'IŞİD'den alınan yerlere TOKİ girecek, ÖSO'dan milli ordu oluşturulacak'

'IŞİD'den alınan yerlere TOKİ girecek, ÖSO'dan milli ordu oluşturulacak'

'IŞİD'den alınan yerlere TOKİ girecek, ÖSO'd... Tayyip Erdoğan, ABD ziyareti kapsamında gittiği New York’tan ayrılmadan önceki son programında ABD’ye hem sitem etti hem de çağrıda bulundu. "Türkiye’nin güney sınırında bir terör koridorunun oluşturulmasına asla rıza...

Tayyip Erdoğan, ABD ziyareti kapsamında gittiği New York’tan ayrılmadan önceki son programında ABD’ye hem sitem etti hem de çağrıda bulundu. "Türkiye’nin güney sınırında bir terör koridorunun oluşturulmasına asla rıza göstermeyeceğini" vurgulayan Erdoğan, “Bu konuda maalesef Amerikalı dostlarımızla ortak bir anlayış birliğine varamıyoruz. DAEŞ karşıtı koalisyonda 65 ülke var. Ne kadar DAEŞ’li var Suriye’de, 10 bin kişi. 65 ülkeden oluşan bu koalisyon gücü 10 bin DAEŞ’linin hakkından gelemez mi? Bunlar girecek delik bulamazlar. Yeter ki bunun kararını verelim, adımını atalım. Bırakın hepsini koyun bir kenara, biz Amerika ile el ele verelim, kararı verelim, iki ülke olarak biz bu işi bitiririz. Yeter ki birbirimizi destekleyelim'' dedi.

Milliyet gazetesinden Abdullah Karakuş'un haberine göre Erdoğan, New York’tan ayrılmadan önce Türken Vakfı’nın akşam yemeğinde şu mesajları verdi:

IŞİD'DEN ALINAN YERLERE TOKİ GİRECEK

Türkiye’de, Suriye ve Irak’tan gelen 3 milyon göçmen hayatını  sürdürüyor. 300 bin kişi çadır kentlerde yaşıyor. Bu bizi yaralıyor. İnşallah kısa zamanda TOKİ ile birlikte ülkemizde ve ayrıca Suriye’nin kuzeyinde güvenli bölge çalışmalarımızı hızlı bir şekilde sürdürüyoruz. Netice alabilirsek inşallah bu çadır kentlerde yaşayanları buralara yerleştireceğiz.

'ILIMLI MUHALİFLERDEN' MİLLİ ORDU 

Halen tel örgülerin, duvarların, katı vize rejimlerinin arkasına saklanarak sorunu çözebileceklerini zanneden bir Batı var. Biz yıllardır Suriye’nin ülkemiz sınırları boyunca bir alanı uçuşa yasak alan ilan ederek güvenli bölge oluşturalım diyoruz. Azami 5 bin kilometrekarelik bir alan ilan edilsin. Ve burada uçuşa yasak bölge ilan etmek suretiyle bir de bu bölgede bir milli ordu oluşturalım diyoruz. Bu milli ordu ılımlı muhaliflerden oluşacak. Şu anda Cerablus olayını, Rai olayını biz onlarla gerçekleştirdik. Biz lojistik desteğimizi verdik. Fırtına obüslerimizle destekledik. Bazı tanklarımız bu arada yok oldu, varsın yok olsun. Mesele Cerablus’u kurtarıp Cerablus halkına orayı teslim etmekti, bu başarıldı. Rai’yi kurtarıp Rai halkına teslim etmekti, bu başarıldı. Şimdi El-Bab’a doğru operasyon genişliyor.

HALEP PLANINA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ 

Rejim, daha evvelsi gün Halep’e gelmekte olan BM konvoyunu bombaladı. Şimdi rejim bombalıyor. Diyorlar ki bunu Amerika yaptı. Amerika da hayır, Rusya yaptı diyor. Biz de diyoruz ki aldığımız istihbarata göre rejim yaptı. Ortada bir de böyle al gülüm ver gülüm var. Dert ne biliyor musunuz? Halep’i sıkıştırarak, Halep halkını Gaziantep’e doğru sürmek; plan bu. Onun için biz bu plana müsaade etmeyeceğiz. Suriye’nin kuzeyinde bir terör bandının oluşturulmasına müsaade etmeyeceğiz.

