IŞİD'e giden silahlar: 'Ben yapmadım FETÖ yaptı'

IŞİD'e giden silahlar: 'Ben yapmadım FETÖ yaptı'

IŞİD'e giden silahlar: 'Ben yapmadım FETÖ ya... CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, 16 Ekim 2015'de dönemin Başbakanı  Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlamasını isteyerek meclise bir soru önergesi sundu. Çam önergesinde IŞİD’e giden silahların Türkiye’de üretildiği iddialarını,...

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, 16 Ekim 2015'de dönemin Başbakanı  Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlamasını isteyerek meclise bir soru önergesi sundu. Çam önergesinde IŞİD’e giden silahların Türkiye’de üretildiği iddialarını, patlayıcı üreten Yavex firmasının ürettiği patlayıcı maddeleri Ortadoğu’ya gönderdiği bilgisinin doğru olup olmadığını, firma sahibi ve yetkilileriyle AKP’nin arasında ilişki olup olmadığını sormuştu. Soru önergesine hükümet kanadından hiçbir yanıt gelmezken 15 Ağustos 2016 tarihli Sabah gazetesinde yer alan bir haberde, IŞİD’e silah temini iddialarında da Cemaat işaret edildi.

Bu habere ilişkin bir açıklamada bulunan CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, 2015 yılında sorduğu sorularının  haberle beraber doğrulandığını ancak suçun Gülen Cemaatine atılarak AKP’nin aklandığını söyledi. Çam “AKP’nin üzerinden 10 ay geçmiş olan, zamanın başbakanı Davutoğlu’na ilettiğim; Balıkesir’de üretim yapan bir silah şirketinin Ortadoğu’ya gönderdiği silahları sorduğum önergemdeki soruların cevapları bugün FETÖ üzerinden adeta AKP aklanarak cevaplandırılıyor" dedi. AKP’nin ben yapmadım FETÖ yaptı politikasını bırakması gerektiğini belirten Çam, “Oysaki o dönemde tüm bunlara çanak tutuluyor, bu işler FETÖ ile bağlantılı şirketlere yaptırılıyordu. Buradan da anlaşılacağı üzere AKP için bugünün politikası ben bir şey yapmadım, her şeyi FETÖ yaptı politikasıdır'' ifadelerini kullandı. Çam, sözlerine şöyle devam etti:

"IŞİD’e giden silahların Türkiye’de üretildiği iddiaları doğru mudur?’diye sormuştum…  Aynı soru önergesinde Balıkesir ilinde yer alan bir dinamit ve mühimmat tesisinden söz etmiş ve Yavex Fabrikasında üretilen patlayıcı maddelerin Ortadoğu’ya gönderildiği bilgisinin doğru olup olmadığını, firma sahibi ve yetkilileriyle AKP’nin ilişkisini sormuştum. 15 Ağustos 2016 tarihli Sabah gazetesinde Abdurrahman Şimşek-Ferhat Ünlü tarafından yazılan haber geçmişte verdiğim soru önergesinin ne kadar doğru ve yerinde olduğunu belgelemektedir. Ancak söz konusu haberin küçük bir kusuru var: Haberde AKP aklanmakta tüm suç yani ülkemizde üretilen silah ve patlayıcı maddelerin Ortadoğu’da terörist gruplara gönderilmesi suçu FETÖ’nün sırtına yüklemektedir. Ülkemiz ve geleceğimiz açısından böylesi bir yaklaşım geleceğe güvenle bakmamızın önündeki engeldir. Çok ciddi bir badireden geçmekteyiz. Başta Erdoğan olmak üzere AKP İktidarını samimiyete ve halkımıza hesap vermeye davet ediyorum.'' ?

"IŞİD'e giden silahlar: 'Ben yapmadım FETÖ yaptı'" haberi, 18 Ağustos 2016 tarihinde yazılmıştır. 18 Ağustos 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan IŞİD'e giden silahlar: 'Ben yapmadım FETÖ yaptı' haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. IŞİD'e giden silahlar: 'Ben yapmadım FETÖ yaptı' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:52 Şahan Gökbakar Yılmaz Morgül'ü ti'ye aldı
  2. 09:46 AK Parti MYK'da 31 Mart analizi: En büyük darbe eski AK Partililerden
  3. 09:41 Göçmen işçi dönemi başladı: Özlem Zengin inkar etti, AK Parti'nin programında yer aldı
  4. 09:36 George Russell: Şu anda ince marjlarla dolu bir savaşın içindeyiz
  5. 09:32 Ahmet Tatlıses'in avukatı: İbrahim Tatlıses'in akli dengesi yerinde değil
  6. 09:27 Mahkemeden Dilan ve Engin Polat’a bir suçtan tahliye kararı
  7. 09:23 Bolu'da damat vahşeti: Eşini ve kayınpederini öldürdü
  8. 09:17 İstanbul'da holding binasına silahlı saldırı
  9. 09:11 Ekrem İmamoğlu yabancı basına konuştu: Türkiye rotasını çizdi
  10. 09:06 Bakan Yerlikaya duyurdu: İstanbul'da "Mahzen-29" operasyonları
  11. 09:03 AK Parti'de “Kent Lokantaları” tartışması: Erdoğan sinirlendi
  12. 08:54 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ihalesi MHP'li Eyyup Yıldız ile AKP'li Cevat Olçok’a verildi
  13. 08:50 AK Parti’de Rolex 'kazası': “Biz bu milletin ta kendisiyiz” diye paylaştığı fotoğrafı sildi
  14. 08:45 Yenilenen Jeep Renegade e-Hybrid Türkiye'de: İşte fiyat listesi
  15. 08:39 Cem Yılmaz’ın nafaka esprisine Mehmet Esen’den sert tepki: Aşağılık bir benzetme
  16. 08:36 Kızılcık Şerbeti'nin Görkem'i Özge Özacar'dan tessettür yanıtı
  17. 08:28 Depremde oteli yıkılan AK Partili isme hizmet plaketi verildi
  18. 08:25 Nuray Babacan: Erdoğan’ın Marmaris tatilinden kritik detay, damat hariç herkes oradaydı
  19. 08:20 İsmail Saymaz: Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast
  20. 08:16 Aytunç Erkin yazdı: 15 Temmuz öncesi uyaran albay bir kez daha uyardı
Gündem Haberleri