'Hükümet istifa etmek için neyi bekliyor?'

'Hükümet istifa etmek için neyi bekliyor?'

'Hükümet istifa etmek için neyi bekliyor?' CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu ile Parti Meclisi üyesi Ali Öztunç CHP Bolu İl örgütünü ziyaret ettiler. Toplantının basına açık bölümünde konuşan CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu “Devletin istihbarat birimleri ne iş...

CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu ile Parti Meclisi üyesi Ali Öztunç CHP Bolu İl örgütünü ziyaret ettiler. Toplantının basına açık bölümünde konuşan CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu “Devletin istihbarat birimleri ne iş yapıyor? Şu anda içimizde 4-5 canlı bombanın dolaştığı ifade ediliyor. Böyle bir canlı bomba eylemi sonrasında dünyanın her tarafında o ülke yöneticileri istifa ederler. Biz de ne MİT başkanı ne de İçişleri bakanının aklına istifa etmek gelmiyor'' dedi.

CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu ile Parti Meclisi üyesi Ali Öztunç CHP Bolu İl örgütünü ziyaret ederek gündeme dair önemli açıklamalarda bulundular. Basın toplantısının açılışını CHP Bolu İl başkanı Kazım Karsu yaptı. Karsu,  CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu ile Parti Meclisi üyesi Ali Öztunç’un ziyaretleri hakkında partililere bilgi verdi.

Toplantıda ilk olarak konuşan CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu Türkiye’nin zor günlerden geçmekte olduğuna dikkat çekerek; “Komşularla sıfır sorun diyerek 2002 yılında iktidara gelen AKPhükümeti ''Stratejik Derinlik’ adı altında başlattığı dış politikasını ''Stratejik Rezilliğe’ dönüştürdü. Şimdi şu anda yaşadığımız sürece ''Değerli Yalnızlık’ diyorlar ama ben buna sadece ''Yalnızlık’ diyorum. Yurt dışına gittiğimiz zaman bunu daha iyi görüyoruz. Ülkemizin içine düştüğü durumu gördükçe içimiz yanıyor. 2002’den bu yana Türkiye’yi yöneten AKP hükümetleri Türkiye’nin geleneksel dış politikasını terk ederek hayalci ve maceraperest bir dış politika uygulayarak hem ülkemizin dünyadaki imajına gölge düşürdüler hem de Suriye’nin Kuzeyinde adeta talibanvari bir bölgenin oluşmasına neden oldular. Biz, barışı ve kardeşliği savunduğumuz için bazı çevreler tarafından Esad’çı ya da Baasçı olarak ilan edildik. Biz, ne Esad’çıyız ne de Baas rejimini savunuyoruz. CHP olarak barış, özgürlük, kardeşlik ve eşitlikten yanayız. CHP olarak dış politikada ne söylediysek çıkıyor.'' şeklinde konuştu.

“ Devletin istihbarat birimleri ne iş yapıyor?

Sözlerine “Ankara’nın kalbinde olanlara bakın'' diyerek devam eden Mevlüt Dudu; “ Devletin istihbarat birimleri ne iş yapıyor? Şu anda içimizde 4-5 canlı bombanın dolaştığı ifade ediliyor. Böyle bir canlı bomba eylemi sonrasında dünyanın her tarafında o ülke yöneticileri istifa ederler. Biz de ne MİT başkanı ne de İçişleri bakanının aklına istifa etmek gelmiyor'' şeklinde konuştu. ''Bazı ilçelerimizin Suriye ve Irak’tan farkı kalmamıştır'' diyerek sözlerini sürdüren Dudu; “ Biz 1982 yılından beri faşist 12 EylülAnayasası’na karşıyız ve onun değiştirilmesi için mücadele veriyoruz. Bu güne kadar 86 maddesi değiştirilmiş olsa da ülkemizin çağdaş ve özgürlükçü bir Anayasa’ya olan ihtiyacı gün gibi ortadadır. AKP hükümetinin amacı ise yeni anayasa kılıfıyla RecepTayyip Erdoğan’a başkanlığı getirecek olan düzenlemeleri gerçekleştirerek bugünkü fiili duruma yasal bir kılıf hazırlamaktadır.'' Dedi.

“Ülke çapında bir birlik ve bütünlüğe ihtiyacımız var!''

