Hulusi Akar'a 1 Ağustos'a kadar süre verdiler

Hulusi Akar'a 1 Ağustos'a kadar süre verdiler

Hulusi Akar'a 1 Ağustos'a kadar süre verdiler 15 Temmuz davası sanıklarının Hulusi Akar'a ilişkin dikkat çeken açıklamaları devam ederken, Hulusi Akar'ın Meclis Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'na verdiği cevap sonrası tartışmalar yeniden alevlendi. Zekai Aksakallı...

15 Temmuz davası sanıklarının Hulusi Akar'a ilişkin dikkat çeken açıklamaları devam ederken, Hulusi Akar'ın Meclis Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'na verdiği cevap sonrası tartışmalar yeniden alevlendi. Zekai Aksakallı ve 15 Temmuz'dan yargılanan komutanların açıklamalarına yanıt vermeyen Akar'a, Akıncı Davası'na kadar süre verildiği ileri sürülüyor...

Akar'a, darbe girişiminin kilit isimleri olarak görülen Kubilay Selçuk, Gökhan Sönmezateş ve Mehmet Dişli tarafından 1 Ağustos'taki Akıncı Davası'na kadar süre  verildiği değerlendirmesi gündeme geldi.

Odatv'den Müyesser Yıldız, konuya ilişkin bir yazı kaleme aldı.

Yazıda Akar'ın verdiği yanıt şu şekilde değerlendirildi:

"...Akar, bir başka soruya cevabında yine detaylı şekilde makamında nasıl derdest edildiğini anlatıyor.

Karargâhı basan Özel Kuvvetler'den 'ürkütücü yüzlü' Albay Fırat Alakuş'un, 'Bir Genelkurmay Başkanının derdest edilmesi düşünülecek şey değil' demesini geçelim.

Akar'ın 'kalbi' olarak nitelendirdiği öne sürülen Mehmet Dişli Genelkurmay çatı davasında bugün anlattı; Akar o gece abdest tazelemiş, namaz kılmış. Dahası özel kalemde görevli astsubaylardan birisinin ifadesinde geçiyor; Akar namaz kılmaya giderken üniformasını çıkarıp, eşofmanını giymiş. Böylesi şiddet uygulayanlar bunlara nasıl izin verdi ve o saatte bu neyin namazıydı?

Akar'ın, darbeci Mehmet Dişli'yle Akıncı Üssü'nden Çankaya Köşkü'ne gidişi... Akar, TBMM'ye gönderdiği cevapta, Savcılığa verdiği ifadeyi tekrarlayıp, 'Başbakanlık Müsteşarı ile başbaşayken, Dişli'nin gözaltına alınmasının uygun olacağını söyledim. Bilahare gözaltına alındığını öğrendim' diyor.

Mehmet Dişli bugün duruşmada bir kez daha helikopterle Çankaya Köşkü'ne gidişlerine ve orada saat 15.30'a kadar kriz masasında görev yaptığına dair iddialarını tekrarladı. Helikoptere bindiklerinde yorgun bir şekilde arkasına dayanmış olan Akar'ın, 'Sağol evlât. Hazırlık yaptın mı, ne anlatacağız?' dediğini söyledi. Çankaya Köşkü'ndeyken de Akın Öztürk'ün Akıncı Üssü'nden arayıp, 'İşim bitti, oraya gelmek istiyorum' demesi üzerine Başbakan Binali Yıldırım'ın yanında olan Akar'a gidip, durumu bildirdiğini, onun da 'gelsin' talimatı verdiğini, Öztürk havalanacağı sırada ateş açılması üzerine sadece Akar değil, Başbakan ve bakanların da Eskişehir'le görüştüğünü anlattı.

Akar'ın cevaplarından Genelkurmay çatı davasına geçelim.

Gökhan Sönmezateş, o gece kendilerini 4 saat Çiğli Üssü'nde bekleten emrin Akıncı Üssü'nden geldiğini tekrarlarken, 'Bekletenler sivil değil, askerdi. Bizi bekleten üst akıl halen görevde. Talimat Harekat Merkezi'nden geldi, ama onun da bir üstü vardı. O generalin kendisinin konuşmasını bekliyorum' dedi. Sönmezateş'in savunmasında en dikkat çekici kısım ise şuydu:

'Cesur Yürek' filminden söz edip, William Wallace'ın düşmanla savaşırken, maskesini düşürdüğü kişinin kendi kralı olduğunu gördüğünü hatırlattı. Mahkeme Başkanı, 'Kralınız kim?' sorusunu yöneltti. Sönmezateş, 'Akıncı Davası’na bırakalım' karşılığını verdi. 

