İmam ''Komünist Çavuş'un cenazesini kıldırmadı!

İmam ''Komünist Çavuş'un cenazesini kıldırmadı!

İmam ''Komünist Çavuş'un cenazesini kıldırmadı! Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesine bağlı Kurttepe Köyünde “Komünist Çavuş'' olarak bilinen 58 yaşındaki Durmuş Çavuş akciger kanseri sonucu vefat etti. Köyün imamı Zafer Gerek, “Ben komünistin salasını da okumam, cenazesini...

Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesine bağlı Kurttepe Köyünde “Komünist Çavuş'' olarak bilinen 58 yaşındaki Durmuş Çavuş akciger kanseri sonucu vefat etti. Köyün imamı Zafer Gerek, “Ben komünistin salasını da okumam, cenazesini de kıldırmam'' dedi. Köy ikiye bölündü.

Olay köyde gerginliğe yol açtı. Jandarma geldi ve imamı köy dışına götürdü. Cenaze namazını da komşu Cinali köyünden getirilen imam kaldırdı.

Sözcü'de yer alan Saygı Öztürk'ün haberine göre, Kayseri'nin Pınarbaşı İlçesine bağlı Kurttepe Köyünde yaşayan ve köylülerin “Komünist Çavuş'' dedikleri 58 yaşındaki Durmuş Çavuş akciğer kanseri sonucu vefat etti. Köyün imamı Zafer Gerek, “ben komünistin ne salasını okumam,cenazesini de kıldırmam'' deyince ortalık karıştı. Köy ikiye bölündü. Komşu Cinali köyü imamı Vatan Taşdemir nden getirilen imam cenaze namazını kıldırdıktan sonra defin gerçekleşti.

imam8801.jpg

“Komünist Çavuş''un ölümü üzerine köyün eski muhtarı İbrahim Durmuş, imam Zafer Gerek'in evine gitti, “Hocam Durmuş Çavuş vefat etti, yarın cenazesini kaldıracağız bugünden bir sala versen'' ricasında bulundu. Ancak, imam sala okumayacağını, cenaze namazını da kıldırmayacağını söyleyince eski muhtar şaşırdı.

İmamın bu tutumu “Komünistin cenazesi kılınır mı, kılınmaz mı?'' tartışmasına neden oldu. Cenaze ortada kalınca, durum CHP İl yöneticilerine bildirildi, müftülükten cenaze namazının kılınabilmesi için yardım istendi. Cinali Köyü İmamı Vatan Taşdemir, Kurttepe Köyüne getirilerek Cuma namazı sonrası kılınan cenaze namazı sonrasında “Komünist Çavuş'' toprağa verildi.

imam882.jpg

İmam açığa alındı

İmamın cenaze namazını kıldırmamasının yarattığı gerginliğin giderek büyümesi üzerine Jandarma timleri köyde sıkı önlemler aldı, imam da köy dışına çıkarıldı. Bu gelişmeler üzerine Kurttepe Köyü İmam Zafer Gedik İl Müftülüğü tarafından görevden alındı. Cenaze törenine katılan CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin, “Dindar ve kindar nesil yetiştirme sevdasında olanların imamları ne hale getirdiğinin son göstergesidir. Bir imam ben falanca solcu ya da komünist diye dini vecibelerini yerine getirmemezlik edemez. İnsanları komünist, solcu diye ayırmala hakkı yok'' dedi.

imam8803.jpg

Cenaze namazına katılan Pınarbaşı İlçe Müftüsü Reşat Üstün de, imamım hiçbir şekilde mazeret gösterme hakkı olmadığını, ancak görevden alınan imamın ölen Durmuş Çavuş'un cenaze namazını komünist olduğu için değil aralarında şahsi bir mesele olduğu için kıldırmadığını, bunun da hiçbir şekilde mazeret olarak kabul edilemeyeceğini, bu nedenle derhal görevden aldıklarını söyledi.

"İmam ''Komünist Çavuş'un cenazesini kıldırmadı!" haberi, 17 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 17 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan İmam ''Komünist Çavuş'un cenazesini kıldırmadı! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İmam ''Komünist Çavuş'un cenazesini kıldırmadı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:26 Çıkan görüntüler canını sıktı: Yılmaz Erdoğan, Cansu Taşkın'a dava açıyor
  2. 10:21 Mansur Yavaş Ankara’da 25 ilçenin 20’sinde Turgut Altınok’a fark attı
  3. 10:17 Mehmet Tezkan: Istakoz çöküşün simgesi
  4. 09:53 Murat Muratoğlu: Önümüzdeki birkaç yıl Hint fakiri kıvamında bir yaşam bizi bekliyor
  5. 09:47 Dominik Livakovic'i ayrılık kararından vazgeçiren kişi ortaya çıktı
  6. 09:44 Selçuk Bayraktar’dan Hollandalı gazeteciye Kürtçe yanıt: Burası Türkiye
  7. 09:36 Genç kadının anlattıkları ünlü komedyeni şaşırttı: Hoşlandığım çocuğun babası bana yürüdü
  8. 09:31 Carlos Sainz: Daha fazla Avustralya gibi yarışlara ihtiyacımız var
  9. 09:19 Adnan Oktar'ın iki müridi, 'onurumuz zedelendi' dedi tazminat istedi
  10. 09:15 Sosyal medya fenomeni 1 aylık bebeği güneşle beslemeye çalışarak ölümüne neden oldu
  11. 09:10 Tanju Özcan açıkladı: Afrika’dan gelen öğrencilerin otobüs biletlerine astronomik bir zam yapacağız
  12. 09:04 Uğur Dündar'dan Babalık İddialarına DNA Yanıtı
  13. 09:00 Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan Zharımbetov, İstanbul'da yakalandı
  14. 08:53 Timur Soykan: Yabancı baronun Türk ortakları
  15. 08:50 İsmailağa Cemaati’nin kullandığı camide mülteci yakalayan polis sürüldü
  16. 08:45 Fiyatlar artık uygun değil: Chery modellerine nisan zammı
  17. 08:41 Şarkıcı Nez'in isyanı: Aylardır aynı kostümü giyiyorum
  18. 08:36 Güçlü Mete’den doğum gününde Ceyda Düvenci’ye aşk ilanı
  19. 08:30 ''Erdoğan ile Şimşek arasındaki ipler, seçim öncesi kopma noktasına geldi"
  20. 08:27 AK Partili adayın Maldivler'de kaldığı otelin 5 gecelik fiyatı dudak uçuklattı
Gündem Haberleri