İbrahim Kaboğlu: OHAL başkanlık için ilan edilmedi

İbrahim Kaboğlu: OHAL başkanlık için ilan edilmedi

İbrahim Kaboğlu: OHAL başkanlık için ilan ed... Kocaeli Demokrasi Girişimi, KHK ile ihraç edilen Anayasa Profesörü İbrahim Kaboğlu’nun katılımıyla anayasa paneli düzenledi.Evrensel’in haberine göre panelde konuşan Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, “Artık bireysel değil, birlikte...

Kocaeli Demokrasi Girişimi, KHK ile ihraç edilen Anayasa Profesörü İbrahim Kaboğlu’nun katılımıyla anayasa paneli düzenledi.

Evrensel’in haberine göre panelde konuşan Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, “Artık bireysel değil, birlikte mücadele etme zamanı. Sadece bu son yaşananlar dahi referandumda nasıl bir Türkiye ile karşılaşacağımızı bizlere gösteriyor'' dedi.

Kocaeli Demokrasi Girişimi tarafından düzenlenen ''Kocaeli Yeni Anayasayı Tartışıyor’ başlıklı panel Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneğinde (KYÖD) gerçekleşti.

Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren Kocaeli Demokrasi Girişimi Sözcüsü ve Eski Kocaeli Milletvekili Bekir Yurdagül, yaptığı konuşmada Türkiye’nin çok zor bir dönemden geçtiğinin altını çizerek özellikle OHAL kapsamında çıkarılan KHK’lerle hükümetin kendisine karşı olan muhalif tüm kesimlere karşı bir savaş açtığını söyledi.

Yurdagül, konuşmasının sonunda Kocaeli’de KHK’lerle ihraç edilen öğretim görevlileri ve kamu kurumlarında çalışan KESK üyelerinin ismini tek tek sıraladı.

Panelde moderatörlük yapan Yard. Doç. Hülya Kendir’in konuşmasının ardından söze başlayan Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, 1876 yılında yazılan Kanuni Esasi’nin kimler tarafından hazırlandığını isim isim bildiğini fakat 2016’nın sonunda hazırlanan Anayasa taslağının kimler tarafından hazırlandığını bilmediğini, belli olmadığını söyledi. Anayasanın değiştirilecek maddeleri ile ilgili de konuşan Kaboğlu, meclisin tasfiye edileceğine dikkat çekerek, bütün gücün tek kişide toplanacağını vurguladı.

''OHAL ANAYASA YAPMAK İÇİN Mİ İLAN EDİLDİ?’

OHAL sürecinde yapılacak anayasa değişikliğinin olumsuzluklarından söz eden Kaboğlu, “Olağanüstü hal, olağanüstü hale neden olan nedenleri ortadan kaldırmak için kullanılmakta. Ancak bu durum anayasal ve uluslararası sözleşmelere bağlı kalmak zorunda. OHAL yeni Anayasa yapılmak için ilan edilmedi. OHAL 15 Temmuz gecesini bize yaşatanlara karşı ilan edildi'' dedi.

Kazanımların gerisine düşülmemesi gerektiğine değinen Kaboğlu, “Türkiye İslam coğrafyasına bir istisna yarattı. Çoğunluk ve demokrasi rejimini inşa etti. Bu başarının temeli laikliktir. Laikliği çarpıtmayalım. Anayasa hak ve özgürlükleri güvence altına alan bir metindir. Toplumun barış içerisinde yaşaması sağlamak için yazılan bir metindir. Cumhuriyet Ortadoğu’ya örnek oldu. Şimdi bunu kaybetmemeliyiz. Bu ilerleme tarihsel bir ilerlemedir. Kazanımlarımız çok önemlidir. Evet diyen arkadaşlara sesleniyorum. İyi de, lütfen bana bu anayasaya göre ileri bir nokta sayın. Bana göre ileri değil geridir. Çağdaş demokrasilerde kazanımların gerisine düşülmez. Bu düzenleme kazanımlarımızın gerisine düşmemize neden olacak'' ifadelerini kullandı.

''BİRLİKTE MÜCADELE ETME ZAMANI

Konuşmasının sonunda, “Artık bireysel değil, birlikte mücadele dönemi başlamıştır'' sözlerini kullanan Kaboğlu sürecin bir rejim değişikliği sürecine kadar dayanacağını belirterek, “15 Temmuz’da darbe girişimi olduğundan hemen sonra ülkede 20 Temmuz itibari ile OHAL ilan edildi. OHAL’in ilan edilmesinin ardından KHK’lar çıktı. Darbecilerle mücadele etmek için çıkarılan KHK’ler daha sonrasında nasıl olduysa bu ülkede muhalif olan tüm kesimleri kapsamaya başladı. Sadece bu yaşananlar dahi referandumda nasıl bir Türkiye ile karşılaşacağımızı bizlere gösteriyor'' ifadelerini kullandı.

"İbrahim Kaboğlu: OHAL başkanlık için ilan edilmedi" haberi, 18 Şubat 2017 tarihinde yazılmıştır. 18 Şubat 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan İbrahim Kaboğlu: OHAL başkanlık için ilan edilmedi haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İbrahim Kaboğlu: OHAL başkanlık için ilan edilmedi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:25 EPDK deprem bölgesinde avans ödemelerini erteledi: 1 Nisan'da resmileşecek
  2. 10:24 Tekirdağ’da uyuşturucu ve silah operasyonunda büyük vurgun!
  3. 10:21 Ahmet Türk: İrademiz sandıklara yansırsa barışa bir adım daha yaklaşırız
  4. 10:16 Avcılar’da dehşet: Eşini çocuklarının gözü önünde öldürdü
  5. 09:49 Sermaye Piyasası Kurulu: Şirketlerin ilk halka arz ön şart tutarlarında indirime gidildi
  6. 09:45 Pelin Karahan: Eşime çıplak fotoğraflar attılar
  7. 09:38 Asal Araştırma Ankara ve İstanbul anketlerini açıkladı: Fark çok büyük
  8. 09:32 Audi, Nisan ortasına kadar Carlos Sainz'dan haber bekliyor
  9. 09:28 Seren Serengil kime oy vereceğini açıkladı: Ben onlar için çok üzülüyorum
  10. 09:23 Karar yazarı Mehmet Ocaktan: Dış güçler olmasa günahlarımızı kime yükleriz
  11. 09:19 Lille'den ayrılmaya hazırlanan Yusuf Yazıcı'dan Beşiktaş kararı
  12. 09:13 Kendini Hazreti Meryem ilan etti
  13. 09:07 Ali Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
  14. 09:02 Meral Akşener'in ardından Ülkü Ocakları ve MHP de Mansur Yavaş'ı hedef aldı
  15. 08:54 İmamoğlu'na ilginç sözler: 17 bakan 1 Cumhurbaşkanı tek başına hakkından geliyorsun
  16. 08:51 Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan 2 kişi İstanbul'da yakalandı
  17. 08:45 Eski bürokrat hakkında soruşturma başlatıldı
  18. 08:39 Oyunculuğu bırakıp maneviyata yönelen Yaşar Alptekin 4 katlı evini gösterdi
  19. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
  20. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
Gündem Haberleri