HTKP Genel Başkanı Erkan Baş: Devrimci hukuk iğdiş edildi

HTKP Genel Başkanı Erkan Baş: Devrimci hukuk iğdiş edildi

HTKP Genel Başkanı Erkan Baş: Devrimci hukuk... Halkın Türkiye Komünist Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, Komünist Parti Merkez Komite üyesi Kemal Okuyan'ın 'yuvaya dönün' sözleriyle başlayan Türkiye Komünist Partisi (TKP) ismine dair tartışmalara cevap verdi. 'BİZ DEVRİMCİ...

Halkın Türkiye Komünist Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, Komünist Parti Merkez Komite üyesi Kemal Okuyan'ın 'yuvaya dönün' sözleriyle başlayan Türkiye Komünist Partisi (TKP) ismine dair tartışmalara cevap verdi. 

'BİZ DEVRİMCİ HUKUKA BAĞLIYIZ'

İleri Haber'de yer alan söyleşide kendisine sorulan soruya yanıt veren Baş, "TKP adına ilişkin durum, söylentiye ve dedikoduya yer bırakmayacak şekilde bir devrimci hukuka bağlanmıştır. Biz bu hukuka bağlıyız" dedi. 

ŞOV MALZEMESİ...

Kemal Okuyan'ın çağrısının 'devrimci hukuk'la çözülen isim tartışmasının iğdiş edilmesidir yorumunu yapan Erkan Baş, Komünist Parti'yi 'TKP adını bir şov malzemesi haline getirmek'le suçladı. 

Söyleşinin ilgili bölümü şu şekilde; 

Son sorumuz ise şu: Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da yapılan bir salon toplantısı sonrası sosyal medyada yine TKP ismine dair bir tartışma yaşandı. Bu konuyla ilgili düşüncelerinizi alarak bitirelim.  

Siyasetin, hele devrimci siyasetin ciddi bir iş olduğunu hatırlatarak başlamak durumundayım. Mesele sözünü ettiğiniz gibi bir sosyal medya tartışması değil. KP'nin başını çeken isimlerin söz konusu toplantıda yaptıkları konuşmalarla TKP adına ilişkin bir spekülasyon başlatılmıştır. 

TKP adına ilişkin durum, söylentiye ve dedikoduya yer bırakmayacak şekilde bir devrimci hukuka bağlanmıştır. Biz bu hukuka bağlıyız. Bu hukukun iğdiş edilmesi, HTKP'ye ve partimizle sınırlı olmayan Türkiye'nin komünist birikimine dönük bir saldırı girişimidir.

Türkiye Devrimi, sosyalizm gibi dertleri kalmamış, Erdoğan'a ve AKP'ye dönük uluslararası bir tezgah kurulduğunu söyleyip duran ve böylece emekçilerin iktidara karşı mücadelesini baltalamaya çalışan? küçük bir grubun, kendi içini konsolide etmek için, kişisel egoların tatmini için TKP adını bir şov malzemesi olarak kullanması kabul edilemez.

Türkiyeli devrimcilerin, komünistlerin son derece ağır sorumluluklarının olduğu böylesi bir dönemde bu gibi girişimlerin, komünistleri AKP/Saray Rejimi'ne karşı mücadeleden alıkoymak dışında bir şeye hizmet etmeyeceğinin görülmesi gerekir. Tam da bu nedenle, bu kadar önemli sorumluluklarımız varken komünistleri isim tartışmasıyla sıkıştıracak her türlü girişimi engelleme sorumluluğuyla hareket ediyoruz. Partimize dönük, spekülasyonun ötesine geçmeye cüret edecek herhangi bir saldırı karşısında ise aynı sorumlulukla gereken yanıtı vermekte tereddüt etmeyeceğimiz hem sol kamuoyu hem de muhataplarımız için açık olmalı.

