İnançlar ve halk hizmeti

İnançlar ve halk hizmeti

İnançlar ve halk hizmeti Prof.Dr.Coşkun ÖzdemirHer siyasal parti en iyi halk hizmetini kendisinin vereceğini ileri sürer ve buna halkı inandırmaya çalışır. AKP 15 yıldan beri bu konuda dikkate değer bir başarı kazanmıştır. Özellikle parti başkanı...

Prof.Dr.Coşkun Özdemir

Her siyasal parti en iyi halk hizmetini kendisinin vereceğini ileri sürer ve buna halkı inandırmaya çalışır. AKP 15 yıldan beri bu konuda dikkate değer bir başarı kazanmıştır. Özellikle parti başkanı Erdoğan ülkenin yarısının güven ve sevgisini kazanmş ona neredeyse kutsallık tanımış bu bağlılık onda tanrısal nitelikler bulmaya kadar uzanmıştır.

Burada bugüne kadar var olmayan bir demokrasi vaat eden lider özelliği bulan "yetmez ama evet"çileri unutamayız.

Ancak halka verilecek en iyi hizmet nedir? Buna verilecek cevaplar çok farklı olabilir. Onu en iyi koşullarda ev bark sahibi yapıp, yine iyi koşullarda beslenmesini sağlamak, sağlık ve eğitim gereksinmelerini karşılamak mı?

AKP bununla yetinmiyor kendi ideolojisine uygun bir davranışla alnı secdeye değen yurttaşlar ve dindar ve kindar inançlı gençler yetiştirmek istiyor. Bu kin nelere karşı olacaktır, herhalde cumhuriyet devrimleri ve laikliğe karşı diyebiliriz.

Eğitimde din ağırlıklı İmam Hatip okullarına öncelik veriliyor. Onlara göre modernite, laiklik bu hedefler önündeki engellerdir. Hatta tramvaya benzetilen demokrasi de bu engeller arasında sayılabilir. Çünkü onun içinde kutsal amaçlarla bağdaşmayan unsurlar var. İnanç sahibi bir grup Müslüman öğretim üyelerine gönderdikleri mektuba şöyle başlıyorlar. ''Sayın hoca Türk milleti Atatürk'ün öncülüğünde Allah'ın yolundan sapmıştır. Yeniden Allah'ın nizamını kuruncaya kadar burası bir darül-harp bölgesidir."

Sanırım AKP iktidarı için Laiklik adı altında inançları egemen kılmak mümkün olabilir. Başkanlık sistemi rakipsiz başkana verilen benzersiz yetkilerle toplum yapısını öngörüldüğü biçimde şekillendirme olanağını verecektir,

Ülke sorunları üzerinde yapılan tartışmalar bu dünya ve Türkiye sınırları içinde kalmaktadır. Ölümden sonraki öteki dünya, orada iyi bir yer edinme koşulları, namaz, oruç gibi dini vecibeler dışında pek gündeme gelmiyor. Oysa inançlara, din ağırlıklı eğitime öncelik veren bir iktidar verdiği hizmetin öteki dünyayı da kapsadığını ileri sürmesi olağan sayılmalı.

Uluslararası eğitimi, yaratıcılığı, matematiği, okumayı ilgilendiren endeksler ve raporlarda  çok gerilerde yer alışımızı inanç sahibi yurttaşlar çok önemsemeyebilir. Çünkü bu dünyada en çok 80 -90 yıllık ömrümüz var, Orada sınırsız bir yaşam.Hem de dert kasavet yok, çalışma yok. Üstelik de -doğru mu bilemem- erkekler için 70 huri, kadınlar için gılmanlar var. Cübbeli Hoca orada sınırsız cinsel güç olacağını müjdeliyor. Cehennemliklere de hizmeti var; yanmayan kefenler satıyor! On binlerin peşinde dolaştığı Cübbeli, bir TV programında “Hoca bu dünyadan büyük bilim insanları, büyük sanatçılar geçti, onlar cennete giremez mi?'' sorusuna “Fatih bey o insanlar yaşarken islam dini var mıydı? Vardı elbette.Peki bu ünlü bilim sanat insanları Müslümanlığı kabul ettiler mi ? Hayır.O zaman elbette onlar cennete giremezler.'' cevabını veriyor. O zaman  demek ki  yer sıkıntısı olmayacaktır.

