Hürriyet, Özdemir İnce'nin Gülen hakkındaki yazısını sansürlemiş

Hürriyet, Özdemir İnce'nin Gülen hakkındaki yazısını sansürlemiş

Hürriyet, Özdemir İnce'nin Gülen hakkındaki ... Gazeteci yazar Özdemir İnce'nin yeni kitabı "Ters(ine) Yazılar"da, Hürriyet gazetesinde sansüre uğrayan yazılara da yer verildi.İnce'nin kitabında FETÖ lideri Fetullah Gülen için "Frankeştayn" dediği, Hürriyet gazetesinin ise...

Gazeteci yazar Özdemir İnce'nin yeni kitabı "Ters(ine) Yazılar"da, Hürriyet gazetesinde sansüre uğrayan yazılara da yer verildi.

İnce'nin kitabında FETÖ lideri Fetullah Gülen için "Frankeştayn" dediği, Hürriyet gazetesinin ise yayımlamadığı "Şu Fetullah Gülen'i·n Halleri· ve İşleri·" başlıklı yazı dikkat çekiyor.

İnce sansüre uğrayan yazısında Gülen'e "bizzat Sülün Osman değilse bile, belli bir çevre tarafından kurtarıcı (Mehdi, Mesih)(!) olmak üzere üretilmiş bir garip Frankeştayn'dır" diyor.

İşte Hürriyet'in yayımlamadığı o yazı:

Şu Fetullah Gülen'i·n Halleri· ve İşleri·

Fetullah Gülen, benim için, bizzat Sülün Osman değilse bile, belli bir çevre tarafından kurtarıcı (Mehdi, Mesih)(!) olmak üzere üretilmiş bir garip Frankeştayn'dır.

Bilim, sanat, iş, eğitim ve spor alanlarında olağanüstü saygınlığı olan, bu faaliyetlerini ABD'de sürdürmek isteyen ve ABD'nin de bu faaliyetlerden faydalanacağı kişilere verilen 1-140 statüsü vizesi istemeyi Fetullah Gülen'in aklına kim soktu acaba?

Bu başvuruda dehşetli bir tuzak görüyorum ben, yoksa Fetullah Gülen imam ve tüccar kontenjanından anında vize alabilirdi. Mahkeme karşısında böyle ziyan olmazdı.

Mahkeme dedim de aklıma geldi. Cingöz bir okurum ABD'nin FOIA (Freedom of Information Act-Bilgi Alma Özgürlüğü) yasasından yararlanarak "e United States District Court For e Eastern District of Pennsylvania" mahkemesinde görülen Fetullah Gülen davasının 122 sayfalık tutanaklarını gönderdi. Bu dava tutanağından iki örnek parça sunacağım:

"Davacı kendisinin bilimsel çalışmalarını konu alan konferanslar düzenlendiğini ileri sürüyor ve İngiliz hükümeti (Lordlar Kamarası) tarafından düzenlenmiş bir konferansı örnek gösteriyor. Bunu doğrulayan bir kanıt yok. Davacı başvurusuna bu konferans tutanaklarını eklemiş. 'Organizatörler ve toplantı mekanları' başlıklı listeye, yanıltıcı bir şekilde, Lordlar Kamarası eklenmiş ve belgeler oturumlardan birinin Lordlar Kamarası'nda yapıldığını gösteriyor ama bu konferansı ne İngiliz hükümetinin ne de Lordlar Kamarası'nın herhangi bir şekilde düzenlediğini, onayladığını, buna sponsorluk ettiğine dair bir bilgi var."

"Davacının sunduğu kanıtlar iyice incelendiği zaman, kendisinin bir bilim adamı olmadığı, çalışmalarının ciddi bilimsel çalışma sayılamayacağı görülmektedir. Kendisi başka insanlara para karşılığında kendisiyle ilgili yazı yazdırarak akademik saygınlık kazanmaya çalışan dini ve siyasal bir kişidir.

