TSK'da üst düzey istifa

TSK'da üst düzey istifa

TSK'da üst düzey istifa Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, gündemle ilgili açıklamalarda bulundu. İbrahim Kalın, Yüksek Askeri Şura kararlarının ardından Deniz Kuvvetleri Komutanı olmaması tartışma konusu olan Oramiral Veysel Kösele’nin...

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, gündemle ilgili açıklamalarda bulundu. İbrahim Kalın, Yüksek Askeri Şura kararlarının ardından Deniz Kuvvetleri Komutanı olmaması tartışma konusu olan Oramiral Veysel Kösele’nin istifa ettiğini söyledi. Kalın, “Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele kendi istek ve arzusu ile istifasını vermiş ve bu istifa dilekçesi işleme konulmuştur. Genelkurmay Başkanlığımızdan aldığım bilgi ile teyit etmek istedim'' şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın düzenlediği basın toplantısındaki açıklamalarından satırbaşları şöyle:

'HİZMET SEKTÖRÜMÜZDE VERİMLİ DÖNEM GEÇİRECEĞİZ'
Ekonomide son dönemde güzel haberler gelmeye devam ediyor. Bütçenin fazla gelmesini olumlu karşılıyoruz. Mayıs ayında istihdam edilenlerin sayısında 1.8 milyonluk bir artış sağlandı. 2 milyon hedefine de çok yaklaşıldığını göstermektedir. Özellikle içinde bulunduğumuz şu dönemde de turizm sektöründe de bir patlama var adeta. Hizmet sektörümüzün de bu sene çok verimli bir dönem geçirdiğini ifade edebiliriz. 

'TÜRKİYE CUMHURİYETİ BU ÜLKENİN YÖNETİM BİÇİMİDİR'
Türkiye Cumhurbaşkanı ifadesinin kullanıldığını ifade etmiştim. Türkiye Reisicumhuru ifadesi Mustafa Kemal Atatürk ve İnönü tarafından da geçmişte kullanılmıştı. Türkiye Cumhuriyeti bu ülkenin yönetim biçimidir. 

'VEYSEL KÖSELE KENDİ İSTEĞİYLE İSTİFA ETTİ'
Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele kendi istek ve arzusu ile istifasını vermiş ve bu istifa dilekçesi işleme konulmuştur. Genelkurmay Başkanlığımızdan aldığım bilgi ile teyit etmek istedim. 

'ABD SAVUNMA BAKANI, ANKARA'YA GELECEK'
(İranlı komutanın Türkiye ziyaretine ilişkin soruya) Operasyonel düzeyde benim burada bir detay vermem doğru olmaz. Türkiye sınır bölgelerinde kendine yönelik bir tehdit olduğunda gerekli tedbirleri alır. Bunun birçok örneğini yakın dönemde de gördük. Fırat Kalkanı Harekatı'nda olduğu gibi, PKK'ya ve DEAŞ terör örgütüne olduğu gibi. Tedbirler alınmaya devam eder. Suriye ve Irak'ta güvenliğin sağlanması, toprak bütünlüğün korunması, bu çerçevede oradaki siyasi gelişmeleri de yakından izlediğimizi ifade edebilirim. ABD Savunma Bakanı önümüzdeki günlerde Ankara'ya gelecek.

'MERKEL'İN AÇIKLAMALARI TALİHSİZ'
Bu açıklamalar talihsiz açıklamalar. Almanya'daki seçim atmosferinde yapıldığını düşünüyoruz. Türkiye'yi yüzde 50 gibi şeylere tabi tutarak siyasi münazaralar yapmak sakıncalıdır. Aynı mantıkla biz Almanya için benzer bir analiz yapsak, Merkel'in tepkisi ne olur acaba? Gümrük Birliği konusunda, AB üyesi ülkenin AB kurumlarına talimat verir gibi bir konuma gelmesi doğru değil. Bu anlaşma, kazan-kazan anlaşmasıdır. Bu Alman şirketleriyle ilgili konu gündeme geldiğinde ekonomiyi siyasi şantaj gibi kullanmak, devlet yönetimiyle bağdaşmaz. Türkiye'de iş yapan şirketler de bu oyuna açıkçası gelmediler. Neticelerini de gördük, yeni yatırımlar gelmeye devam ediyor.

Türkiye Almanya arasında yaşanan gerginliği Alman makamlarının bütün Avrupa'ya yayma gayreti çaresizlik. Biz Almanya ile herhangi bir Avrupa ülkesiyle gerilim yaşamak istemeyiz. Kendilerinin dile getirdiği konular varsa, Türkiye'nin de meşru haklı endişelerinin olduğunu ifade etmeliyiz.

'SEÇİMLER BİTTİKTEN SONRA UMARIZ HERKES İLİŞKİLERİ TEKRAR DEĞERLENDİRİR'
Alman makamlarının yapması gereken Türkiye'yi suçlamak yerine hataları düzeltecek adımlar atmalarıdır. Bu seçim dönemi bittikten sonra umarız herkes ilişkilerin uzun vadeli boyutlarını tekrar değerlendirir. 