ABD’Yİ ANLAMAKTA ZORLANIYORUZ 

Türkiye olarak biz Suriye’deki tüm terör örgütlerine karşı aynı kararlı ve ilkeli duruşu sergiliyoruz. Amerikan yönetiminin PYD ve YPG’yi desteklemesini anlamakta zorlanıyoruz. Diyorlar ki ''PYD ve YPG, DAEŞ’e karşı savaşıyor.’ PYD ve YPG, DAEŞ’e karşı savaşıyor da El Nusra savaşmıyor mu? Ama sen El Nusra’yı terör örgütü olarak ilan ediyorsun, o zaman PYD ve YPG’yi, Türkiye’nin bir terör örgütü dediği bu örgütü niye terör örgütü olarak kabul etmiyorsun? 

SAYIN BAŞKAN İLE KONUŞTUK, DİNLETEMEDİK

Daha üç gün önce iki uçak dolusu silah, PYD ile YPG’ye indirildi. Nereye, Kobani’ye. Daha önce de yine Kobani boşaldığı zaman oradaki PYD ve YPG’li teröristlere üç uçak indirildi ve bunların yarısı DAEŞ’e gitti, silahların yarısı da PYD ve YPG’de kaldı. Sayın Başkan ile bunları konuştuk ama dinletemedik. Şimdi ne yazık ki yine aynı oyun oynanıyor. Biz güney sınırımız boyunca hangi örgüt tarafından olursa olsun bir terör koridorunun oluşturulmasına asla rıza göstermeyeceğiz. Bu konuda maalesef Amerikalı dostlarımızla ortak bir anlayış birliğine varamıyoruz. 

MERKEZ BANKASI'NIN VERDİĞİ SİNYALİ ÖNEMSEYİN

Cumhurbaşkanı Erdoğan, faiz indirimi konusunda bankaları uyararak, “Temenni ediyorum ki diğer bankalar, Merkez Bankası’nın vermiş olduğu bu sinyali onlar da önemsesin ve buna göre de yatırımcıların önünü açsınlar'' dedi. 

Erdoğan, Bloomberg televizyonunda katıldığı programda gündeme ve ekonomiye ilişkin soruları yanıtladı. Merkez Bankası’nın faizleri indirmesiyle ilgili soruya Erdoğan, bankanın yaptığı faiz indirimini istikrarlı, dikkatli ve muvazeneli bir indirim olarak gördüğünü belirtti. Şiddet içerecek ve ekonomide bir deprem etkisi yaratacak şekilde ne iniş ne çıkışların doğru olmadığını, ama bunu istikrarlı bir şekilde sürdürmenin faydalı olacağını dile getiren Erdoğan, şu anda Merkez Bankası’nın yeni yönetiminin göreve geldiğinden bu yana özellikle hükümetin faiz politikalarını dikkate alarak bir indirimin de onlarca yürütüldüğünü kaydetti. Bunun yatırımcılar için özellikle çok önemli bir sinyal olduğuna inandığını ifade eden Erdoğan, “Temenni ediyorum ki diğer bankalar, Merkez Bankası’nın vermiş olduğu bu sinyali onlar da önemsesin ve buna göre de yatırımcıların önünü açsınlar'' dedi. 

Dünyadaki kredi kuruluşlarının, istisnaların bir kenarda konulması halinde, politik açıklamalar yaptığını dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti: “Çökmüş bitmiş ekonomileri yükseltirken öbür tarafta diri, duran ayakta duran, yatırımlarına devam eden bir ülkeyle ilgili bakıyorsunuz ya donduruyor ya da şöyle kıl payı da olsa düşürme yoluna gidiyor. Bu saygın bir duruş değil. Bunu kasıtlı yapıyorlar. Ekonomisi çökmüş bitmiş yerler bakıyorsunuz 4 barem birden yükselttiler, bunları hep yaşadık. Hangi ülkeler olduğunu biliyorsunuz bunları söylememek gerek yok ama Türkiye hiç bir zaman bu tür sıkıntıları yaşamadığı halde Türkiye ile ilgili bakıyorsunuz donduruyor. Bu dürüst bir şey değil'' dedi.