TKP ismi etrafında bir tartışma yürütülmesinden medet umanlar olabilir, egemenler bizim iç gündemlerde boğulmamızı umut ediyor ve hatta bunun için çaba harcıyor olabilir. Biz 12. Kongre’de ortaya koyduğumuz irade doğrultusunda, tüm TKP’li yoldaşlarımıza ve emekçi halkımıza verdiğimiz sözlere uygun olarak, parti kongre ve konferanslarında karara bağlanmış hedeflere yürüyüşümüzü sürdürüyoruz. TKP ismine ilişkin tartışmayı da somut mücadele pratiğinin çok uzun olmayan bir gelecekte çözeceği bir sorun olarak görüyor ve tüm birikimimizi, enerjimizi Halkın TKP’si olarak güçlenmeye odaklamak istiyoruz.

Son olarak ekleyeyim, TKP’li olma isteğini ve iddiasını samimiyetle taşıyan insan sayısının artışından elbette mutlu oluruz. Ancak bize göre devrimcilik, komünistlik veya konu olduğu için söyleyelim somut olarak TKP’lilik için objektif kriterler vardır. Daha somut olarak söylemek gerekiyorsa AKP/Saray iktidarına karşı en etkili mücadeleyi kim örgütlüyor, halkın geniş kesimlerini mücadeleye kim katıyor, Türkiye devrimci-komünist hareketinin birikimini kim ileriyi taşıyor, emekçilerin iktidar mücadelesini kim örgütlüyorsa TKP odur. Bu tartışmanın en kısa sürede neticelenmesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız.

"HTKP Genel Başkanı Erkan Baş: Devrimci hukuk iğdiş edildi" haberi, 19 Nisan 2016 tarihinde yazılmıştır. 19 Nisan 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan HTKP Genel Başkanı Erkan Baş: Devrimci hukuk iğdiş edildi haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. HTKP Genel Başkanı Erkan Baş: Devrimci hukuk iğdiş edildi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:26 İzmir'de Silahlı Kavga: Bir Ölü, İki Kardeş Yakalandı
  2. 18:21 Cumhurbaşkanı Erdoğan Hamas lideri ile görüştü!
  3. 18:21 Ticari Olmayan AB Kargolarına Vergi Oranı Yükseldi: Yeni Düzenleme Detayları
  4. 18:17 İşte İzzet Yıldızhan'ın Herkesten Sakladığı Eşi: Ajda Yıldızhan'ın Göz Kamaştırıcı Güzelliği
  5. 18:17 Ceviz Suyunun Mucizevi Etkileri: Sindirimi Kolaylaştırır, Kalp Sağlığını Destekler!
  6. 18:15 Atakum Belediye Meclisi İlk toplantısını yaptı! İşte o toplantıdan kareler!
  7. 18:10 Hakan Fidan, Katar Yolcusu!
  8. 18:08 Fed'den nisan raporu geldi: Enflasyon en büyük finansal risk
  9. 18:07 Getir, İngiltere, Almanya ve Hollanda'dan Çekilme Planlarıyla Çalışanları Endişelendiriyor
  10. 18:06 Beşiktaş 15 milyon euroluk savunmacı kazandı! Kartal yeni defansını İngiiltere'de buldu
  11. 18:04 WhatsApp'a yeni güncelleme geliyor!
  12. 18:00 Can Yaman "Düşük Maaşlı Projeler Benim Gibi Uluslararası Bir Oyuncuya yakışmaz"
  13. 17:59 Kızılcık Şerbeti'nde Atatürk vurgusu duygulandırdı!
  14. 17:55 Ahmet Ağaoğlu'ndan İlk Açıklama! Ser Verdi, Sır Vermedi!
  15. 17:51 Emre Belözoğlu'dan Türk Futboluna İlişkin Değerlendirmeler
  16. 17:50 Galatasaray seçime gidiyor! Tarih resmen açıklandı
  17. 17:46 İstanbulspor Süper Lig'e veda eden ilk takım oldu
  18. 17:46 Uzmanlar Açıkladı: Yumurta Haşlarken Pratik İpuçları ve Günlük Tüketimin Faydaları
  19. 17:44 Emre Belözoğlu açıkladı: ''Düzelmemiz için 25-30 seneye ihtiyaç var''
  20. 17:44 El Clasico Heyecanı: Real Madrid, Barcelona'yı Ağırlıyor
Politika Haberleri