IKBY'NİN BAĞIMSIZLIK REFERANDUMU
Erbil ile Bağdat arasında devam eden sorunlar olduğunu biliyoruz. Burada da biz aslında kolaylaştırıcı rol oynamak için temas içindeyiz, olmaya devam edeceğiz. Burada her şeyden önce Erbil kendini zora sokacak. Referandumda ne olursa olsun Erbil yönetimi zora girecek. Bir diğer önemli konu, Kerkük'ün referandum yapılacak bölgelere dahil edilmesi. Kerkük bir Türkmen şehridir. Oradan alınacak neticenin meşruiyeti sorgulanacaktır. Bizim çağrımız karardan vazgeçmeleri.

CHP'NİN KUMPAS İDDİALARI
Bu kumpas ile neyi kastediyorlar CHP'nin açıklaması lazım. CHP kendi içinde sorunlar yaşıyorsa, liderlik sorunu vs. Kendi içlerinde çözmeleri gerekir. Cumhurbaşkanımızın adını zikrederek hata yapıyorlar. 

'BEKLENTİMİZ ALMAN MAKAMLARININ CİDDİ BİR ŞEKİLDE İNCELEMESİ'
('Adil Öksüz'ün Almanya'da olduğu' iddiası) Bu konu bu hafta başında Dışişleri Bakanlığımız tarafından Alman makamlarına iletildi. Dün Alman Dışişleri Bakanı'nın bir açıklaması vardı, 'Türkiye'deki haberleri gördüm ama doğru olup olmadığını bilmiyorum' diye. Bizim beklentimiz tabii ki Alman makamlarının bu konuyu çok ciddi bir şekilde incelemeleri. Çünkü biz biliyoruz ki istihbarat teşkilatımız bu konuda Alman makamlarıyla yakın temas içinde, gerekli bilgilendirmeleri düzenli olarak yapmaktadırlar. Bir kere öncelikle bizim talebimiz tabii ki Alman makamlarının bu kişinin Almanya'da bulunduğunu tespit ettiği andan itibaren Türkiye'ye iadesiyle ilgili gerekli işlemleri başlatmasıdır. 

"TSK'da üst düzey istifa" haberi, 17 Ağustos 2017 tarihinde yazılmıştır. 17 Ağustos 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan TSK'da üst düzey istifa haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. TSK'da üst düzey istifa 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:20 Murat Kurum, bakanların seçim çalışmasına katılmasını savundu: Cumhur ittifakının bakanları
  2. 11:17 Ekrem İmamoğlu: AK Parti kendisine oy verenlerin beklentilerini karşılayamıyor
  3. 11:15 Balıkesir Adayları Sosyal Medya İle Seçmene Ulaşıyor
  4. 11:05 Madonna Brezilya'ya Ücretsiz Konser Verecek! Son Konseri Mi?
  5. 11:05 Altın Fiyatları Hareketli: Gram Altın Ne Kadar?
  6. 11:02 Fenerbahçe'nin Eski Yöneticisi'nden şok hamle! Başkanlığa Aday Olacak!
  7. 11:00 Sakarya’da 796 bin 924 Seçmen Oy Kullanacak
  8. 10:54 MediaMarkt Türkiye'de Otomatik Kahve Makineleri Trendini Belirliyor
  9. 10:52 Yunanistan'da 6.0 büyüklüğünde deprem
  10. 10:51 GAÜN Öğrencileri Gaziantep Adalet Sarayında Duruşma Seyrine Katıldı
  11. 10:49 CHP İzmir Adayı Tugay: "1 Nisan'da Yeni Bir Sayfa Açılacak"
  12. 10:46 Mehmet Şimşek: Dünya Bankası’ndan 1,5 milyar dolarlık kaynak temin ettik
  13. 10:42 Nejat İşler: Ben her gün ölümü düşünüyorum
  14. 10:39 Seçil Erzan davasında yeni gelişme: Selçuk İnan’a verilen belgelerdeki imza sahte çıktı
  15. 10:31 Murat Yetkin yazdı: İmamoğlu bu kadar eşitsiz bir seçimi kazanırsa siyasi iklim nasıl değişir
  16. 10:25 EPDK deprem bölgesinde avans ödemelerini erteledi: 1 Nisan'da resmileşecek
  17. 10:24 Tekirdağ’da uyuşturucu ve silah operasyonunda büyük vurgun!
  18. 10:21 Ahmet Türk: İrademiz sandıklara yansırsa barışa bir adım daha yaklaşırız
  19. 10:16 Avcılar’da dehşet: Eşini çocuklarının gözü önünde öldürdü
  20. 09:49 Sermaye Piyasası Kurulu: Şirketlerin ilk halka arz ön şart tutarlarında indirime gidildi
Gündem Haberleri