Sönmezateş bugünkü duruşmada da Akar ile darbeciler arasında 'sekreterya' görevini yaptığını belirten Mehmet Dişli'ye şu ilginç soruları yöneltti:  

- Hüseyin Yarbay o gece sizinle miydi? (Dişli: Kesinlikle öyle biri yok).

- Genelkurmay Başkanı'ndan ne kadar ayrı kaldınız? Neden her defasında sizi gönderdi, telefon irtibatı kuramıyor muydunuz?

- Sizin gözlemlerinize göre, Akar darbeye katılmış mıdır, katılmamış mıdır?

Kubilay Selçuk'a gelince;

O gece Akar ve darbeciler arasında “Komutanın verdiği talimatlar gereği'' gidip, geldiğini savunurken, kendisini suçlamasına ilişkin olarak aynen Dişli gibi, Akar'ın 'travma' geçirdiğini ima etti.

Birçok önemli soruyu, 'Akıncı davasında cevaplamak istiyorum' diye geçiştiren Selçuk, 15 Temmuz'da darbe bildirisinin okunacağı salonu hazırlayan ve kendisine darbe bildirisini veren 'uzun saçlı' kişiyi dahi hatırlamadı. Avukatların ısrarlarına, 'Akıncı davasının konusu' cevabını verdi. Mahkeme Başkanının, 'Bu davayı da ilgilendiriyor' uyarısı üzerine, 'Yani cevaplamamı istiyorsunuz' diyerek, anlatmaya başlamıştı ki, Başkan bu defa, 'Susma hakkı' olduğunu hatırlattı. Bunun üzerine Selçuk şunu söyledi:

'O zaman Akıncı'ya bırakalım.'

Bunlardan çıkan sonuç mu?

Akıncı davası 1 Ağustos'ta başlayacak... Ve anlaşılan o ki, darbenin kritik isimleri, konuşması ya da bir şeyler yapması için Akar'a bu tarihe kadar süre veriyor!.."

"Hulusi Akar'a 1 Ağustos'a kadar süre verdiler" haberi, 31 Mayıs 2017 tarihinde yazılmıştır. 31 Mayıs 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Hulusi Akar'a 1 Ağustos'a kadar süre verdiler haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Hulusi Akar'a 1 Ağustos'a kadar süre verdiler 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:48 Beşiktaş, 339 milyon euroluk dev transferiyle futbol dünyasını sarsmaya hazırlanıyor!
  2. 04:45 Haiti Başbakanı Henry istifasını verdi
  3. 03:38 Maya yok, beklemeye gerek yok! Herkes hazır aldınız zannedecek! 5 dakikalık simit poğaça tarifi
  4. 03:36 Pırlanta gibi eşlerinize zengin tarif! İşte elmas kurabiye tarifi
  5. 03:33 Çağlayı tuzlayıp yemeyi unutacaksınız! Mardin’in meşhur lezzeti Firkiye tarifi
  6. 03:31 PUBG oyununda Erangel haritası değişiyor! Yeni güncelleme yolda
  7. 03:27 Türk Hava Yolları, 2023'te tüm zamanların rekorunu kırdı
  8. 03:24 A101 şimdi Samsung Galaxy S24'ü müşterilere sunuyor! Ürünün fiyatı ne kadar?
  9. 03:24 Mehmet Şimşek açıkladı: Türkiye sahalara döndü; sıkıntılar geride kaldı
  10. 03:21 KKM'de hesabı olanlar dikkat! Faiz oranları değişti!
  11. 03:18 Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olacak! İşte puf poğaça tarifi
  12. 03:16 Pastörize sütte kuş gribi virüsü bulundu!
  13. 03:13 Cam bezlerini çöpe atın, daha iyisini bulduk!
  14. 03:11 Ütü derdine son: Bu tarifi uygulayan ütüden kurtulur!
  15. 03:08 Galatasaray, Portekiz'in kariyerinde 129 gol ve 96 asist bulunan süper yıldızıyla anlaşıyor!
  16. 01:32 Ülkemizde de popüler olan ünlü tencere firması iflas etti: İşsizlik kapıda
  17. 01:28 Uzun yıllar boyunca tatlı anılar bırakan bir marka, resmi olarak iflas ettiğini duyurdu
  18. 01:24 Fernando Muslera'dan Beklenmedik Bir Karar: Emeklilik! Şaşırtıcı Açıklama Geldi!
  19. 01:03 Türkiye'nin Otonom Sistemler Fuarı'nda Gösterdiği Performans Avrupalıları ve Asyalıları Etkiledi!
  20. 00:55 Beşiktaş'ın Yeni Teknik Direktörü Belli Oldu, İmzalar Atılıyor!
Gündem Haberleri