İdil'de 2 şehit!

İdil'de 2 şehit!

İdil'de 2 şehit! Şırnak'ın İdil İlçesi'nde önceki gece başlatılan sokağa çıkma yasağının ardından ilçede PKK'lıları etkisiz hale getirmek için düzenlenen operasyonlar kapsamında PKK'lıların düzenlediği silahlı saldırıda özel harekat...

Şırnak'ın İdil İlçesi'nde önceki gece başlatılan sokağa çıkma yasağının ardından ilçede PKK'lıları etkisiz hale getirmek için düzenlenen operasyonlar kapsamında PKK'lıların düzenlediği silahlı saldırıda özel harekat timlerinde görevli 1 asker ile 1 polis şehit oldu. 

Şırnak'ın İdil İlçesi'nde hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için 16 Şubat saat 23.00'ten itibaren ilçe merkezi ve Dirsekli Köyü'nde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Sokağa çıkma yasağının ikinci gününde yaklaşık 2 bin 500 jandarma özel ile 1500 polis özel harekat görevlisinin katıldığı operasyonlara devam edildi. Operasyonlar hendek ve barikatların bulunduğu Turgut Özal ile Yeni Mahalle'de yoğunlaştırılıyor. Mahallelerde bulunan patlayıcı tuzaklı barikatlar top atışlarıyla imha ediliyor. Sık sık patlama seslerinin geldiği mahallelerden dumanların yükseldiği görüldü.

Operasyonlar kapsamında bugün öğlen saatlerinde hendek ve barikatların olduğu Yeni Mahalle'deki Seyrantepe Mevki'inde PKK'lılar güvenlik güçlerine silahlı saldırı düzenledi. Saldırıda özel harekat timlerinde görevli 1 asker ile 1 polis memuru ağır yaralandı. Helikopterle Şırnak Asker Hastanesi'ne kaldırılan yaralılar doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

GENELKURMAY AÇIKLAMASI

Genelkurmay Başkanlığı'ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada, "18 Şubat 2016 Perşembe günü Şırnak ili İdil ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu bir kahraman silah arkadaşımız ve bir kahraman polisimiz ağır şekilde yaralanmışlardır. Yaralılarımız derhal hastaneye sevk edilmiş, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak saat 13.05'de şehit olmuşlardır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Teşkilatımızın mensupları ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" denildi.

SUR'DA 1 ASKER ŞEHİT OLDU

Ayrıca 09 Şubat 2016 tarihinde Diyarbakır ili Sur ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu bir kahraman silah arkadaşımız ağır yaralanmış, derhal hastaneye sevk edilmiş, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak saat 23.45’te şehit olmuştur.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırılarda hayatını kaybeden kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur"

ZIRHLI ARAÇLAR SEVK EDİLDİ

İlçede hendek ve barikat bulunmayan Aşağı Mahallede güvenlik güçleri daha önceden belirlenen evlere operasyon düzenleyerek aramalarda bulundu. İlçenin Yukarı Mahallesi'nde bulunan iki market ile bir fırın ve Alanya Caddesi üzerindeki bir market vatandaşların ihtiyaçlarını karşılaması için açık tutuluyor.

Operasyonların sürdüğü İdil'e dün gece tank ve zırhlı araçlar sevk edildi. Zırhlı araçlar ilçenin stratejik bölgelerine konuşlandırılırken, helikopterler ve insansız hava araçlarının ilçe üzerinde uçuşlar yaptığı görüldü.

DİRSEKLİ KÖYÜ'NDE KALP KRİZİ GEÇİREN 1 KİŞİ ÖLDÜ

Bu arada sokağa çıkma yasağının bulunduğu İdil'in Dirsekli Köyü'nde 65 yaşındaki Ramazan Zan dün gece kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Zan'ın cenazesi Mardin'in Midyat İlçesi Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

BİR ŞEHİT, 1 YARALI 

Öte yandan dün akşam Şırnak kent merkezinde devriye görevi yapan zırhlı polis aracına PKK’lılar tarafından düzenlenen roketatarlı saldırıda 1 polis şehit olurken, yaralanan 1 polis ise Şırnak Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. PKK’lıları etkisiz hale getirmek için kentte operasyonlar sürdürülüyor.

konta.jpegŞEHİT YÜZBAŞININ KONYA'DAKİ AİLESİ YIKILDI

Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki  çatışmada şehit olan Jandarma Yüzbaşı Fatih Yaşar'ın ailesine acı haber verildi. Askeri yetkililer, Konya’nın Seydişehir ilçesinde yaşayan aileye,  oğullarının şehadet haberini ulaştırdı.

