İktidar gazetecilere savaş açtı: Ağustos ayı da tutuklamalarla geçti

İktidar gazetecilere savaş açtı: Ağustos ayı da tutuklamalarla geçti

İktidar gazetecilere savaş açtı: Ağustos ayı... Cumhuriyet Gazetesi'nin yazar, yönetici ve avukatlarının yönelik açılan davada tutuklanan gazetenin avukatlarının serbest bırakılması için Mart ayında başlatılan Adalet Nöbeti 22'nci haftasında da devam etti. Adalet Nöbeti'ne...

Cumhuriyet Gazetesi'nin yazar, yönetici ve avukatlarının yönelik açılan davada tutuklanan gazetenin avukatlarının serbest bırakılması için Mart ayında başlatılan Adalet Nöbeti 22'nci haftasında da devam etti. Adalet Nöbeti'ne katılarak konuşan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Ağustos ayında medya çalışanlarına yönelik gerçekleşen hak ihlallerini açıkladı. 

184 GAZETECİ CEZAEVİNDE
CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "Şu an mesleğini gazeteci olarak ifa eden 184 kişi cezaevinde. Bu korkutucu ve ürkütücü bir tablo" ifadesini kullandı. Yarkadaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ağustos ayı hak ihlalleri raporunu bir haberin kaynağı olduğu gerekçesiyle tutuklanan CHP Milletvekili - Gazeteci Enis Berberoğlu'na ithaf ettiğini de belirtti.

Ağustos ayında 33 gazetecinin gözaltına alındığını, bunların 14'ünün tutuklandığını belirten Yarkadaş, "AKP dünya rekorunu kırmaya aday gibi görünüyor" diye konuştu. Aynı ay içinde beş gazeteciye de soruşturma açıldığını belirten Yarkadaş, "Meslektaşlarımız nefes alamaz hale getirildi" dedi.

DÜNYA BARIŞ GÜNÜ'NDE BÜYÜK UTANÇ
İktidarın kendisini desteklemeyen gazetecilere adeta savaş ilan ettiğini de dile getiren CHP'li vekil, "1 Eylül Dünya Barış Günü'ne, toplama kamplarına hapsedilen gazeteciler gerçeğiyle giriyoruz. Barışa en çok ihtiyaç duyulan bu dönemde yaşananlar, AKP'nin tarihsel utancı olarak kayıtlara geçecek" diye konuştu.

BASKILAR KİTAP OLUYOR
Çanakkale'de düzenlenen Adalet Kurultayı'nda medyaya yönelik hak ihlallerinin önemli bir çalıştay başlığı olarak ele alındığını belirten Yarkadaş, "Çalıştayda konuşulanlar kitaplaştırılacak. Orada anlatılanlar, baskının tüm boyutlarını gösteriyor. İktidar baskısını anlatan konuşmaların çözümü yapılacak ve yaklaşık 1100 sayfalık bir kitap hazırlanacak" dedi. Yarkadaş, "Bu 1100 sayfalık kitap AKP'nin basına yönelik baskılarının bir röntgeni olarak tarihteki yerini alacak" ifadesini kullandı.

Tutuklu gazeteciler için Çanakkale'deki kurultayda adalet anıtına meslektaşlarıyla birlikte tuğla koyduklarını da ifade eden Yarkadaş, "Umarım Adalet Anıtı açılırken, tutuklu meslektaşlarımız da bizimle birlikte olur ve kurdeleyi birlikte keseriz" temennisinde bulundu.

ÇÜRÜYEN İKTİDAR GERÇEĞİ GİZLİYOR
İktidarın, kendi yaşadığı çürümeyi gizlemek için gazetecileri tutuklatarak gerçekleri gözden kaçırmaya çalıştığını da vurgulayan CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, "AKP ne yaparsa yapsın, gerçeğe karşı galip gelemez. AKP iktidarı çürümüştür... Mutlaka ve mutlaka gerçekler galip gelecek ve yalanın imparatorluğu yıkılacak" dedi.

Cumhuriyet Gazetesi çalışanları Akın Atalay, Kadri Gürsel, Murat Sabuncu, Ahmet Şık ve Emre İper'in gerçeğin peşinde koşan bir gazetenin parçası oldukları için tutuklandıklarını belirten Yarkadaş, "305 gündür uydurma bile denilemeyecek gerekçelerle cezaevindeler" dedi.


 

DURUŞMAYA ÇAĞRI
Cezaevindeki gazetecilerin, iktidarın yaşadığı çürümenin duyulmaması ve görülmemesi için alıkonulduğunu belirten Yarkadaş, "Keyfi tutuklamaya son verin" çağrısını yaptı. AKP'nin çürüdükçe gaddarlaştığını belirten CHP'li vekil, "Ne yaparlarsa yapsınlar, gerçekler yalanlara galip gelecek" ifadesini kullandı.

Yarkadaş, Cumhuriyet Gazetesi çalışanlarının 11 Eylül'de yapılacak olan duruşmasına katılım çağrısı da yaptı.

"İktidar gazetecilere savaş açtı: Ağustos ayı da tutuklamalarla geçti" haberi, 31 Ağustos 2017 tarihinde yazılmıştır. 31 Ağustos 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan İktidar gazetecilere savaş açtı: Ağustos ayı da tutuklamalarla geçti haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İktidar gazetecilere savaş açtı: Ağustos ayı da tutuklamalarla geçti 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:53 Hızlı Uyumanın Sırları: Sadece Birkaç Dakikada Uykuya Dalmanın Yolları!
  2. 20:49 Tarım Bakanlığı, çiftçilere yönelik yeni destekler açıkladı!
  3. 20:49 İstanbul'da toprak kayması yaşandı: 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi!
  4. 20:45 Biden Yönetimi İsrail'e 1,3 Milyar Dolarlık Silah Satışı İçin Hazırlık Yapıyor
  5. 20:42 Gaziosmanpaşa'da Toprak Kayması: 14 Gecekondu Etkilendi, 70 Kişi Tahliye Edildi
  6. 20:38 Görsel Zeka Testi: Hızlı Düşünme ve Algılama Becerilerinizi Ölçün!
  7. 20:37 Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Randevu alıp gitmeyenler dikkat!
  8. 20:33 AYM'den ifade özgürlüğü kararı alındı: Bildiri dağıtmak için artık izne gerek yok
  9. 20:33 NATO, Ukrayna'ya Askeri Destekte Kararlı: Savunma Kapasitesi Güçleniyor
  10. 20:27 Alerjik Astım: Semptomları, Tanı ve Tedavi Yöntemleri
  11. 20:19 Isparta'da Uyuşturucu Taciri Kaçmaya Çalışırken Yakalandı
  12. 20:14 Tottenham, Fenerbahçe'nin Yıldızı Sebastian Szymanski İçin Hamle Yapıyor
  13. 20:13 Apple, WhatsApp ve Threats uygulamalarını Çin mağazasından kaldırdı
  14. 20:10 Türkiye'de Yüksek Döviz Kuru: macOS mı, Windows mu? İşletim Sistemleri Karşılaştırması
  15. 20:08 ÖSYM tarafından bu hafta sonu 4 sınav yapılacak
  16. 20:03 İzmir'de Meydana Gelen Trafik Kazasında Bir Kişi Hayatını Kaybetti
  17. 19:53 20 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları
  18. 19:49 Türkiye Ekonomisine IMF Değerlendirmesi: Reformlar Ön Planda
  19. 19:38 Prof. Dr. Canan Karatay'dan Sağlıklı Et Pişirme İpuçları!
  20. 19:37 Milletvekillerinin tüm zamları açıklandı!
Gündem Haberleri