İsmail Küçükkaya: Ben mesleğimin gereğini yaptım

İsmail Küçükkaya: Ben mesleğimin gereğini yaptım

İsmail Küçükkaya: Ben mesleğimin gereğini ya... Gazeteci İsmail Küçükkaya, Fox TV’deki “Çalar Saat'' programında daha sonra çok konuşulan bir iddiayı dile getirmiş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın eşinin telefonundan ''ByLock' çıktığını...

Gazeteci İsmail Küçükkaya, Fox TV’deki “Çalar Saat'' programında daha sonra çok konuşulan bir iddiayı dile getirmiş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın eşinin telefonundan ''ByLock' çıktığını açıklamıştı. Bu haber üzerine ise İsmail Küçükkaya ve benzeri bir haberi sosyal medya hesabından paylaşan avukat Fidel Okan'a “Kamu görevlisine alenen hakaret'' ve “Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurum ve organlarını alenen aşağılama'' suçlarından dava açılmıştı.

1 yıl 6’şar aydan 5'er yıla kadar hapis istemiyle haklarında dava açılan İsmail Küçükkaya ve Avukat Fidel Okan hakkında görülen davanın 2.celsesi Bakırköy 18. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya sanık İsmail Küçükkaya ve avukatları katıldı.

'FİDEL OKAN'I TANIMAM'
Mahkeme hakimi diğer sanık Fidel Okan'ın ifadesini okuyarak “İfadeye göre sen gazete haber direktörü ve gazete sahibi ile konuşarak haberleştirdiğin iddia ediliyor. Ne diyorsun?'' diye sorması üzerine Küçükkaya, “Diğer sanığı tanımam dolayısıyla benim haber kaynağımı bilemez. Ben bir liste gördüm ve o listeyi teyit etmek amaçlı gazetecilik kaynağım ile yanı sıra farklı kaynaklar ile görüştüm. Kamuoyunu bilgilendirme görevimi bu ilkeler ışığında gerçekleştirdim. Haber kaynağımı bu açıdan açıklamayı istemiyorum.'' diye yanıt verdi.

Bakan Kaya’nın avukatı da “Sanıklar cezalandırılsın. Sanık Fidel Okan'ın Ankara Batı 10. Asliye Ceza Mahkemesi'nde vermiş olduğu beyanı kabul etmiyoruz. Sanıklar fikir birliği içinde birlikte hareket etmiş ve olay medyaya intikal etmeden önce yalan haberin hazırlanması safhasında taraflar birlikte hareket ederek müvekkilimiz sayın Bakan aleyhinde gerçek dışı deliller toplamaya çalışmışlardır. Sanık Fidel Okan'ın atmış olduğu Twitler dosyaya sunulmuştur. Cezalandırılması için yeterli deliller dosyada mevcuttur. Diğer sanık İsmail Küçükkaya yazılı beyanlarımızda detaylı olarak izah edildiği üzere suçunu itiraf etmiştir. Müvekkilim hakkında yalan haber yaptığını basın yayın yolu ile hakaret ettiğini, boşanma davası açtığını ve boşandığını kişilik haklarına saldırdığını kamuoyunda olumsuz bir algı oluşturduğunu fakat amaç hasıl olduktan sonra özür dileyerek cezai işlemden kurtulmaya çalıştığını değerlendiriyor ve cezalandırılmasını talep ediyoruz'' ifadelerini kullandı.

'TARAFSIZ YAYIN YAPIYORUZ'
İsmail Küçükkaya mahkemeye flashbellek içerisinde, hükümetin terör ile yaptığı çalışmaları desteklediğini, tarafsız yayıncılığı vurgulayarak  2 yıl içerisinde yapmış olduğu televizyon programından kesitleri mahkeme huzurunda izleterek, “Haftanın 5 günü 3 saat yayınlanan ve reyting sonuçlarında en çok izlenen programımdan bölücü terör örgütlerine karşı haber yaptım. Sizlere bu programlarımdan küçük bir demet göstermek istedim.'' diye konuştu.