Şehidin babası Cavit Yaşar, "Oğlumun mertebesi şehit.  Söyleyecek bir şey yok, sözün bittiği yerdeyiz. Allahım geride  kalanlara selamet  versin, onlar başarılı olsun. Şimdi ben istiyorum ki gideyim ben savaşayım" dedi. Şehit Yaşar'ın, Katar'daki yurt dışı görevinden 3 ay önce döndüğü, 20  gün önce de Diyarbakır'ın Sur ilçesine geçici görevlendirmeyle gittiği öğrenildi. Evli olan Şehit Yüzbaşı Fatih Yaşar'ın 4 yaşında bir kız çocuğu  bulunuyor.

kayseri.jpegBİR ŞEHİT ACISI DA KAYSERİ'YE

Şırnak’ta zırhlı polis aracına düzenlenen saldırıda ağır yaralanarak sevkedildiği hastanede şehit olan 32 yaşındaki Özel Harekat polis memuru Mehmet Güngördü’nün Kayseri’deki baba evine acı haber ulaştı. Güngördü’nün şehit olduğu haberi gece saatlerinde, merkez Melikgazi ilçesi Hürriyet Mahallesi Kadife Sokak’ta oturan babası Durmuş ve annesi Zeliha Güngördü’ye bildirildi. Ardından, şehidin babasının evine Türk bayrakları asıldı. Acı haberi alan şehidin yakınları, baba evine akın etti.

Güngördü’nün 1.5 yıllık evli olduğu ve İstanbul’da görev yaptığı, bir süre önce Şırnak’a gönderildiği öğrenildi. Şehidin cenazesinin Şırnak’tan Kayseri’ye getirileceği ve Yeşilhisar ilçesinin Güzelöz mahallesinde toprağa verileceği bildirildi.

"İdil'de 2 şehit!" haberi, 19 Şubat 2016 tarihinde yazılmıştır. 19 Şubat 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan İdil'de 2 şehit! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İdil'de 2 şehit! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:47 Sadettin Saran açıkladı: Göreve gelirsek Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız
  2. 05:35 Başkentte ucuz alışverişin adresi! Markette fiyatlar artarken orada düşüyor
  3. 05:31 Otomobillerde Nisan ayı kampanyasını başlattı! Bu listeye bakmadan karar vermeyin
  4. 05:29 Hyundai fiyatlamalarını güncelledi! Türkiye'nin en ucuz aracıydı
  5. 05:27 Bakan Şimşek para politikaları hakkında konuştu: Harcamalarda kesintiye gideceğiz
  6. 05:25 Tesla'dan Türkiye'ye özel ucuz model sunuldu: Tek motorlu Model Y satışta
  7. 05:17 Tesla'dan Türk müşterilere müjde geldi: Model Y'ye özel 1,3 milyon lira indirim sunuyorlar
  8. 05:15 AYM'den ek vergi kararı verildi: 75 bin mükellef bunu bekliyordu
  9. 05:11 Mehmet Şimşek'e 'yerel halk' tepkisi: Sömürge valisi böyle konuşur
  10. 05:08 Zamanaşımına uğrayan hesaplarda önemli değişiklik yapılacak
  11. 05:02 CHP’den Et ve Süt Kurumu'na tepki geldi: Zam geri alınmalı
  12. 04:59 Merkez Bankası'nın rezervlerinde artış gözlemlendi
  13. 04:57 Tüketici kredilerinde artış gözlemlendi
  14. 04:54 Kafe ve restoranlardaki fahiş fiyat boykotuna ticaret odasından tepki geldi
  15. 04:52 Ekvador'da son 2 günde 2 belediye başkanı suç çeteleri tarafından öldürüldü
  16. 04:48 Ünlü oyuncu sette kaza geçirdi: Chris Pratt film setinde ayağını yaraladı
  17. 04:46 AB yetkilisinden Trump’a yanıt geldi: Putin'den korkmayın
  18. 04:43 İspanyol bakan uluslararası topluma seslendi: Gazze'ye odaklanın!
  19. 04:41 MB açıklamasından sonra planlar değişti! Temmuz zamları ne kadar olacak?
  20. 04:39 Türkiye'de eğitim gören yabancı öğrenci sayısı belli oldu: işte o rakamlar
Gündem Haberleri