'İsmail Kahraman işkencecileri koruyor!'

'İsmail Kahraman işkencecileri koruyor!'

'İsmail Kahraman işkencecileri koruyor!' TBMM Başkanı İsmail Kahraman, geri yolladığı soru önergelerine bir yenisini daha ekledi. Kahraman bu kez, CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş'ın halka biber gazı sıkan ve bir gencin kolunu kıran polislere ilişkin sorusunu...

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, geri yolladığı soru önergelerine bir yenisini daha ekledi. Kahraman bu kez, CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş'ın halka biber gazı sıkan ve bir gencin kolunu kıran polislere ilişkin sorusunu "özel yaşama giriyor" gerekçesiyle iade etti.

"KAHRAMAN NEYİ KORUYOR?"

Kahraman'ın tavrına tepki gösteren Barış Yarkadaş, geri yollanan soru önergesine konu olan gelişmeyi şöyle aktardı: "Ümraniye'nin Tepeüstü Mahallesi halkı, referandum öncesi kendilerine verilen tapu sözünün tutulmadığını belirterek sokağa çıktı. Referandumdan iki ay sonra, protesto gösterisi yaptı. Polis bu sırada halka biber gazı sıktı. CHP'li bir gencin de kolunu kırdı. Bu olaya ilişkin sorularımı Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle Meclis'e sundum."

11 Haziran 2017 tarihinde Ümraniye'nin Tepeüstü Mahallesi'nde halkın "Tapu sözünüzü tutun Sayın Cumhurbaşkanım" pankartıyla yürüdüğünü belirten Yarkadaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Polis, protesto gösterisini engellemek için halka biber gazı sıktı. Oradan geçerken müdahaleyi gören ve halka biber gazı sıkılmasına tepki gösteren CHP Ümraniye Gençlik Kolları Üyesi Yalçın Özdemir'in de kolunu kırdı. Ben de bu konuyu TBMM'ye taşıdım. Halka verilen sözlerin neden tutulmadığını sordum. Aynı önergede, kol kıran ve gaz sıkan polislere hangi işlemin yapılacağını gündeme getirdim. TBMM Başkanı Kahraman, bu soruları 'özel yaşama giriyor' gerekçesiyle geri yolladı. Kahraman'ın bu tavrı işkencecilere kol kanat germekten başka bir şey değildir. 'Tapuları niye vermediniz? Gencin kolunu kıranlara hangi işlemi yaptınız?' diye soruyoruz; 'Bu özel yaşama giriyor' diyerek sorumuzu geri yolluyor. Kahraman bunu adeta alışkanlık haline getirdi. Meclis, işkencenin de verilen sözlerin neden tutulmadığının hesabını da soramıyor."

'45 GÜNDÜR ÇALIŞAMIYOR'

Polis tarafından kolu kırılan Yalçın Özdemir'in yaklaşık 45 gündür çalışamadığını da belirten Yarkadaş, "Tapusunu isteyen halka destek veren 30 yaşındaki Yalçın'ın hakkını kim koruyacak? Yalçın Özdemir kime güvenecek?" diye konuştu.

'SAÇI YOLUNAN GENCİ SORMAK DA YASAK!'

TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın gözaltına alındıktan sonra saçları yolunan Bergül Varan adlı gence ilişkin sorularını da aynı gerekçeyle geri yolladığını hatırlatan Yarkadaş, "İşkencenin üzerine gitmesi gereken Kahraman, tam tersini yapıyor" dedi.

'UTANÇ DOLU GÜNLERDEN GEÇİYORUZ'

TBMM Başkanı Kahraman'ın insan hakları ihlallerine ilişkin sorunları İnsan Hakları Komisyonu'na havale edip bu komisyonu çalıştırması gerektiğini de belirten Yarkadaş, "TBMM'yi tamamen işlevsizleştirmek ve Türkiye'yi tek adam rejimine teslim etmek için uğraşıyor. Yaşanan bu tablodan utanç duyuyorum. Utanç dolu günlerden geçiyoruz" ifadesini kullandı. CHP'li vekil, AKP'nin hiçbir zulmüne sessiz kalmayacaklarını da sözlerine ekledi.

"'İsmail Kahraman işkencecileri koruyor!'" haberi, 22 Temmuz 2017 tarihinde yazılmıştır. 22 Temmuz 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan 'İsmail Kahraman işkencecileri koruyor!' haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'İsmail Kahraman işkencecileri koruyor!' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:29 AK Partili Nihat Zeybekci: Bebek katliamını kınıyoruz ama İsrail'le ticaret anlaşmamız var
  2. 08:24 Cemevleriyle ilgili yeni karar Resmi Gazete'de
  3. 08:18 DEM Parti'den Bakan Yerlikaya'ya tepki: Kayyum yolsuzluklarını ve bıraktıkları borçları inceleyin
  4. 08:11 Fehmi Koru: AK Parti’ye yakın yazarlar ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ diyorlar
  5. 08:07 Murat Ağırel yazdı: ‘Belediyenin içinden geçmişler’
  6. 08:05 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji'den çok sayıda kente kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
  7. 05:47 Sadettin Saran açıkladı: Göreve gelirsek Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız
  8. 05:35 Başkentte ucuz alışverişin adresi! Markette fiyatlar artarken orada düşüyor
  9. 05:31 Otomobillerde Nisan ayı kampanyasını başlattı! Bu listeye bakmadan karar vermeyin
  10. 05:29 Hyundai fiyatlamalarını güncelledi! Türkiye'nin en ucuz aracıydı
  11. 05:27 Bakan Şimşek para politikaları hakkında konuştu: Harcamalarda kesintiye gideceğiz
  12. 05:25 Tesla'dan Türkiye'ye özel ucuz model sunuldu: Tek motorlu Model Y satışta
  13. 05:17 Tesla'dan Türk müşterilere müjde geldi: Model Y'ye özel 1,3 milyon lira indirim sunuyorlar
  14. 05:15 AYM'den ek vergi kararı verildi: 75 bin mükellef bunu bekliyordu
  15. 05:11 Mehmet Şimşek'e 'yerel halk' tepkisi: Sömürge valisi böyle konuşur
  16. 05:08 Zamanaşımına uğrayan hesaplarda önemli değişiklik yapılacak
  17. 05:02 CHP’den Et ve Süt Kurumu'na tepki geldi: Zam geri alınmalı
  18. 04:59 Merkez Bankası'nın rezervlerinde artış gözlemlendi
  19. 04:57 Tüketici kredilerinde artış gözlemlendi
  20. 04:54 Kafe ve restoranlardaki fahiş fiyat boykotuna ticaret odasından tepki geldi
Gündem Haberleri