Bunun üzerine müşteki avukatı da mahkemede izletilen program kesitleri için şunları söyledi; “Sanık tarafından haftanın 5 günü ve 3 saat yayınlanan bir programın içinden cımbızla alınmış bir takım bölümlerin davamıza delil olarak değerlendirilmesi mümkün değildir. Sanık görevini yapmakta ve algı oluşturmaya çalışmaktadır. Bu sebeple flashbellekle sunulan yayınlara dair delilleri kabul etmiyoruz''

İsmail Küçükkaya’nın avukatı da “Biz belleği iddianamedeki müvekkilimiz hükümeti aşağılama ile ilgili suçlamayla karşı karşıya kaldığı için sunduk. Kasıt ile işlendiğine dair unsurların müvekkilimizde olmadığına dair örneği sunmuş bulunuyoruz. Şikayetçi tarafın bu denli rahatsız etmesini anlayabilmiş değilim'' diyerek mahkemeye sunulan delilleri savundu.

Savunmasında '''Bylock Yargıtay'ın da kabul ettiği HSYK Başkan vekilinin birkaç kez vurguladığı gibi terör örgüt üyeliği için bylock kullanımı temel kriterlerden bir tanesidir. Devletimizin gerek güvenlik gerek istihbarat kuruluşları çok yoğun çalışmalar sürdürüyor. Bizim haberimizin ortaya çıkmasından sonra bir takım  gelişmeler yaşandı. Hem bylock kullanımının örgüt üyeliği delili olduğu tespiti devam etti, hem de bylock listelerinde bir takım tuzakların olduğu gerçeği de  ortaya çıkarak listelerde değişikliğe gidildi. Bir gazeteci olarak böylesi temel bir konuda halkın haber alma ihtiyacına binaen işlemeye çalıştım''' diyen Küçükkaya , mesleğinin gereğini yaptığını anlattı.

EMNİYETTEN YANIT BEKLENİYOR
Mahkeme; bir önceki celsede “Emniyet Genel Müdürlüğü'nden Bylock ile ilgili sanığın iddiası doğrultusunda basın açıklaması ile yapılan bir liste bulunup, bulunmadığını'' sormuş varsa bir bölümünün mahkemeye gönderilmesine hükmetmişti. Mahkeme söz konusu yazının beklenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

"İsmail Küçükkaya: Ben mesleğimin gereğini yaptım" haberi, 21 Şubat 2018 tarihinde yazılmıştır. 21 Şubat 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan İsmail Küçükkaya: Ben mesleğimin gereğini yaptım haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İsmail Küçükkaya: Ben mesleğimin gereğini yaptım 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 19 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:27 Mide Sağlığı İçin Kahve Tüketiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler
  2. 11:42 Akaryakıta Çifte Zam Geliyor:19 Mart Akaryakıt fiyatları!
  3. 11:39 MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın: Ya erken seçim ya da anayasa değişikliği
  4. 11:36 Gençlik Sırları: Doğal Yağlarla Ciltte Botoks Etkisi!
  5. 11:32 Kanye West’in konserinde ortalık karıştı: Trans birey önüne geçen herkesi yumrukladı
  6. 11:28 Kredi Kartı ve Nakit Avans Faizleri Yükseldi: Yeni Dönem Başlıyor
  7. 11:24 Savcı Özlem'in ölümünde yeni gelişme: Astsubayın cezası onandı
  8. 11:23 SGK’nın Geri Ödeme Listesine 47 İlaç Eklendi!
  9. 11:20 Halkın Kurtuluş Partisi Erdoğan ve bakanlar hakkında suç duyurusunda bulundu
  10. 11:17 Fenerbahçe ligden çekilirse ne olur?
  11. 11:16 Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilere beslenmeyi çok gördü
  12. 11:10 İsrail Saldırısında Hamas’ın Üst Düzey Lideri Hayatını Kaybetti
  13. 11:04 Ocak 2024’te Türkiye’nin Net UYP’si Eksi 300 Milyar Dolara Düştü
  14. 11:01 Tarihe ışık tutacak keşif! Sahra Çölü'nün altında gizlenen dünya!
  15. 11:01 Şok gelişme! Ünlü banka Türkiye'den çekiliyor!
  16. 11:01 Altın fiyatları yükselişte! Gram altın ve çeyrek altın ne kadar oldu?
  17. 10:59 Gizli İttifak: SpaceX, ABD İstihbaratıyla Casus Uydular İçin Hamle Yapıyor
  18. 10:55 Sağlık ve Güzellikte Zeytin Yaprağının Sırrı
  19. 10:52 Nevşin Mengü'den "Kızılcık Şerbeti" yorumu: Kadınlar, İslamcı erkeklerin önüne atıyor kendini
  20. 10:49 Et fiyatlarıyla ilgili tarih verildi: 2-3 yıl daha cep yakacak
Otomotiv Haberleri