 CHP Parti Meclisi üyesi Ali Öztunç ise Türkiye’nin her geçen gün daha da kötü yönetildiğinin altını çizerek; “ Bu durumu değiştirmek CHP olarak bizim boynumuzun borcudur. Çalışmaktan başka yapacak bir şeyimiz yoktur'' diye konuştu. Hükümeti 2’inci Ankara Katliamı nedeniyle her gittikleri yerde istifaya davet ettiklerine işaret eden Öztunç; “ Bizim bir medyamız yok ama elimizden geldiğince sesimizi duyurmaya çalışarak mücadele veriyoruz. Ülke çapında bir birlik ve bütünlük sağlayamazsak bu gemi batabilir ve bu gemi içinde bulunan herkes suya gömülebilir'' biçiminde konuştu.

 “ Sayın Baykal’ın ifadeleri bir Sosyal Demokrat’ a yakışmayan ifadelerdir''

Geçtiğimiz günlerde bir televizyon programına katılan eski CHP genel başkanı Deniz Baykal’ın söylediği sözlere katılmadığına dikkat çeken Öztunç; “ Sayın Baykal’ın ifadeleri bir Sosyal Demokrat’ a yakışmayan ifadelerdir. Sayın Baykal yeniden genel başkanlığı istiyor olabilir ama Anadolu’muzda ''Geçti borun pazarı sür eşeğini Niğde’ye’ diye bilinen bir sözü burada hatırlatmak isterim yani artık bu iş olmaz Sayın Baykal o programda söylediklerine kesinlikle katılmıyorum'' şeklinde konuştu. 

"'Hükümet istifa etmek için neyi bekliyor?'" haberi, 22 Şubat 2016 tarihinde yazılmıştır. 22 Şubat 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan 'Hükümet istifa etmek için neyi bekliyor?' haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Hükümet istifa etmek için neyi bekliyor?' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:24 Çiçeklerdeki Mantar Sivrisineği Sorununa Pratik Çözümler
  2. 19:18 İçişleri Bakanlığından İddialara Müfettiş Ataması: Mardin ve Diyarbakır Belediyeleri İncelemede
  3. 19:13 Samsunspor, Adana Demirspor Maçı Öncesi Eksiklerini Belirledi
  4. 19:12 CHP devraldığı belediyelerin borçlarını halka açtı: Toplam 100 milyar TL borç
  5. 19:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Artık Fenerbahçeli değilim
  6. 18:59 Erdoğan Romanya Cumhurbaşkanı lohannis ile telefonda görüşmesi yaptı
  7. 18:37 Stoltenberg açıkladı: "Ukrayna'ya daha fazla hava savunma sistemi sağlama kararı aldık"
  8. 18:33 CHP'li başkan, belediyenin borcunu billboardlarda açıkladı!
  9. 18:33 Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi
  10. 18:33 Galatasaray'da 5 önemli futbolcu ile sözleşmeler yenilendi!
  11. 18:24 Google Haritalar uygulamasına yepyeni bir özellik geldi
  12. 18:22 Tayvanlı Bisikletçi Jacky Chen, İsrail-İran Gerilimi Altında Dünya Turuna Devam Ediyor
  13. 18:19 Facebook, bu kez Tiktok'un o özelliğini kopyalıyor
  14. 18:17 Limonun Kabuğuyla Tüketmenin Sağlık Faydaları
  15. 18:11 Türk Havalimanı Dünya Sahnesinde: Skytrax'ın En İyi Havalimanları Listesinde Yer Aldı
  16. 18:06 Ankara'nın Ayaş İlçesinde Keşfedilen Şifalı Su Dünya Çapında Dikkat Çekiyor
  17. 18:02 Apple, Çin'de Meta Uygulamalarını Kaldırdı: Gerilim Artıyor
  18. 17:57 Sergey Lavrov'un Gündemi: Orta Doğu'daki Gerginlik, Ukrayna Krizi ve Ermenistan İlişkileri
  19. 17:51 Hava Durumu Uyarısı: Marmara ve Ege'de Şiddetli Yağış, Batı Akdeniz'de Fırtına Bekleniyor!
  20. 17:49 Erdal Beşikçioğlu depremzede kedinin yavrusunu sahiplendi! Duygusal paylaşım!
Politika Haberleri