İspanya'da Altın Vize Programı Son Buluyor: Pedro Sanchez Kararı Açıkladı

İspanya'da Altın Vize Programı Son Buluyor: Pedro Sanchez Kararı Açıkladı

İspanya'da Altın Vize Programı Son Buluyor: ... İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, ülkede 2013'ten bu yana uygulanan Altın Vize programının kaldırılacağını duyurdu. Yabancılara ev alımı veya yatırım yapımı karşılığında oturma izni veren bu adım, konut fiyatlarını kontrol etmeyi amaçlıyor.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, 2013'ten bu yana yürürlükte olan Altın Vize programının kaldırılacağını açıkladı. Bu program, yabancılara ev alımı veya yatırım karşılığında oturma izni veriyordu. Kararın amacı, ülkedeki konut fiyatlarını kontrol altına almak ve spekülatif yatırımları engellemek.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, ülkede 2013'ten bu yana yürürlükte olan, ev satın alımı veya yatırım yapımı durumunda yabancılara geçici veya kalıcı oturma izni verilmesini öngören 'Altın Vize' uygulamasının kaldırılacağını açıkladı.

Pedro Sanchez, Sevilla kentinde düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmada, haftalık olağan Bakanlar Kurulu toplantısında Altın Vize uygulamasının kaldırılmasına yönelik kararın alınacağını duyurdu.

2013'te o dönem iktidarda olan sağ görüşlü Halk Partisi (PP) tarafından başlatılan uygulamanın iptaline yönelik Konut Bakanlığı tarafından hazırlanan raporun yarın Bakanlar Kurulu'nda görüşüleceğini belirten Pedro Sanchez, alınacak yeni kararın kapsamı ve yürürlüğe geçme tarihiyle ilgili bilgi paylaşmadı.

İspanya hükümeti, Altın Vize uygulamasının da etkisiyle ülkede hızla artan konut fiyatlarını kontrol altına almayı hedeflerken, Pedro Sanchez, "Konutun spekülatif bir iş olmadığını, bir hak olduğunu güvence altına almak için gerekli tedbirleri alacağız" dedi.

Gazeteoksijen'de yer alan habere göre, yabancı yatırımcıların kolay oturma izni almasına olanak sağlayan Altın Vize uygulamasına, yaşadığı ekonomik krizden dolayı 2013'te geçen İspanya, en az 1 milyon euroluk katılım ile İspanyol şirketlerinin hisselerine yatırım yapma, İspanya'da banka hesabında en az 1 milyon euro tutma, iş kurma ya da en az 500 bin euroluk gayrimenkul satın alma karşılığında veriyordu.

İspanya'da Altın Vize'den yararlananların yüzde 96'sı gayrimenkul alımıyla bunu gerçekleştirirken, bu programa başvuran yabancı ülke vatandaşlarının listesine bakıldığında Çin, Rusya, İran, ABD ve Venezuela ilk 5'te yer aldı.

"İspanya'da Altın Vize Programı Son Buluyor: Pedro Sanchez Kararı Açıkladı" haberi, 30 Nisan 2024 tarihinde yazılmıştır. 30 Nisan 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan İspanya'da Altın Vize Programı Son Buluyor: Pedro Sanchez Kararı Açıkladı haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İspanya'da Altın Vize Programı Son Buluyor: Pedro Sanchez Kararı Açıkladı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 22 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 02:45 Hakim ve savcı atamaları Resmi Gazete'de duyuruldu
  2. 02:43 Yıllarca zararlı olduğuna inanılan birçok şey aslında sağlık için faydalı çıktı!
  3. 02:20 Bayat ekmek bakın ne işe yarıyor: İşte yapılabilecekler!
  4. 02:16 ATM'lerde yeni dönem: Bu paraları kabul etmeyecek!
  5. 02:14 Türkiye kırmızı ve beyaz et tüketiminde Avrupa sonuncusu oldu
  6. 02:12 Emeklilere müjde var: İndirimin başladığını yetkililer duyurdu
  7. 02:11 Yargıtay’dan sınırlama geldi: Haftada 4 saat bunu yapmayan yandı!
  8. 02:08 Topuklu ayakkabıların yenilikçi tasarımı sosyal medyada viral oldu
  9. 02:06 Bu tür kulaklıklar kulak sağlığınızı bozabilir!
  10. 02:04 Halka arz rüzgarı duruluyor mu?
  11. 02:03 Konut satışları durdu, GYF’lere talep arttı!
  12. 02:01 Schengen vizesine başvuru açıklandı: 6 milyar TL ödeme yapılmış
  13. 01:48 Galatasaray'da 6 milyon euroluk bir ayrılık yaşanıyor! Eyüpspor'a transfer oluyor
  14. 01:42 Blinken ifadesini verdi: "Yakalama kararı başvurusu Gazze'de ateşkesi zorlaştırır"
  15. 01:42 Stefan Kuntz'un A Milli Takım'dan ayrılmasının ardından resmen duyurulan yeni işi herkesi şaşırttı!
  16. 01:30 Belediyeden yeni doğan bebeklere ilk altın! Başvurular bugün açıldı
  17. 01:29 Özel Bahçeli'yi zora sokacak 4 Sinan Ateş sorusu yöneltti
  18. 01:29 Davutoğlu Erdoğan'a konuştu: "Kayıt dışı siyayete mi teslim mi olacak?"
  19. 01:22 İlişkilerde hata ustası olan işte o 3 burç!
  20. 01:19 Dismorfofobi nedir ve belirtileri nelerdir?
Dünya Haberleri