Cennet sadece Müslümanlara ve onların günahsızlarına açıktır. Evet, bir iktidarın, AKP'nin kabul ettiği laiklikten farklı dünyada halka verilecek hizmetin kapsamı içine doğaldır ki ebediyen sürecek ahret yaşamını garanti altına alma koşullarını sağlamak da girecektir. Bu hizmetin başarısı bizim geri kalmışlığımızı, sağlık, eğitim sorunlarımızı, Pisa ve benzeri raporlarının yarattığı karamsarlığı unutturacaktır. Ölümü ve ebediyen yok oluşu kabullenip benimsemek kolay olabilir mi?

Ne dersiniz bizi alabildiğine kaygılandıran laik düzenden bilimden uzaklaştıran AKP politikalarının gerekçesi bu saydıklarım olabilir mi?

Bana kalırsa Allah tüm Müslümanları ''o kafir dediğiniz gavur dediğiniz toplumlardan neden o kadar geri kaldınız" diye sorgulayacaktır. Türk milletine ''emperyalizme karşı görkemli bir savaş verdiniz ama bir bölümünüz o emperyalizmle işbirliği yaptı.En çok Müslümanlar tarafından öldürüldünüz.devamlı çatışma içinde oldunuz. Bir Mustafa Kemal gönderdim. Ona Atatürk adını verdiniz.Buna layıktı.Ama onu iyi anlayamadınız onun mirasını benimseyemediniz bilime öncelik verip katkıda bulunamadınız'' diyecektir.

Umarım bugünden başlayarak bu sorgulamalara doyurucu cevaplar verecek çabaları gösteririz .

"İnançlar ve halk hizmeti" haberi, 13 Ocak 2017 tarihinde yazılmıştır. 13 Ocak 2017 tarihinde de güncellenmiştir. ABC Kritik kategorisi altında bulunan İnançlar ve halk hizmeti haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İnançlar ve halk hizmeti 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kritik konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:53 Son seçim anketinden AK Parti ve YRP'ye kötü haber: CHP’nin yükselişi sürüyor
  2. 10:49 Filozof Atakan yıllar sonra ortaya çıktı
  3. 10:43 Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan’ın dudak uçuklatan maaşı: 801 bin lira
  4. 10:39 Sosyal medyadan duyurdu: İYİ Parti'de üst düzey istifa
  5. 10:32 Mehmet Yakup Yılmaz: Erdoğan'ın MHP'yi yok sayabileceğini düşünmüyorum
  6. 10:25 Barış Terkoğlu yazdı: Uğur Dündar’ın babalık davası
  7. 10:22 İsmail Kartal: 5'te 5 yapabilirsek, hedefimize ulaşma şansımız olabilir
  8. 10:18 Hatay'da afetzedelerin sorunları büyüyor: Hava tozlu, konteynerler böcekli
  9. 09:51 ‘Yakışıklılığınızın dezavantajını Gupse Özay görüyordur’ sorusuna Barış Arduç'tan jet yanıt
  10. 09:47 11 Hükümet Konağı ihalesi yapıldı: Toplam bedeli 1 milyar 189 milyon
  11. 09:40 Karar yazarı Mustafa Karaalioğlu: Yeni anayasa bir vizyon ister fakat ortada bundan eser yok
  12. 09:34 ATV'nin sevilen dizisi için apar topar final kararı
  13. 09:30 Alman basını: Nico Hulkenberg Audi ile anlaştı, resmi açıklama yakın
  14. 09:24 Yeni anayasa için havuz kurulacak: Süreci Numan Kurtulmuş yönetecek
  15. 09:16 Pazarcık'ın yeni belediye başkanı anlattı: Son mesai saatinde 4.5 milyonluk fatura kesildi
  16. 09:13 Fatih Terim isyan etti: Böyle bir hakem masraf edip Fransa'dan mı getirilir
  17. 09:06 İstanbul boğazındaki ünlü mekanda tecavüz skandalı
  18. 09:00 Çorlu tren kazası davası bugün
  19. 08:50 AK Parti’den Bursa’da dev enkaz: Borç 20 milyar TL
  20. 08:45 Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'nda seferler üç gün sonra normale döndü
ABC Kritik Haberleri