*Dipnot: Amerikan Siyasal Bilim Derneği web sitesinde gelecek günlerde yapılacak onlarca konferansın listesi verilmekte- dir; bunların arasında Kasım 2008'de yapılacak ve davacıyı konu alacak (davacı üzerinde odaklanacak) bir konferans da vardır ve bu konferans seyahat, barınma, yeme-içme giderlerine ek olarak katılımcılara telif ücreti ödeyen tek konferanstır."

Fetullah Gülen açısından iftiralar, yalanlar ve saptırmalarla dolu bu dava tutanağı (tutanakları) onun kirli ipliğini pazara çıkartacak.Önümüzdeki günlerde bu konuya tekrar dönmek zorunda kalacağım. Bugünlük sözüm kendisini bir tür aydın, yazar, şair, filozof, pedagog, teolog olarak sunan ve bu sıfatlarla tanıtılmasını kurgulayarak Sülün Osman ile yarışan Fetullah Gülen'i "Dünyanın en etkili düşünürü" seçen Foreign Policy ve Prospect dergilerine. Mahkemenin tutanaklarını okuyunca ne yapacaklar, yerin dibine geçmeyecekler mi? Hele zat-ı muhteremin, bir söyleşide ("Asrın Geçirdiği Tereddütler", s. 119), gerektiğinde kadınların dövülmesine ruhsat verdiğini öğrendikleri zaman?

Kendini dünyanın en büyük şairi ilan edip, gazetelere ilan veren Florinalı Nazım bile Fetullah Gülen'in yanında süt kuzusu kalır."


 

"Hürriyet, Özdemir İnce'nin Gülen hakkındaki yazısını sansürlemiş" haberi, 13 Aralık 2017 tarihinde yazılmıştır. 13 Aralık 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Hürriyet, Özdemir İnce'nin Gülen hakkındaki yazısını sansürlemiş haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Hürriyet, Özdemir İnce'nin Gülen hakkındaki yazısını sansürlemiş 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:57 Tüketici kredilerinde artış gözlemlendi
  2. 04:54 Kafe ve restoranlardaki fahiş fiyat boykotuna ticaret odasından tepki geldi
  3. 04:52 Ekvador'da son 2 günde 2 belediye başkanı suç çeteleri tarafından öldürüldü
  4. 04:48 Ünlü oyuncu sette kaza geçirdi: Chris Pratt film setinde ayağını yaraladı
  5. 04:46 AB yetkilisinden Trump’a yanıt geldi: Putin'den korkmayın
  6. 04:43 İspanyol bakan uluslararası topluma seslendi: Gazze'ye odaklanın!
  7. 04:41 MB açıklamasından sonra planlar değişti! Temmuz zamları ne kadar olacak?
  8. 04:39 Türkiye'de eğitim gören yabancı öğrenci sayısı belli oldu: işte o rakamlar
  9. 04:37 Pastacıların sırrı ifşa oldu! Kek kabartmak bu kadar kolay!
  10. 04:35 Microsoft Store yeni güncellemeyi kullanıcılarına sundu
  11. 04:31 Elon Musk duyurdu: X artık ücretli olacak!
  12. 04:29 Telegram kurucusundan açıklama: Bir yıl içinde bir milyar kullanıcıya ulaşacak!
  13. 04:27 WhatsApp'a eskiden kullandığımız MSN özelliği geliyor!
  14. 04:23 Akıllı telefonların ömrü kaç yıl?
  15. 04:20 Yenilenen EQA ve EQB Türkiye’de!
  16. 04:13 Mükemmeliyetçilik: Başarının düşmanı mıdır yoksa dostu mu?
  17. 04:10 Hıdırellez’de neden yere nar atılır?
  18. 04:07 21 Nisan 21° Boğa burcunda Jüpiter ve Uranüs kavuşumunda devrim yaşayacak burçlar!
  19. 04:01 Bu sarma sırrını neredeyse kimse bilmiyor: En lezzetli sarmaların sırrı bir yemek kaşığında gizli!
  20. 04:01 Epic Games, iki oyunu ücretsiz olarak sunuyor! Fırsatı kaçırmayın: Son gün 25 Nisan!
Politika Haberleri