İlkokulda kız öğrenciye taciz

İlkokulda kız öğrenciye taciz

İlkokulda kız öğrenciye taciz Olayın duyulması üzerine okula gelerek bilgi alan veliler daha sonra ilçe Hükümet Konağı önünde toplandı. Yapılan basın açıklamasıyla veliler ve yöre sakinleri yaşananlara tepki gösterdi.Olay bugün sabah saatlerinde İlçedeki...

Olayın duyulması üzerine okula gelerek bilgi alan veliler daha sonra ilçe Hükümet Konağı önünde toplandı. Yapılan basın açıklamasıyla veliler ve yöre sakinleri yaşananlara tepki gösterdi.

Olay bugün sabah saatlerinde İlçedeki Şehit Ayhan Güner İlkokulu’nda meydana geldi. İddiaya göre okulda görevli bir öğretmen meslektaşı M.B.’nin kız öğrencisine tacizde bulunduğu gerekçesiyle durumu okul idaresine anlattı. Okulda yapılan inceleme ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ve polise bilgi verildi. İlkokul 3'üncü sınıf öğrencisi, sınıf öğretmeni M.B. tarafından taciz edildiği iddiası üzerine, sınıftaki öğrenciler psikolog eşliğinde Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alındı. Olayla ilgili başlatılan soruşturmada gözaltına alınan 32 yıllık sınıf öğretmeni M.B. ifadesinin ardından sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı.

VELİLER TEPKİ GÖSTERDİ

İddianın duyulması üzerine okula koşan veliler burada okul idaresi ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Durmuş’tan bilgi aldı. Şüpheli öğretmenin savcılığa sevk edildiğini öğrenen veliler ve yöre halkı ilçedeki Hükümet Konağı önünde toplanarak olaya tepki gösterdi. Yaklaşık 500 kişilik grup adına bir açıklama yaparak olayı kınayan Bekir Uzunoğlu şunları söyledi:

“Karanlık zihniyet bu kez Tonya’yı vurdu. Bugüne kadar basında, televizyonlarda izlediğimiz taciz olayları, maalesef şimdi de ilçemizde önümüze çıktı. Bir ilkokulumuzda, bir öğrencimiz, öğretmeni tarafından taciz edildi. Dehşet bir durum bu! Bu cesareti nereden alıyorlar? Hırsızlıklar örtbas ediliyorsa, taciz tecavüz olayları cezasız kalıyorsa, içine düşürüldüğümüz karanlık gittikçe büyüyor, büyümeye de davam edecek gibi görünüyor. Yıllardır, 8-9 yaşındaki çocukların taciz edilmesinin altyapısı oluşturuldu. Çocuk gelinlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. 6 yaşındaki çocukla evlenilebilir diyen Sosyal Doku Başkanını unutmadık. Bütün bunlar, bilimsel ve laik eğitimden uzaklaşmanın bir sonucudur.''

“TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ''

Bu tür olaylarda en ağır cezaların uygulanması gerektiğini de savunan Uzunoğlu şöyle dedi:

“Bun kan donduran olayı hangi öğretmen müsveddesi yapmışsa en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Bu olay yüreklerimizi paramparça etmiş, hepimizin vicdanını yaralamıştır. Olay en ince ayrıntısına kadar araştırılmalı, olayın üzerine gidilmelidir. Bu münferit bir olay değil; yıllarca örülen bir zihniyetin ürünüdür. Bu ve benzeri karanlıkları Tonyamız'da yaşatmayacağımızın bilinmesini istiyoruz. Bu olayın takipçisi olacağız. İlçe Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün konu üzerinde hassasiyetle durmasını ve en kısa zamanda halkı aydınlatıcı açıklama yapmasını bekliyoruz.''

OKULDA İSTİSMAR SEMİNERİ DE DÜZENLENMİŞTİ

İlçede yer alan okulda 4 gün önce ''Çocuk ihmal ve istismarı’ konulu seminer düzenlediği de ortaya çıktı. Seminer kapsamında alanında uzman öğretmenler velilere çocuk istismarına ilişkin bilgiler vermişti.

"İlkokulda kız öğrenciye taciz" haberi, 15 Aralık 2017 tarihinde yazılmıştır. 15 Aralık 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan İlkokulda kız öğrenciye taciz haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İlkokulda kız öğrenciye taciz 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 17 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:40 Cumhurbaşkanı Erdoğan temel sorunumuz enflasyon olduğunu açıkladı
  2. 01:38 İngiliz General Ukrayna'yı uyardı: 2024’te yenilebilir
  3. 01:35 Gelecek-Saadet'in 'hayat pahalılığı araştırılsın' teklifinin reddedildiği açıklandı
  4. 01:33 Fenerbahçelilere Müjde geldi: Olympiakos Maç o kanaldan şifresiz yayınlanacak
  5. 01:30 IFC'den Ülker Bisküvi'ye 75 milyon avroluk kredi sağlayacağını açıkladı
  6. 01:27 İsrail Ordu Sözcüsü açıkladı: İran'ın saldırısına yanıt vermemek mümkün değil
  7. 01:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmen ataması açıklaması geldi
  8. 00:49 Bakan Şimşek yatırımcıları uyardı: "temkinli olun"
  9. 00:47 Lokanta ve kafelerde KDV düzenlemesi geldi
  10. 00:42 İçişleri Bakanlığı'ndan APP plaka uyarısı geldi
  11. 00:40 AB'de yeni otomobil satışları aralıkta düşüş yaşadı
  12. 00:28 2023'te Trafikteki araç sayısı 2,3 milyon arttığı gözlemlendi
  13. 00:26 Gözler BTK'da: X platformuna ceza yolda
  14. 00:22 iPhone 16'nın renkleri sızdırıldı: işte tüm renkleri
  15. 00:19 İsrail güvenlik sitelerinin siber saldırıya uğradı
  16. 00:17 Kuzey Kore'nin, Çin'den dijital teknoloji satın aldığı iddia edildi
  17. 00:13 Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy sıkılaştırılmış seferberlik yasasını imzaladığını açıkladı
  18. 00:12 Dünya Bankası'nın Türkiye için yeni CPF planı: 18 milyar dolarlık yatırım paketi
  19. 00:09 Avrupa Parlamentosu seçimleri ne zaman gerçekleşecek? İşte tüm detaylar
  20. 00:08 Erdoğan: "Sayın Özgür Özel'e kapımız açık, ele alacağımız konu başlıklarımız çok"
Gündem Haberleri