Hükümet Varlık Fonu kararı ile Antalya’yı parsel parsel satacak

Hükümet Varlık Fonu kararı ile Antalya’yı parsel parsel satacak

Hükümet Varlık Fonu kararı ile Antalya’yı pa... Resmi Gazete’de yayınlanan Bakanlar Kurulu kararı ile Varlık Fonuna devredilen Ziraat Bankası, BOTAŞ, Borsa İstanbul, THY, Türksat, PTT gibi kuruluşlar ile taşınmazlar için CHP’den tepki geldi.Devredilen taşınmazlar arasında...

Resmi Gazete’de yayınlanan Bakanlar Kurulu kararı ile Varlık Fonuna devredilen Ziraat Bankası, BOTAŞ, Borsa İstanbul, THY, Türksat, PTT gibi kuruluşlar ile taşınmazlar için CHP’den tepki geldi.

Devredilen taşınmazlar arasında Antalya İline ait alanların fazlalığı dikkat çekti. CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara yaptığı açıklamada “Varlık Fonunun kuruluş amacı başından beri sakattı. Bakanlar Kurulu’nun aldığı karardan da anladığımız üzere Hükümet Antalya’da Manavgat, Aksu, Kemer gibi ilçelerdeki ve turizm için değerli diğer illerdeki bazı bölgeleri parsel parsel satacak'' dedi.

1-186.jpg

Varlık Fonlarının genelde bütçe fazlası olan ülkelerde kurulduğuna dikkat çeken CHP’li Kara, Türkiye gibi cari açığı olan ve borcu her geçen gün artan bir ekonomide bu fonun kuruluş amacının kamu borçlarının azaltılması değil fona devredilen kamu varlıklarının satışa çıkarılması ile mega projelere finansman sağlamak olduğunu belirtti.

unnamed-181.jpg

Varlık Fonu yönetiminde Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut’un da yer aldığını ifade eden Kara, “2010 yılında dolar 1 TL olur diyenlerin öngörüsüzlüğü ile bu fonun kimlere emanet olduğu ve nasıl yönetileceği de sorgulanmalıdır'' dedi.

Varlık Fonunun Sayıştay denetimine tabi olmadığının ve özel hukuk kurallarına tabi olduğu için herhangi bir kamu denetimine de açık olmadığının altını çizen Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, “Paralel Devletten ağzı yanan Hükümet anlaşılan ders almamış. Varlık Fonu Kanunu ile kendine paralel bir hazine yaratan AKP Hükümeti, denetlenemeyecek bir fon ile milletin parasını nereye harcadığının da hesabını vermeyecek. Vatandaşın geleceğini bu karar ile satışa çıkaran Hükümet, Antalya gibi değerli arazilerin olduğu bölgeleri de bu fona aktararak illeri de satışa çıkarmış durumdadır. Fona devredilen taşınmazlar ile kuruluşlar gösteriyor ki AKP’nin tozpembe tablolar çizdiği ekonomi yönetimi iflas etmiştir'' diye konuştu.

Çocuklarımızın ve Ülkenin Geleceğini Satıyorlar

3-113.jpg

Referandum öncesinde böyle bir kararın alınmasının manidar olduğunu belirten Kara, “Başkanlık Sistemini geçirmek için yapmayacakları şey yok. Ekonomiyi manipüle etmek ve halkı her şeyin iyi gittiğine inandırmak için halkın geleceğini satmayı göze alıyorlar. Alınan bu kararın vatandaşın evine girecek ekmeğe, ete bir tek faydası yoktur. Aksine halkın tüm geleceği ellerinden çalınmaktadır. Ege Denizi’ndeki Türk Adalarının Yunan İşgaline göz yumarak vatan topraklarını koruyamayanlar, Kıbrıs konusunda sessizliğe bürünenler, Antalya, Muğla, Aydın, İzmir, İstanbul, Kayseri ve Isparta’da yüzölçümü 2 milyon 200 bin metrekareden fazla olan alanı da satarak aslında çocuklarımızın geleceğini de satmaktadır. Milletimizin ve çocuklarımızın geleceğini gasp eden ve satanları Milletimize havale ediyoruz. Gerek ulusal gerekse uluslararası alanda ülkeyi iflasa sürükleyenlere Türk halkı gereken cevabı verecektir'' dedi.  

"Hükümet Varlık Fonu kararı ile Antalya’yı parsel parsel satacak" haberi, 06 Şubat 2017 tarihinde yazılmıştır. 06 Şubat 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Hükümet Varlık Fonu kararı ile Antalya’yı parsel parsel satacak haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Hükümet Varlık Fonu kararı ile Antalya’yı parsel parsel satacak 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:21 Nafaka Kriz Ahu Yağtu'ya Eski Eşi Cem Yılmaz'dan Sert Uyarı Geldi!
  2. 16:13 Sivasspor, Fenerbahçe maçı için hazırlandı!
  3. 16:04 Japonya'da meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki depremde 11 kişi yaralandı
  4. 16:00 PFA, İsrail Futbol Federasyonu'nun FIFA Üyeliğinin Sonlandırılması İçin Çağrı Yaptı
  5. 15:54 Gazze'deki İsrail Saldırılarında Son 24 Saatte 71 Ölü: Toplam Can Kaybı 33.970'a Yükseldi
  6. 15:49 Süt Fiyatlarına Yüzde 8.5 Zam: Mayıs Ayında Etkisi Artacak
  7. 15:44 Tahin: Lezzetin Ötesinde Sağlığa Yararlı Bir Süper Gıda
  8. 15:36 Beyin kanaması geçiren Nuri Alço'dan haber var!
  9. 15:29 Melisa Döngel Hayalindeki Rolü Açıkladı!
  10. 15:26 Fenerbahçe'nin Savunma Hattında Transfer Hareketliliği: Luan Peres'e Brezilya'dan Teklif Geldi!
  11. 15:22 İran Devrim Muhafızları, İsrail'e nükleer tesislerinin hedefleneceği uyarısında bulundu
  12. 15:20 Finlandiya'dan Göç Politikasında Sıkı Tedbir: Yabancıların Vatandaşlık İşlemleri Zorlaşıyor
  13. 15:19 Mariya Zaharova: "Ortadoğu'daki gerilimden ABD sorumlu"
  14. 15:19 BM: "Gazze'deki okulların yüzde 80'den fazlasının yıkıldı"
  15. 15:17 Dev kulüp Arda Güler için gözünü kararttı ve teklifini yaptı! Transfer olmak için tek şart!
  16. 15:15 Sel Sularında Mahsur Kalan Kedi, Dubai'de Araca Tutunarak Yardım Bekledi
  17. 15:11 Hindistan'da Başbakan Modi'nin Yapay Zeka Kullanarak Seçim Propagandası Tartışması
  18. 15:07 Özel, Erdoğan ile görüşmeye randevu talep edecek: "Konuşacağımız konular var"
  19. 15:07 Kazakistan'da Yoğun Yağışlar Sonrası Oluşan Sellerle Mücadele Devam Ediyor
  20. 15:02 Lübnan'da İsrail ve Hizbullah Arasındaki Çatışmalar Şiddetleniyor
Politika Haberleri