Dolmabahçe'de kanlı saldırılar, çok sayıda ölü ve yaralı var

Dolmabahçe'de kanlı saldırılar, çok sayıda ölü ve yaralı var

Dolmabahçe'de kanlı saldırılar, çok sayıda ö... İstanbul'da Dolmabahçe'de Vodafone Arena Stadyumu'nda oynanan Beşiktaş-Bursaspor maçı bittikten yaklaşık 1.5 saat sonra bombalı araçla terör saldırısı düzenlendi. Aynı dakikalarda Maçka Parkı'nda ikinci patlama oldu. Polisler...

İstanbul'da Dolmabahçe'de Vodafone Arena Stadyumu'nda oynanan Beşiktaş-Bursaspor maçı bittikten yaklaşık 1.5 saat sonra bombalı araçla terör saldırısı düzenlendi. Aynı dakikalarda Maçka Parkı'nda ikinci patlama oldu. Polisler tarafından fark edilen canlı bomba kendini patlattı.

Saldırılarda 27'si polis 29 kişi şehit oldu, 3'ü ağır 166 kişi yaralandı. Terör saldırılarının ardından 10 kişi gözaltına alındı. Saldırıda patlama sesi İstanbul'un birçok semtinden duyuldu. Bugular saldırının faili olarak dinci terör örgütü IŞİD'i gösteriyor.

YAS İLAN EDİLDİ

İstanbul, Beşiktaş Vodafone Arena yakınında düzenlenen saldırılar nedeniyle ülkede bir günlük milli yas ilan edildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "Öncelikle milletimize geçmiş olsun. Çok hain ve alçak bir saldırı gerçekleştirildi. İki patlama olduğu arkadaşlarımız tarafından değerlendirildi. Birisi tam stadın hemen üzerinde Süzer Plaza ile yan yana olan, daha önce Beleştepe denilen yerde, birisi de Maçka Parkı'nda. Maçka Parkı'ndaki canlı bomba olduğu değerlendiriliyor. Her bilgi teyide muhtaç bilgi" dedi. 

İstanbul Taksim ve Dolmabahçe'deki Beşiktaş'ta Stadı (Vodafone Arena) yakınında (Beleştepe diye bilinen Süzer Plaza ile Stad arasındaki alan, stadın/sahanın bir bölümünü gören yükselti) şiddetli iki patlama meydana geldi. ABC Gazetesi muhabiri Burak Kılavızoğlu'nun olay yerinden verdiği bilgilere göre saldırı Çevik Kuvvet poyislerine yapıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ilk açıklamasında beleştepe mıntıkasındaki saldırının bombalı araçla, Maçka parkı Güney kapısı önündeki sldırının ise canlı bomba ile yapıldığı kesinlik kazandı.

foto-003.jpg

Ancak, saldırı sırasında yaralananların sayısının çok daha yüksek olduğu ve ölenlerin de bulunduğu görgü tanıkları tarafından belirtiliyor. Beşiktaş-Bursa Spor maçı nedeniyle bölgede bulunan Çevik Kuvvet polislerine yönelik olarak bombalı araçla yapılan saldırıda, maçtan çıkan ve çevrede bulunan çok sayıda sivil yurttaş da hedef oldu.

584c5e4018c7731ec83f34a3.jpg

Terör eylemi sırasında yaşanan patlama, başta Kadıköy ve Üsküder yakası olmak üzere İstanbul'un birçok semtinden duyuldu. Çevredeki lokanta ve kafelerde bulunan çok sayıda yurttaş korkuyla sokağa fırladı ve açık alanlarda toplandı.

584c5e6818c7731ec83f34a9.jpg

Bu arada maç yayını nedeniyle stad içinden ve çevresinden yayın yapan Lig TV muhabiri, canlı yayında , Dolmabahça yokuşunda bulunan Süzer Plaza/Otel çevresinde bir aracın yandığı ve bölgeden silah sesleri geldiği bilgisini verdi.

Saldırıyı henüz hiçbir örgüt üstlenmedi. Saldırının dinci terör örgütü IŞİD tarafından gerçekleştirme olasılığının yüksek olduğu belirtiliyor.

584c5e8018c7731ec83f34b0.jpg

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul'daki patlamayla ilgili, "İki patlama olduğu arkadaşlarımız tarafından değerlendirildi. Birisi tam stadın hemen üzerinde Süzer Plaza ile yan yana olan, daha önce 'Beleştepe' denilen yerde, diğeri ise Maçka Parkı'nda. Maçka Parkı'ndakinin canlı bomba olduğu değerlendiriliyor" ifadelerini kullandı.

Yaralıların Şişli Etfal başta olmak üzere yakın birçok hastaneye sevk edildiğini söyleyen Soylu, "Sayın Sağlık Bakanımızla, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımızla ilk önce olay yerine gideceğiz. Milletimizin ve özellikle polis teşkilatımızın, emniyet teşkilatımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Tabi şehit konusunda biraz sonra valimizle, emniyet müdürümüzle değerlendirme yaptıktan sonra kamuoyu önünde açıklamada bulanacağız." dedi.

6 CUMHURİYET SAVCISI GÖREVLENDİRİLDİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Beşiktaş Vodafone Arena Stadı yakınında düzenlenen bombalı araçla saldırıya ilişkin 1 başsavcı vekili ile 5 cumhuriyet savcısı görevlendirdi.

Beşiktaş Vodafone Arena yakınında gerçekleşen bombalı saldırıya ilişkin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlardan Sorumu Başsavcı Vekili İsmail Uçar ve aynı büroda görevli 5 cumhuriyet savcısı görevlendirildi.

Savcıların olay yerine giderek incelemelerde bulunduğu öğrenilirken, saldırıya yönelik soruşturmanın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütüleceği belirtildi.

CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN PATLAMAYLA İLGİLİ BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beşiktaş'ta Vodafone Arena Stadyumu yakınındaki bombalı saldırıyla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, bir dizi telefon görüşmesi yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan gelişmeleri takip ediyor.

Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ile ayrı ayrı telefonla görüşerek saldırı hakkında bilgi aldı.

İstanbul'da Tarabya'daki ikametgahında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelişmeleri Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile birlikte takip ettiği öğrenildi.

Başbakan Binali Yıldırım da, Beşiktaş'taki patlamalara ilişkin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve İstanbul Valisi Vasip Şahin'den bilgi aldı.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Yıldırım, İçişleri Bakanı Soylu ve İstanbul Valisi Şahin ile görüştü. Başbakan Yıldırım, Soylu ve Şahin'den patlamalara ilişkin bilgi aldı.

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA: SALDIRIYI KINIYORUZ

ABD Büyükelçiliği, İstanbul'da meydana gelen bombalı saldırı sonrası yaptığı açıklamada "Saldırıyı kınıyoruz, terörle mücadelede Türkiye'nin yanındayız. Kalplerimiz ve dualarımız İstanbul'daki insanlarla." ifadelerini kullandı.

İKİ AYRI PATLAMA GERÇEKLEŞTİRİLMİŞ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı ikinci açıklamada ise Beşiktaş'ta 2 ayrı patlama yaşandığı bilgisini paylaştı. Bakan Soylu, "Öncelikle milletimize geçmiş olsun. Çok hain ve alçak bir saldırı gerçekleştirildi. İki patlama olduğu arkadaşlarımız tarafından değerlendirildi. Birisi tam stadın hemen üzerinde Süzer Plaza ile yan yana olan, daha önce Beleştepe denilen yerde, birisi de Maçka Parkı'nda. Maçka Parkı'ndaki canlı bomba olduğu değerlendiriliyor. Her bilgi teyide muhtaç bilgi" dedi.

Bakan Soylu, "İlk önce olay yerine gideceğiz. Milletimizin ve özellikle polis teşkilatımızın hem geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bakan Soylu şöyle devam etti: "Yaralılar Şişli Etfal başta olmak üzere yakın birçok hastaneye sevk edildi. Sayın Sağlık Bakanımızla, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımızla ilk önce olay yerine gideceğiz. Milletimizin ve özellikle polis teşkilatımızın, emniyet teşkilatımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Tabi şehit konusunda biraz sonra valimizle, emniyet müdürümüzle değerlendirme yaptıktan sonra kamuoyu önünde açıklamada bulanacağız."

BAKANLAR OLAY YERİNDE İNCELEME YAPTI

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, dün gece bombalı saldırının meydana geldiği yerde inceleme yaptı. Kurtulmuş ve beraberindeki bakanlar, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'dan bilgi aldı. 

">

"Dolmabahçe'de kanlı saldırılar, çok sayıda ölü ve yaralı var" haberi, 11 Aralık 2016 tarihinde yazılmıştır. 11 Aralık 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Dolmabahçe'de kanlı saldırılar, çok sayıda ölü ve yaralı var haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Dolmabahçe'de kanlı saldırılar, çok sayıda ölü ve yaralı var 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:52 İEKKK Toplantısında Tunç Soyer'e Veda: "Yola Devam Ediyorum"
  2. 13:50 CHP'den İYİ Parti'ye Sert Tepki: "Kölelik İddialarına Karşı Duruş"
  3. 13:48 Bursa'da Metrobüs Projesi İçin Ön Sipariş Verildi: Mustafa Bozbey'in İncelemeleri
  4. 13:45 Çalışma Bakanı Işıkhan: "31 Mart'ta Yeni Bir Dönem Başlayacak"
  5. 13:45 Süper Lig 31. Hafta Hakemleri Belli Oldu: Öne Çıkan Maçlarda Kimler Düdük Çalacak?
  6. 13:41 Mert Çiller'e Eşine Yönelik Şiddet Davasında Adli Para Cezası Verildi
  7. 13:40 Tacikistan'da Moskova Saldırısıyla İlgili 9 Kişi Tutuklandı!
  8. 13:40 Madagaskar, Kasırga Felaketiyle Sarsıldı: 14 Kişi Hayatını Kaybetti!
  9. 13:37 Rusya'da Asker Alma Süreci: Sonbaharda 130.000 Yeni Asker Göreve Alındı
  10. 13:29 Borsa günün ilk yarısında yükselirken, o hisseler belli oldu!
  11. 13:28 Dilan Polat ve Nez Demir: Mahkemede Polat'ın Şikayetini Geri Çekmesiyle Dava Sonuçlandı!
  12. 13:21 Tamer Karadağlı: Antalya'daki Tiyatro Binamızın Durumu Utanç Verici!
  13. 13:18 Melisa Döngel ve Sergen Yalçın İlişkisi Yeniden Gündemde: Günübirlik Buluşmalar Dikkat Çekiyor
  14. 13:17 Bankalar Konut Kredilerini Güncelledi: İşte Yeni Taksitler!
  15. 13:14 Arsenal ve Napoli, Ferdi Kadıoğlu İçin Sıraya Girdi!
  16. 13:00 Galatasaray'da Kadro Revizyonu: Yeni Sezon için Transfer Hamleleri Başladı
  17. 12:45 İsveçli metal grup In Flames'den İstanbul Konseri!
  18. 12:41 Livakovic'le İsmail Kartal arasında özel görüşme dönüyor!
  19. 12:35 Dejounte Murray'nin son saniye basketi rekora gitti!
  20. 12:20 Tamer Karadağlı'nın Şikayet Ettiği Bina Bakanlık Binası Çıktı!
Gündem Haberleri