülkemizdeki rezil durumun % 49 ile örtülmeye çalışıldığı gibi.
 
Terörden uzak hoş seyirler dilerim...
 

"Hoşgeldin Fransa 2016... Defol terörizm" haberi, 10 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 10 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Hoşgeldin Fransa 2016... Defol terörizm haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Hoşgeldin Fransa 2016... Defol terörizm 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:22 Gümrükte Terk Edilen Michael Jordan İmzalı Spor Ayakkabılar İhaleyle Satışa Çıktı
  2. 15:18 Mescid-i Aksa'ya Sabah Baskını: Gerilim Tırmanıyor
  3. 15:14 Sergio Oliveira'nın Galatasaray Macerası: Tartışma ve Beklentilerin Altında Performans
  4. 15:11 Merkez Bankası Faizi Sabit Tuttu: Nakit Avans ve Kredi Kartı Faizleri Ne Olacak?
  5. 15:10 Japonya'da Dolar Karşısında Yen Değer Kaybı Endişesi: Yetkililerden Uyarı ve Hazırlık Sinyali
  6. 15:07 Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Fahiş Fiyatlarla Mücadelede Kararlılık Artıyor
  7. 15:05 Gönül Dağı Setinde Taciz Skandalı: Mahkeme Kararı Açıklandı!
  8. 15:03 Dondurma Kaşığı İle Çikolatalı Kurabiye Tarifi!
  9. 14:57 Saç Derisi Sorunlarına Doğal Çözümler: Sağlıklı Saçlar İçin Yöntemler!
  10. 14:56 Bu 5 Şehir Tehlikede! Meteoroloji İki Gün Boyunca Uyardı: Tehlikeli Hava Durumu Kapıda!
  11. 14:54 Beyaz Eşya Seçimi Kabusa Dönmesin! Yeni Evlenecekler Dikkatli Olsun!
  12. 14:53 Kayıp Klimt Tablosu: Viyana'da Açık Artırmada 32 Milyon Dolara Satıldı
  13. 14:52 Fenerbahçe, Beşiktaş derbisi için hazırlıklara devam ediyor
  14. 14:49 Ekrem İmamoğlu: "Kanal İstanbul projesi ihanettir"
  15. 14:48 Martı Katliamı: Yalancı Veba Alarmı Şehri Sarsıyor! İnsan Sağlığı Tehlikede!
  16. 14:47 Unlubitlerin Yaydığı Virüs, Batı Afrika'daki Kakao Üretimini Tehdit Ediyor
  17. 14:45 Arizona Mahkemesi, 2020 Seçimine Müdahale Davası: Giuliani ve Meadows Dahil 18 Kişiye Dava Açıldı
  18. 14:38 Türkiye'de Dev Şirketten Şok Karar: Faaliyetler Sonlandırılıyor, 1.800 Kişi İşten Çıkarılıyor!
  19. 14:38 Galatasaray'ın Transfer Hareketi: Davy Klaassen İle Anlaşma Sağlandı!
  20. 14:34 Ankara'yı Yarın Yağmur ve Rüzgar Kasıp Kavuracak! Şiddetli Fırtınaya Karşı Hazırlıklı Olun!
Spor Haberleri