'İnternet tarafsızlığı düzenlemesi' kaldırıldı

'İnternet tarafsızlığı düzenlemesi' kaldırıldı

'İnternet tarafsızlığı düzenlemesi' kaldırıldı ABD’nin Federal İletişim Komisyonu, iki yıl önce kabul edilen ve internete eşit erişimi güvence altına alan internet tarafsızlığı düzenlemesini kaldırdı. Bu hamle, büyük internet hizmet sağlayıcılarına yönelik düzenlemeleri...

ABD’nin Federal İletişim Komisyonu, iki yıl önce kabul edilen ve internete eşit erişimi güvence altına alan internet tarafsızlığı düzenlemesini kaldırdı. Bu hamle, büyük internet hizmet sağlayıcılarına yönelik düzenlemeleri azaltacak ve firmalara tüketicilerin hangi internet içeriğine erişebilecekleri konusunda genel yetki verecek.

Federal İletişim Komisyonu, Başkan Ajit Pai tarafından hazırlanan tasarıyı 2’ye karşı 3 oyla kabul etti. Ajit Pai görevine büyük telekomünikasyon şirketlerini ''hafif dokunuşlarla’ düzenlemek ve federal hükümetin interneti aşırı detaycı biçimde yönetmesini sona erdirmek amacıyla, Başkan Donald Trump tarafından atanmıştı.

YÜZLERCE KİŞİ PROTESTO ETTİ

Pai’nin tartışmalı değişiklik planı, eski Başkan Barack Obama’nın savunduğu 2015 politikalarını tersine çeviriyor. Tüm web trafiğine eşit biçimde muamele etmeye yönelik “internet tarafsızlığı'' kanunlarındaki bu değişiklik, yüzlerce kişinin protesto gösterilerine ve Pai’nin planına karşı çıkan milyonlarca kişinin Kongre’yi telefonla aramasına neden oldu. Bazı tüketici grupları yeni kanunları mahkemeye taşıyacaklarını duyurdu.

Bu değişiklikle Comcast, Verizon, AT&T gibi geniş bant sağlayıcıların istemedikleri hizmetleri engellemelerinin, bu hizmetlerden ücret almalarının ve 50 eyalete kendi kurallarıyla internet vermelerinin önü açılacak.

“HEDEFİMİZ PİYASA TEMELLİ YAKLAŞIM''

Pai, oylama öncesinde NBC kanalına yaptığı açıklamada“2015’ten önce yani bu düzenlemeler uygulanmadan önce özgür ve açık bir internetimiz vardı. Hafif bir dokunuş altındaki piyasa temelli yaklaşım, geleceğimizdir. Hem tüketiciler hem de girişimciler bundan faydalanacak. İnternet ekonomisindeki herkes piyasa temelli bir yaklaşımla daha iyi olacak'' diye konuştu.

İngiliz mühendis ve web'in yaratıcısı Tim Berners-Lee, Amerika’nın politikasını değiştirmesine karşı. İnternet sitesi Medium’da yaptığı açıklamada Berners-Lee, internet tarafsızlığının yani servis sağlayıcıların tüm sanal trafiğe eşit şekilde muamele etmesinin, bugün bildiğimiz haliyle internet güçlendirdiğini söyledi.

Berners-Lee, Pai’nin kurallarıyla firmaların kullanıcıların hangi sitelere gireceğine ve hangi sitelerin hangi hızla yükleneceğine karar verme yetkisine sahip olacağına dikkat çekti. Yani servis sağlayıcılar, hangi şirketlerin sanal ortamda başarı sağlayacağına, hangi seslerin duyulacağına ve hangilerinin susturulacağına karar verme yetkisine sahip olacak.

Ancak önde gelen telekom şirketlerinin lobi faaliyetlerini yürüten, USTelecom’un yöneticisi Jonathan Spalter, muhaliflerin kaygılarını görmezden geldi.

Spalter “Bu çirkef kehanetlerin hiçbirinin gerçekleşmeyeceğini gösterecek haftaları, ayları ve yılları dört gözle bekliyorum'' dedi.

"'İnternet tarafsızlığı düzenlemesi' kaldırıldı" haberi, 15 Aralık 2017 tarihinde yazılmıştır. 15 Aralık 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan 'İnternet tarafsızlığı düzenlemesi' kaldırıldı haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'İnternet tarafsızlığı düzenlemesi' kaldırıldı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:46 Yeşilçam’ın Tonton Dedesi Nubar Terziyan O Çok Ünlü Şarkıcının Dayısıymış!
  2. 17:32 Beşiktaş üç futbolcusunun sözleşme sürelerini uzatma kararı aldı!
  3. 17:24 Milli Sporcu Ferhat Satar, Ağaca Asılı Halde Ölü Bulundu!
  4. 16:49 Beşiktaş'ta Transfer Hareketi! 3 Oyuncuyla Sözleşme Uzadı
  5. 16:48 Kral Charles'ın Sağlık Durumu Kritik: Cenaze Hazırlıkları Başladı!
  6. 16:48 Gerçek Gamer'lar İçin Uygun Fiyatlı Güç: Ardor Gaming Guardian Klavye
  7. 16:47 Sevgili Cinayetine Kurban Giden Kadın Bakın Kimmiş! Yalın'ın Kuzeni Çıktı!
  8. 16:42 Yeşilçam'ın Güzel Oyuncusu Ahu Tuğba Yoğun Bakımda! Son Dakika!
  9. 16:39 Alman Kadınlarının Güzellik Sırrı O Marka Bundan Sonra Türkiye'de!
  10. 16:26 Fitch Ratings: Türkiye'nin Enflasyonla Mücadele Kararlılığı Yeni Ekonomi Politikasıyla Sürdürülecek
  11. 16:18 Kremlin Sözcüsü Peskov: Avrupa'nın Seçim Kararı Rusya İlişkilerini Yeniden Şekillendirecek
  12. 16:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Seçim sürecinde büyük bir haksızlığa maruz kaldık"
  13. 16:03 Sillyon Antik Kenti'nde Roma Dönemine Ait Stadyumun Kazı Çalışmaları Hızla İlerliyor
  14. 15:53 Uyumadan Önce Yoğurda Ekleyin, Mucizevi Sonuçlara Hayran Kalın!
  15. 15:40 ABD, yeni yeşil gözlü otonom tankıyla gövde gösterisi yapıyor! 12 tonluk tank test sürüşünde!
  16. 15:26 AKP'nin Eğitimde Yapboz Modeli: MEB'den Yeni Müfredat Detayları
  17. 15:25 İlber Ortaylı'dan Ayasofya açıklaması: Namaz kılmak için gudubet bir bina
  18. 15:11 Merkez Bankası'nın rezervleri 126,3 milyar dolara geriledi
  19. 15:11 Turistlere izinsiz ev kiralamak artık daha ciddi bir ceza getiriyor!
  20. 15:11 Dolar ve euro'da yükseliş: Volatilite ve Fed etkisiyle devam ediyor
Dünya Haberleri