İsrail-İran Gerilimi ve Fed Belirsizliği Küresel Piyasalara Dalgalandırıyor

İsrail-İran Gerilimi ve Fed Belirsizliği Küresel Piyasalara Dalgalandırıyor

İsrail-İran Gerilimi ve Fed Belirsizliği Kür... İsrail'in İran'a düzenlediği saldırı haberleri ve Fed'in politika belirsizlikleri, dolar/TL'de yükselişe neden olurken, para piyasalarında tansiyon artıyor. Fed'in faiz indirimine ilişkin beklentilerdeki belirsizlik devam ederken, dolar endeksi 106 seviyesinin üzerinde tutunuyor.

İsrail'in İran'a düzenlediği saldırı haberleri ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) politika belirsizlikleri, küresel piyasalarda dengeleri sarsıyor. Dolar/TL'de değer kazancı gözlenirken, endekslerde dalgalanma yaşanıyor. Yatırımcılar, jeopolitik gerilimler ve Fed'in faiz indirimi beklentileri arasında denge arıyor.

Dolar/TL, güne değer kazancıyla başlamasının ardından 32,58 seviyesinden işlem görüyor. Euro/TL yüzde 0,2 artışla 34,80, sterlin/TL ise yüzde 0,2 değer kazancıyla 40,5950'den satılıyor. Dolar endeksi yeniden 106 seviyesinin üzerine yerleşirken, şu sıralarda 0,1 düşüşle 106,1 seviyesinde bulunuyor.

İsrail ile İran arasındaki gerilimin daha da artabileceği endişesi ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek dönem politikalarına ilişkin belirsizliklerin devam etmesi risk algısının önemli derecede yükselmesine neden oluyor.

Bugün Amerikan medyasının, ABD'li yetkililere dayandırarak verdiği haberlere göre, İsrail'in İran topraklarına yönelik bir saldırı düzenlediği bildirildi. İran basını da İran Hava Kuvvetleri Üssü'ne ev sahipliği yapan İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda patlama seslerinin geldiğini duyurdu. Bu gelişmeler, İsrail ile İran arasındaki gerilimin daha da tırmanabileceği endişesini artırırken, konuya ilişkin haber akışı yatırımcıların odağında bulunuyor.

Öte yandan, ABD'de açıklanan makroekonomik verilerin Fed'in atacağı adımlara yönelik öngörüleri gittikçe daha geniş bir zaman aralığına yaymayı sürdürdüğünü belirten analistler, Ortadoğu'daki tansiyonun enflasyonist baskıyı desteklemesinden çekindiklerini ifade ettiler.

Analistler, ABD'de iş gücü piyasasının dirençli kaldığını belirterek, Fed yetkililerinin politika tutumlarını ölçülü bir şekilde sürdürdüklerini bildirdi. Dün New York Fed Başkanı John Williams, faiz indirimi konusunda acil bir gereksinim görmediğini belirterek, faiz indirimlerinin ekonomik aktiviteye göre belirleneceğini ifade etti.

Para piyasalarında, Fed'in haziranda faiz indirimine başlama olasılığı yüzde 23, temmuzda yüzde 49 ve eylülde yüzde 71 olarak fiyatlanıyor.

Analistler, bugün yurt dışında veri gündeminin sakin olduğunu, yurt içinde ise haftalık para ve banka istatistikleri verisinin takip edileceğini belirttiler. Teknik açıdan dolar endeksinde 107 ve 108 seviyelerinin direnç, 106 ve 105'in ise destek olarak öne çıktığını aktardılar.

"İsrail-İran Gerilimi ve Fed Belirsizliği Küresel Piyasalara Dalgalandırıyor" haberi, 19 Nisan 2024 tarihinde yazılmıştır. 19 Nisan 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan İsrail-İran Gerilimi ve Fed Belirsizliği Küresel Piyasalara Dalgalandırıyor haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İsrail-İran Gerilimi ve Fed Belirsizliği Küresel Piyasalara Dalgalandırıyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 02 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:32 Kahramanmaraş'taki Ebrar Sitesi Faciası: Adalet Arayışı Devam Ediyor
  2. 15:52 Trabzonspor'un Transfer Çalışmalarında Yeni Adım: Muhammed Cham İmza İçin Gün Sayıyor
  3. 15:51 İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, ABD Üniversitelerindeki Gazze'ye Destek Eylemlerini Eleştirdi
  4. 15:48 Nvidia'nın ChatRTX Uygulaması 0.3 Sürümü Yayınlandı: Yeni Özelliklerle Geliyor!
  5. 15:41 Yanlışlıkla Yetişkin Kabul Edilen Çocuklar: Birleşik Krallık'ta Ruanda Tehlikesi
  6. 15:37 Galatasaray Başkanı Dursun Özbek: Sporcuların Emeklerini ve Birliği Vurguladı
  7. 15:35 Süreyya Karabulut: Otopsi Fotoğraflarına Şüpheyle Yaklaşıyor
  8. 15:31 BoJ, Dolar/Yen Dalgalanmasına 3,5 Trilyon Yenlik Müdahale Yaptı
  9. 15:28 Rus Saldırısı: Odessa Limanında Nova Post Şirketine Füze İsabet Etti, 14 Yaralı
  10. 15:25 Altınbaş Petrol, Zeren Group'a Satıldı: Türkiye Akaryakıt Sektöründe Dev Bir Değişim Başladı
  11. 15:20 İstanbul'da Enflasyon ve Yaşam Maliyeti Artıyor: Vatandaşlar Zor Durumda
  12. 15:17 Wisconsin'de Okula Silahla Gelen Öğrenci Polis Tarafından Öldürüldü
  13. 15:14 Antalya'da 3,800 İşletme Denetlendi: Fiyatsız Menülere Cezalar Kesiliyor
  14. 15:10 Göztepe Süper Lig Yolunda İddialı: Transfer Hareketliliği ve Avrupa İlgi Çekiyor
  15. 14:53 Azerbaycan-Ermenistan barış anlaşması müzakereleri Almatı’da yapılacağı açıklandı
  16. 14:50 CHP'li Türker Ateş açıkladı: Kartla devlete yapılan ödemeler üçe katladı
  17. 14:30 Taraftarlar çıldıracak!: Bayern Münih'in yıldızı Beşiktaş'a geliyor!
  18. 14:25 Uzmanlardan 'çöl tozu' uyarısı gündemde: 'Ölüme kadar götürebilecek ciddi bir problem'
  19. 14:21 İkinci el otomobil alacak vatandaşların dikkatine!: Güvenli ödeme sistemi kayıt dışılığı açabilir!
  20. 14:19 Huawei’den muhteşem zirve!: Huawei geri döndü!
Ekonomi Haberleri