İspanyolca ve Kürtçe’yi karıştıran polis etkinlik bastı: Elma ve armut birbirine karışmasın!

İspanyolca ve Kürtçe’yi karıştıran polis etkinlik bastı: Elma ve armut birbirine karışmasın!

İspanyolca ve Kürtçe’yi karıştıran polis etk... Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile 16 akademisyeni ihraç edilen, 40 lisans ve 29 lisans dersi hocasız kalan Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde öğrencilerin düzenlediği “PanHayır'' isimli etkinliğine polis müdahale...

Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile 16 akademisyeni ihraç edilen, 40 lisans ve 29 lisans dersi hocasız kalan Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde öğrencilerin düzenlediği “PanHayır'' isimli etkinliğine polis müdahale etti.

KERMESLE BAŞLADI

Birgün’ün haberine göre akademisyenlerin ihracına tepki göstermek ve etkinlik sonucunda toplanan paralarla Eğitim Sen Üniversiteler Şubesi’ne destek olmak için her yıl Bahar aylarında düzenlenen panayırı bu yıl Şubat ayında yapma kararı alan öğrenciler, “yeni açık'' olarak bilinen yerde toplandı. Alanı pankartlar ve balonlarla süsleyen öğrenciler, evlerinden getirdikleri yemekleri satışa sundu.

REKTÖRLÜK TALİMATI GEREKÇE GÖSTERİLDİ

İhraç edilen akademisyenlerin ve CHP Ankara Milletvekili Murat Emir’in de katıldığı etkinlikte çalınan müziklerle danslar edildi, şarkılar söylendi. Etkinliğin sürdüğü sırada yüze yakın çevik kuvvet polisi, Cebeci Yerleşkesi’ne geldi. Etkinlik alanına giren polisler, Ankara Üniversitesi Rektörlüğü’nden alındığı iddia edilen talimatla etkinliğin sonlandırılmasını istedi. Duruma tepki gösteren akademisyenler ve öğrenciler, etkinlik alanını terk etmeyeceklerini söyledi. Bunun üzerine asılan pankartları indiren polislerden bazıları da balonları patlattı. Polis, yiyeceklerin bulunduğu masayı da hedef aldı.

ELMA-ARMUT BENZETMESİNE TEPKİ

Rektörlükten alınan emrin gösterilmesini isteyen öğrencileri tehdit eden çevik kuvvet amiri, derslerine girmek için okulda bulunan öğrencilere de “Elmayla armutun karışmaması için alanı terk edin. Yoksa hepinizi gözaltına alacağız'' dedi. Çevik kuvvet amirinin sözlerine tepki gösteren bir öğrenci ise “Burası bizim okulumuz. Hepimiz elmayız. Bir armut varsa o da sizsiniz. Bizler sınavla bu üniversiteye girdik. Sizin burada bulunmaya hakkınız yok'' dedi.

İSPANYOLCA İLE KÜRTÇE’Yİ KARIŞTIRDI

PanHayır’da İspanyolca sözleri olan müziklerin çalınmasına da polis tepki gösterdi. İspanyolca ile Kürtçe'yi karıştıran bir polis amiri, öğrencilere, “Kürtçe müzikler çalıyorsunuz. Propagandaya girebilir çünkü sözleri anlaşılmıyor'' dedi. Öğrenciler ise müziğin Kürtçe değil İspanyolca olduğunu fakat Kürtçe müzik de dinleyebileceklerini söyledi.

ETKİNLİK OKUL İÇİNDE SÜRDÜ

Polis ekiplerinin müdahalesinin ardından İletişim Fakültesi kantini “kulis''te toplanan öğrenciler pankartlarını ve balonlarını buraya astı. Etkinlikten vazgeçmeyeceklerini ifade eden öğrenciler, kermese ve müzik dinletisine devam etti. Etkinlikte ayrıca ihraç edilen akademisyenlerin öğrencilere bağışladığı eşyalar, açık arttırmayla satıldı. Açık arttırmanın geliri de Eğitim-Sen’e verildi. Etkinlik, öğrencilerin ve ihraç edilen akademisyenlerin birlikte ettiği danslarla sürdü.

">

"İspanyolca ve Kürtçe’yi karıştıran polis etkinlik bastı: Elma ve armut birbirine karışmasın!" haberi, 22 Şubat 2017 tarihinde yazılmıştır. 22 Şubat 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Eğitim kategorisi altında bulunan İspanyolca ve Kürtçe’yi karıştıran polis etkinlik bastı: Elma ve armut birbirine karışmasın! haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İspanyolca ve Kürtçe’yi karıştıran polis etkinlik bastı: Elma ve armut birbirine karışmasın! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Eğitim konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  2. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  3. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  4. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  5. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  6. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  7. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  8. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  9. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  10. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  11. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  12. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  13. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  14. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
  15. 15:04 Perde Arkasında Gizlenen Cinayet: 'Anneme Taciz Etti, Öldürdüm'!
  16. 15:00 Wasco'da Korkunç Olay: İnşaat İşçileri Bacak Çiğneyen Adamla Karşılaştı!
  17. 14:55 İsrail Kısıtlamalarına Rağmen Mescid-i Aksa’da Cuma Namazı Kılındı
  18. 14:51 Lamborghini'nin Yenilenen Logosu: Güçlü, Zarif, Cesur
  19. 14:43 Yapay Zeka: İş Dünyasında Devrim, Akademide Yenilik
  20. 14:39 Kosova'nın Kuzey Mitroviça Bölgesinde Türkçe Resmi Dil Oldu!
Eğitim Haberleri