TÜRK-ABD İLİŞKİLERİ ZOR BİR DÖNEMDEN GEÇİYOR

Türk-ABD ilişkileri başta FETÖ elebaşı ve Suriye konusu olmak üzere çeşitli sebeplerle maalesef zor bir dönemden geçiyor. ABD ile ilişkilerimize büyük önem veriyoruz. Görüş farklılıklarına rağmen bu dönemi hasarsız atlatmak için her türlü çabayı gösteriyoruz. Amerikan yönetiminden de benzer bir samimiyet ve gayret bekliyoruz.  

ABD BÜTÇESİNDEN KAYNAK ALIYORLAR 

Darbe girişiminin talimatını veren terör örgütünün elebaşı hala burada yaşıyor ve faaliyetlerini buradan yönetiyor. Bu terör örgütüyle bağlantılı dernek ve kuruluşların Amerika çapında faaliyet gösteriyor, yardım topluyor. Burada bunların 170 kadar okulu, iki de üniversitesi var. Charter okullardan yıllık kazançları 250-300 milyon dolar civarında. Diğer aktivitelerinden kazandıklarını konuşmuyorum. Zaten milyar dolarlar konuşuluyor. Bunlarla beraber ne yazık ki beslemeler var. Onlarla da attıkları adımlar var ve ABD bütçesinden aldıkları kaynakları dolaylı yollardan Amerikan siyasetine aktaran bu örgüt kendine kulvar açmaya çalışıyor. 

AMERİKA’DAN HIZLI SONUÇ BEKLİYORUZ 

Terör örgütü elebaşının ülkemize iadesini, yaptıklarının hesabını adalet önünde vermesi için Amerika makamlarından talep ettik. Geçici tutuklama talebi de Amerikan makamlarına iletildi. Bu konudaki işlemlerin en hızlı şekilde sonuçlandırılmasını bekliyoruz.  

BURADA YAŞAYANLAR SESİNİ YÜKSELTSİN 

1915 olaylarına ilişkin asılsız iddialar ve PKK’nın faaliyetleriyle mücadele nasıl Türk-Amerikan toplumunun önceliklerinden biriyse, FETÖ ile mücadele de aynı şekilde değerlendirilmelidir. Amerika’da yaşayan kardeşlerimin desteklerini bekliyoruz. Hem geçici tutuklama ve iade hem de idari önlemler alınması konusunda sesinizi yükseltmelisiniz. Sizlerden FETÖ’nün ülkemiz karşıtı çabalarına engel olmanızı bekliyoruz.

"'IŞİD'den alınan yerlere TOKİ girecek, ÖSO'dan milli ordu oluşturulacak'" haberi, 24 Eylül 2016 tarihinde yazılmıştır. 24 Eylül 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan 'IŞİD'den alınan yerlere TOKİ girecek, ÖSO'dan milli ordu oluşturulacak' haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'IŞİD'den alınan yerlere TOKİ girecek, ÖSO'dan milli ordu oluşturulacak' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:30 30 Mart günlük burç yorumları!
  2. 18:26 Adana'da Bit Pazarından Satın Aldığı Montun İçinden Çıkan Not ve Para, Duygusal Anlar Yarattı
  3. 16:38 Hasan Can Kaya'dan Şaşırtan Açıklama: 'Hayranımla Birlikte Olurum'
  4. 16:34 Brad Pitt ve Penelope Cruz, Fransız Moda Devi İçin Unutulmaz Bir İşbirliğine İmza Attı
  5. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  6. 16:27 Gurur Verici Başarı: Dev Türk Şirketi NATO'dan Dev İhale Kazandı!
  7. 16:27 İstanbul'da CHP'ye Yelken Açan İlçeler: Artıbir Araştırma'dan Çarpıcı Veriler
  8. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  9. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  10. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  11. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  12. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  13. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  14. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  15. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  16. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  17. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  18. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  19. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  20. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
Dünya Haberleri